Presedintele interimar Crin Antonescu se intalneste luni, de la ora 13.00, cu Philip Gordon, Asistent pentru Afaceri Europene si Eurasiatice al Secretarului de Stat american, Hillary Clinton, informeaza Administratia Prezidentiala.

O intalnire intre Gordon si premierul Victor Ponta nu este inca anuntata oficial.

Departamentul de Stat american a anuntat sambata, pe site-ul sau, ca Philip Gordon va ajunge in Romania duminica, unde "se va intalni cu oficiali guvernamentali pentru a discuta ingrijorarile pe care Statele Unite le au referitor la recentele actiuni ale guvernului, ce ameninta mecanismul democratic de control si echilibru al puterilor in stat si slabesc institutiile independente".

Dupa vizita pe care o va face impreuna cu Secretarul de Stat Hillary Clinton in Turcia, unde se va discuta situatia din Siria, Gordon va ajunge duminica la Bucuresti pentru o vizita in perioada 12-13 august.

El se va intalni cu membri ai societatii civile si ai comunitatii de afaceri pentru a discuta despre "cum poate munca lor sa joace un rol in intarirea valorilor democratice si principiilor care unesc comunitatea transatlantica".