Parlamentul va fi "obligat" sa respecte decizia Curtii Constitutionale privind referendumul, chiar si in cazul in care verdictul ar fi o "enormitate", spune intr-un interviu la RFI ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Dan Sova. Un nou referendum nu poate fi organizat, in opinia lui. Singurul lucru posibil in cazul in care Traian Basescu revine la Cotroceni si continua sa incalce Constitutia este reluarea unei proceduri de suspendare, precizeaza senatorul PSD, care spune insa ca nu s-ar hazarda sa discute "atat de departe".

Potrivit legii, Parlamentul va decide calea de urmat, dupa decizia CC privind validarea sau invalidarea referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu. Dan Sova declara ca "Parlamentul are o singura optiune, aceea de a respecta si aplica decizia Curtii Constitutionale, care indiferent de rezultatul ei, in mod evident, va nemultumi una dintre parti. Dar nu exista alte cale de urmat, decat respectarea deciziei Curtii Constitutionale".

Dan Sova precizeaza ca "Parlamentul este obligat, suntem un stat de drept. Daca nu respectam deciziile Curtii inseamna ca ne plasam in afara statului de drept, chiar daca nu ne convine acest lucru si chiar daca afirm si sustin ca am fi primul stat din UE aflat intr-o situatie comica, adica am avea un presedinte pus prin hotarare judecatoreasca impotriva vointei cetatenilor. Dar si asa fiind, daca magistratii constitutionali in intelepciunea lor vor decide ca este posibila o asemenea enormitate, va trebui s-o respectam".

Continuarea pe www.rfi.ro