Europarlamentarul PNL Ramona Manescu a afirmat, sambata, ca asistentul-secretar de stat al SUA pentru probleme europene si euroasiatice Philip Gordon, care va efectua duminica o vizita in Romania, va avea primele discutii cu reprezentatii Uniunii Social Liberale."Gordon va veni aici in calitate oficiala si primele discutii le va avea cu administratia, cu oficialii romani si acestia sunt USL. Cu siguranta primele discutii pe care le va avea domnul Gordon le va avea cu reprezentantii USL," a spus Manescu, citata de Agerpres.

Ea a afirmat ca presedintele suspendat "Traian Basescu, prin sustinatorii dumnealui in diferite structuri ale statului dezinformeaza la nivel international" si ca "i se pare absolut normal ca SUA si UE sa vrea sa afle care este situatia in realitate si sa vrea sa discute cu oficialii romani, deci cu membrii USL care pot clarifica situatia".

"Consecintele pentru Romania sunt deja grave. Suntem mereu in discutia oficialilor internationali. S-au facut deja o serie de valuri si de dezinformari care nu au dus decat la deteriorarea imaginii Romaniei la nivel international. Autorul moral al acestei dezinformari este domnul Traian Basescu", a spus europarlamentarul liberal.

Ramona Manescu a explicat ca USL, cand se afla in Opozitie, "nu s-a dus in exterior sa spuna ca in Romania nu este democratie, ca Romania trebuie monitorizata".

"Am incercat sa ne rezolvam problemele de politica interna in interior. Ca sa exporti problemele de politica interna in exterior este inacceptabil. Aceasta afecteaza foarte grav imaginea Romaniei si capacitatea Romaniei de a-si rezolva propriile probleme. Noi nu am procedat ca Traian Basescu pentru ca am dorit sa pastram o anumita tinuta la nivel international", a mai spus Ramona Manescu.

Philip Gordon va efectua duminica, 12 august, o vizita in Romania, avand planificate intalniri cu inalti oficiali guvernamentali si cu membri ai societatii civile si comunitatii de afaceri.