Liviu Andrei, singurul prefect din tara pe care Guvernul nu l-a schimbat dupa instalarea noului Guvern, a fost retras in final de la conducerea Prefecturii Gorj si inlocuit cu Ion Claudiu Teodorescu, prin hotarare aprobata de Executiv, potrivit Mediafax.

Presa locala precizeaza ca noul prefect a fost expert parlamentar si seful cabinetului parlamentar al lui Victor Ponta, in perioada in care actualul premier activa ca deputat.

In urma cu doua luni, liderul PNL Gorj a declarat corespondentului Mediafax ca a solicitat Guvernului schimbarea din functie a lui Liviu Andrei din postul de prefect al judetului, pe motiv ca acesta a fost mentinut pe post din vechea guvernare democrat-liberala.

PNL Gorj l-a propus atunci in postul de prefect al judetului pe Octavian Lupulescu, fost ofiter SPP si fost sef al Detasamentului de Interventie Rapida din cadrul IPJ Gorj, pensionat de aproximativ un an.

Octavian Lupulescu a fost insa numit de premierul Ponta in postul de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, cu rang de subsecretar de stat, iar ca prefect a fost desemnat Claudiu Teodorescu, fost sef al cabinetului parlamentar Ponta, din perioada in care actualul premier activa ca deputat.

Prefectul Liviu Andrei era singurul din tara pe care Guvernul nu l-a schimbat dupa instalarea noului cabinet condus de Victor Ponta.

Premierul este si deputat de Gorj si prima vizita in tara dupa instalarea in functie a facut-o la Targu Jiu, ocazie cu care l-a asigurat pe prefect ca nu va fi schimbat din functie si ca trebuie sa se ocupe de buna organizare a alegerilor locale.

Liviu Andrei a fost prim-vicepresedinte al PDL Gorj, iar din 2009 s-a autosuspendat din partid, dupa ce a devenit subprefect si, apoi, prefect al judetului. El este finul primarului reales al orasului Rovinari, Dorin Filip, fost prim-vicepresedinte al PDL Gorj pana la inceputul campaniei electorale, cand a parasit partidul si s-a inscris la PNL.

Directia Nationala Anticoruptie confirma ca efectueaza cercetari cu privire la fapte ce sunt in competenta sa in legatura cu organizarea si desfasurarea referendumului din data de 29 iulie privind demiterea presedintelui Traian Basescu. Precizarile DNA vin dupa ce primari din comune din judetele Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman au declarat ca sute de persoane au fost chemate la audieri de procurorii anticoruptie in legatura cu eventuale fraude de la referendum.