Philip Gordon, asistent pentru Afaceri Europene si Eurasiatice al Secretarului de Stat american, Hillary Clinton, a fost primit luni, incepand cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni, de presedintele interimar Crin Antonescu. La inceputul intalnirii, oficialul american i-a transmis pesedintelui interimar ca Washingtonul este preocupat de evolutiile politice din Romania, informeaza Mediafax.

La inceputul intalnirii, Antonescu si Gordon au dat mana. Dialogul dintre acestia s-a desfasurat in limba engleza. Oficialul american i-a transmis presedintelui interimar ca Washingtonul este preocupat de evolutiile politice din Romania, in conditiile in care SUA privesc Romania ca pe un prieten si partener.

Gordon a adaugat ca administratiei americane ii pasa de democratia si independenta institutiilor din Romania, informeaza Agerpres.

"Ma bucur sa va intalnesc. Ma bucura foarte mult aceasta intalnire. Cred ca aceasta intalnire este foarte necesara pentru a clarifica multe lucruri. Avem o anumita situatie aici, in Romania, o situatie politica. Sunt foarte bucuros sa clarific toate aceste lucruri. Va ascult, cu atentie, va asigur", a declarat presedintele interimar Antonescu, in debutul intrevederii.

La discutiile de la Cotroceni mai iau parte ministrul Apararii Corneliu Dobritoiu, ministrul de Externe Titus Corlatean si consilierul prezidential pe probleme de securitate, Gheorghe Rotaru.

Gordon s-a intalnit in prima parte a zilei cu presedintele suspendat Traian Basescu, la sediul de campanie. La discutii a luat parte si ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein.

La ora 17:00, Philip Gordon urmeaza sa se intalneasca cu premierul Victor Ponta.

Oficialul american a precizat ca va sustine o declaratie de presa in care sa isi exprime punctele de vedere rezultate dupa intalnirile cu oficialii romani. Gordon nu a precizat unde si cand vor avea loc aceste declaratii.

  • Philip Gordon, consilier pe politica externa a lui Obama in campania pentru alegerile din 2008 si director pentru Afaceri Europene in cadrul Consiliului Securitate in administratia Clinton

Philip H. Gordon a fost numit asistentul pentru Afaceri Europene si Eurasiatice al Secretarului de Stat american, Hillary Clinton, in martie 2009, fiind responsabil de relatia cu 50 de tari europene si euro-asiatice, precum si de cea cu structuri precum NATO, UE si OSCE, informeaza Departamentul de Stat American.

Anterior, Gordon a detinut, pe rand, pozitia de Senior Fellow in cadrul Institutului Brookings din Washington, director pentru Afaceri Europene in cadrul Consiliului de Securitate al SUA in timpul mandatului lui Bill Clinton si Senior Fellow in cadrul Institutului Internationale de Studii Strategice din Londra.

In timpul campaniei prezidentiale a lui Barack Obama pentru alegerile din 2008, Gordon a facut parte din echipa de campanie fiind consilier pe politica extern.

Philip Gordon este doctor in studii internationale, diploma acordata de Universitatea Johns Hopkins, Scoala de Studii internationale Avansate, unde a urmat si cursuri de masterat. A absolvit programul de licenta al Universitatii din Ohio.

Vorbeste franceza, germana, italiana si spaniola si este autor a numeroase carti si articole in care abordeaza subiectele de relatii internationale si politica externa. Colaboreaza frecvent cu publicatii cunoscute precum New York Times, Washington Post, International Herald Tribune si Financial Times.