Fostul senator PDL de Constanta Dorel Onaca ar urma sa ocupe o functie de consilier de stat la Palatul Cotroceni, in echipa presedintelui Traian Basescu, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

De asemenea, potrivit surselor mentionate, vor reveni la Palatul Cotroceni ceilalti consilieri prezidentiali din vechea echipa a lui Basescu de dinainte de suspendare: Cristian Diaconescu la Cancelaria presedintelui, Bogdan Dragoi pentru mediul de afaceri, Sebastian Lazaroiu pentru planificare analiza politica, Iulian Chifu pentru afaceri strategice si securitate, Iulian Fota pentru securitate nationala, Bogdan Manoiu la afaceri europene, precum si Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui, pe functia de consilier de stat la departamentul de comunicare publica.

Printre acestia nu se vor regasi insa si Stefan Deaconu, fostul consilier pentru probleme juridice, care a fost eliberat din functie de presedintele Basescu pe 5 iulie, precum si Bujor-Bogdan Teodoriu, care a coordonat departamentul de politici economice si sociale de la Cotroceni si care a fost numit pe 10 august membru al Consiliului Concurentei.

In ultimele campanii ale lui Traian Basescu, inclusiv in timpul celor doua suspendari ale sefului statului, din 2007 si din 2012, Onaca a fost permanent prezent la sediile de campanie ale acestuia.

Onaca are 45 de ani, detine o firma de scafandri profesionisti si este avocat in Baroul Bucuresti si lector universitar in domeniile Drept Comercial si Drept Maritim.

Din 2010 el a fost cosilier al Ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, iar din 2009 este presedinte al Agentiei Romane de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare.

Intre 1996 si 2000 a fost deputat PDSR, membru al Comisiei de Aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Din 2000 pana in 2008 a fost sentor PRM, partid din care a demisionat. El a devenit apoi membru PDL.

Intre 1990 si 1996 Onaca a fost director al Grupului de Scafandri si Salvari Maritime "Onacva".

Onaca este membru al Adunarii Nationale a Bisericii Ortodoxe Romane, distins cu Ordinul National Pentru Merit, in grad de cavaler, membru al Parlamentului Mondial pentru Siguranta si Pace.

De asemenea, el este presedinte de Onoare al Federatiei Romane de Karate.