Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, ca deocamdata nu a vazut documentul trimis de procurorul general referitor la deputatul Victor Paul Dobre si ca saptamana viitoare va decide ce pasi vor fi urmati in acest caz, potrivit Agerpres.

"Sa vad documentul, inca nu l-am vazut. Eu nu sunt in Bucuresti, o sa ma intorc luni. Trebuie sa vad ce cere procurorul general pentru ca, chiar daca convoc Biroul Permanent, asta nu rezolva nimic. Exista o procedura care trebuie urmata, o sa ma uit atent in Regulamentul Camerei si o sa discut cu colegii din departamente", a declarat Zgonea.

El a adaugat ca, potrivit procedurilor, Biroul Permanent trebuie sa trimita solicitarea procurorului general Comisiei juridice a Camerei Deputatilor care, la randul ei, trebuie sa studieze probele si sa il cheme la audieri pe Victor Paul Dobre.

"Procedura de ridicare a imunitatii nu este una care se face pe genunchi. Este in joc viata unui om. Sa vedem ce probe sunt, sa vada colegii de la comisie. Nu pot sa ma joc cu viata unui om. Comisia trebuie sa il audieze si pe domnul Dobre, iar daca acesta este in concediu il lasam sa-si faca concediul. Este deputat, plecam de la prezumtia de nevinovatie asa cum se pleaca in toate cazurile de acest gen", a mai spus Zgonea.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a solicitat Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Victor Paul Dobre, deputat si fost ministru delegat pentru Administratie in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata.