"Guvernul federal german saluta aceasta decizie clara a Curtii Constitutionale romane", a declarat miercuri purtatorul de cuvint al guvernului german, Steffen Seibert, citat de AFP. "Asteptam sa fie respectata de toate partile, asa cum a anuntat premierul Ponta inainte de decizie. Acum va fi judecat potrivit faptelor sale", a mai spus oficialul german.

"Capacitatea de functionare a institutiilor politice, increderea cetatenilor romani in democratie si respectarea statului de drept trebuie restabilite - acestea sint lucrurile care intereseaza Uniunea Europeana si, din punct de vedere al Cancelarului (Angela Merkel - n.red.), decizia Curtii ofera o sansa pentru acestea", a adaugat Steffen Seibert.

"Vom observa acum, in acord cu partenerii nostri europeni si institutiile UE, cum va evolua situatia politica din Romania", a mai spus purtatorul de cuvint al guvernului german.

Reamintim ca Angela Merkel se afla la ora redactari acestei stiri in Republica Moldova, in prima vizita a unui cancelar german la Chisinau.