Mihai-Razvan Ungureanu, presedintele Initiativei Civice de Centru-Dreapta, a declarat miercuri ca pe 20 august liderii de centru-dreapta care pregatesc alianta electorala pentru alegerile parlamentare vor lansa un document programatic cuprinzand denumirea, sigla si programul polului politic nou-infiintat, iar pana la finele lunii se urmareste parcurgerea tuturor demersurilor juridice necesare infiintarii aliantei, transmite Agerpres.

Mihai Razvan UngureanuFoto: Hotnews

"Aceasta a fost a doua intalnire pentru discutii informale intre formatiunile care au in intentie constituirea unei forte politice de centru-dreapta capabila sa castige alegerile parlamentare de la inceputul lui decembrie: PDL, PNTCD, Partidul Noua Republica si Initiativa Civica de Centru-Dreapta. Am cazut de acord asupra pasilor pe care urmeaza sa ii facem. Intalnirile noastre vor continua iar in ziua de 20 august va fi a treia intalnire, pe care o va gazdui partidul Noua Republica. Vom avea in saptamana care incepe cu ziua de 20 august pregatit si apoi facut public un text-manifest al intentiilor noastre, care va descrie motivele pentru care urmeaza sa ne unim fortele, care descrie raportul pe care il avem noi fata de contextul politic actual, fata de Putere, fata de USL, felul in care dorim sa constituim politica, sa facem politica incepand cu alegerile parlamentare", a declarat fostul premier la sediul ICCD.

Mihai-Razvan Ungureanu a adaugat ca manifestul politic va mai cuprinde obiectivele tactice ale noii formatiuni, care reprezinta inclusiv criteriile pe care liderii acesteia le vor respecta in alcatuirea listelor de candidati pentru alegerile parlamentare si obiectivele strategice, "respectiv victoria in inceputul lui decembrie si victorie in toate celelalte confruntari electorale care vor urma".

"Acest manifest va explica, de asemenea, pentru toti cei care sunt pregatiti sa ni se alature si care va fi numele fortei politice, care va fi sigla sub care ne vom regasi cu totii, modul in care ne vom arata unitatea noastra de gandire si de actiune", a explicat liderul ICCD.

Ungureanu a sustinut ca, pana la finele lunii august, vor fi puse la punct "toate mecanismele permise de lege pentru a constitui din punct de vedere legal platforma politica".

"Urmeaza ca, mai apoi, in septembrie, sa putem avea incheiate programul de guvernare, pozitia noastra referitoare la problemele esentiale ale tarii si ale cetatenilor Romaniei, felul in care ne vom construi candidaturile pentru toamna si, bineinteles, toate momentele tactice pe care le vom desfasura in viitoarea campanie electorala", a spus Mihai-Razvan Ungureanu.

Intrebat daca s-a convenit la discutii asupra unei aliante politice sau asupra unei aliante electorale, liderul ICCD a raspuns: "Este vorba de o alianta electorala si de un protocol pe care aceasta alianta electorala urmeaza sa-l incheie cu Initiativa Civica de Centru-Dreapta".

La discutia informala de la sediul ICCD din partea PDL au participat presedintele democrat-liberalilor, Vasile Blaga, prim-vicepresedintele Cezar Preda, vicepresedintele Radu F.Alexandru si Adriean Videanu, presedintele interimar al democrat-liberalilor bucuresteni. Alaturi de acestia s-a aflat o delegatie a PNTCD condusa de presedintele partidului, Aurelian Pavelescu, presedintele Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, si Adrian Papahagi, vicepresedintele Fundatiei Democrat Crestine.