Ministrul delegat pentru Administratie, Radu Stroe, a declarat duminica, la sediul Ministerului Administratiei si Internelor, ca au fost primite toate datele cerute administratiilor locale si ca in listele electorale permanente sunt modificari majore, care ar putea ''rasturna'' situatia, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Radu Stroe, ultimele date necesare pentru actualizarea listelor au fost primite in cursul noptii de sambata spre duminica, iar urmatoarea etapa este centralizarea acestora. Intrebat daca rezultatele acestor demersuri sunt de natura sa rastoarne situatia de la Curtea Constitutionala, ministrul delegat al Administratiei a raspuns: "Da", anunta Mediafax.

Radu Stroe a adaugat ca, in cadrul procesului de actualizare a listelor, au fost depistate persoane cu actele de identitate expirate "nu de o luna, doua, ci de doi, cinci sau sapte ani". "Este o categorie importanta de cetateni ale caror acte de identitate sunt expirate de ani de zile. Mai sunt apoi cei de afara (din strainatate - n.r.). Vor fi modificari majore", a afirmat Stroe.

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, anuntase sambata, la finalul sedintei cu conducerea MAI in care s-a discutat despre stadiul privind reactualizarea listelor permanente, ca datele finale vor fi comunicate luni, cand vor fi centralizate informatiile din teritoriu si, tot luni, Comisia Nationala de Recensamant va valida rezultatele provizorii.