Agricultorii din Romania vor anunta vineri infiintarea unui nou partid politic pe platforma Partidului Popular, principalul obiectiv al partidului agricultorilor fiind intrarea in Parlament, dupa alegerile din noiembrie.

"Fermieri din toate sectoarele agricole vor participa vineri la Adunarea Generala a Partidului Popular pentru alegerea conducerii si stabilirea obiectivelor. Sira spinarii a acestui partid este formata numai din agricultori, iar la ora actuala formatiunea are cateva mii de sustinatori", a declarat pentru Agerpres presedintele Asociatiei Crescatorilor de Vaci Holstein-Ro, Costel Caras, probabil viitorul presedinte al acestui partid.

Acesta a precizat ca din acest partid fac parte liderii celor mai importante asociatii agricole din Romania impreuna cu membrii acestora, respectiv presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Laurentiu Baciu, presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania (FNPAR), Viorel Matei ti presedintele grupului de producatori 'Legume-Fructe Matca', Mircea Croitoru.

Potrivit sursei citate, primul obiectiv al partidului agricultorilor va fi participarea la alegerile parlamentare din 2012 si intrarea in Parlament, ceea ce va permite o mai buna gestionare a Ministerului Agriculturii si a problemelor agricultorilor.