Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, inaintea sedintei USL, ca, in opinia sa, datele MAI care "vor iesi la iveala" vor arata ca, daca CCR ar fi luat o alta decizie referitoare la referendum, s-ar fi asistat la "cea mai mare frauda din istoria lumii" in materie electorala, transmite Mediafax.

"Nu am niciun fel de emotii pentru rezultatele pe care le va da MAI. Eu stiu ca Guvernul este o institutie serioasa si va duce la capat ceea ce i-a cerut CCR. Eu cred ca vor iesi la iveala enorm de multe date care sa arate ca, practic, daca CCR ar fi luat o alta decizie, am fi asistat la cea mai mare frauda din istoria lumii in materie electorala, cu milioane de cetateni trecuti in mod nelegal pe o lista electorala", a sustinut Dragnea.

El a spus ca asteapta sa vada "cu curiozitate" datele pe care le va prezenta Guvernul si a spus, raspunzand unei intrebari, ca nu a fost informat de catre ministrul de Interne, Mircea Dusa, asupra situatiei contabilizate la minister.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, inaintea sedintei USL, ca datele centralizate de MAI si MAE referitoare la listele electorale vor fi transmise in cursul zilei catre CCR si facute publice dupa ce vor ajunge la Curte, el garantand ca cifrele nu sunt nici inventate, nici calculate de USL.

"In cursul zilei de azi, MAI, MAE centralizeaza toate datele pe care le-au solicitat si vom transmite catre Curte exact ceea ce ne-a cerut Curtea, adica numarul de persoane. Dupa ce transmitem la Curte, vom pune la dispozitie aceste cifre (...) Sunt cifre bazate strict pe documente, exact cum ne-a cerut Curtea. Noi vom pune la dispozitie cifre bazate pe documente din intern si pe cele venite din afara. In rest, Curtea va decide. Cum va stabili, ce va lua in considerare din aceste cifre, asta nu pot eu sa va spun (...) Pot sa va garantez faptul ca toate cifrele care vor fi transmise azi catre CCR nu sunt cifre nici inventate, nici calculte de noi. Sunt cifrele bazate pe documente", a spus Ponta.