Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat joi, pentru Mediafax, ca o mutare a congresului PES de la Bucuresti la Bruxelles ar fi determinata de faptul ca este "mai comod" pentru socialisti si nu crede ca are legatura cu evenimentele din Romania din ultima perioada.

Ion Iliescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Ion Iliescu a fost intrebat cum vede posibilitatea ca liderii PES sa renunte la organizarea congresului socialistilor europeni la Bucuresti, optand pentru Bruxelles.

"Nu pot sa comentez, fiindca nu sunt in miezul discutiilor, dar nu vad problema care este. Nu cred ca pe fondul evenimentelor din Romania, ci practic e mai comod sa se reuneasca la Bruxelles, este o chestiune de optiune", a sustinut Ion Iliescu.

Partidul Socialistilor Europeni (PES) intentioneaza sa mute congresul din 28-29 septembrie de la Bucuresti la Bruxelles, pe fondul ingrijorarilor cu privire la recentele actiuni ale premierului Victor Ponta, sustine o sursa din randul socialistilor, citata de site-ul EurActiv.com.

Aceeasi sursa sustine ca "doar cativa lideri" ai partidelor afiliate PES din Europa au confirmat participarea la congresul de la Bucuresti, restul fiind reticenti la a fi gazduiti de Ponta, care a fost criticat de la preluarea functiei de premier, in primavara.

Citeste si: