Premierul Victor Ponta a transmis, marti seara, un mesaj public in care someaza toate partile implicate in conflictul politic generat de suspendarea presedintelui sa se abtina de la orice forma de presiune publica sau directa la adresa Curtii Constitutionale sau a unor judecatori ai institutiei, relateaza Mediafax.

El precizeaza ca transmite mesajul in calitate de prim-ministru si tinand cont de importanta situatiei politice actuale, precum si de angajamentele democratice asumate.

"Din aceasta calitate, vreau sa somez toate partile politice implicate in actualul conflict politic generat de procedura de suspendare a presedintelui Romaniei - indiferent ca vorbim de presedintele suspendat, de Parlamentul sau de partidele politice - sa se abtina de la orice forma de presiune publica sau directa la adresa Curtii Constitutionale sau la adresa unor judecatori ai acestei institutii. Apreciez in mod deosebit daca acest apel va fi urmat de toate partidele parlamentare, fie ca este vorba de PSD, PNL, PC, PDL, UDMR sau UNPR", spune Ponta.

El arata ca este necesar ca, in acest moment complicat care urmeaza unui referendum extrem de important, toate partile implicate sa se abtina de la orice declaratie care poate fi interpretata ca presiune sau tentativa de influentare a deciziilor Curtii Constitutionale.

"Este necesar sa se evite orice tentativa de intalnire sau contactare a judecatorilor Curtii Constitutionale, pentru a nu se interfera asupra deciziilor acestei institutii. Personal, am garantat in fata Comisiei Europene si in fata partenerilor internationali ai Romaniei cu privire la independenta Curtii Constitutionale, precum si ca nimeni nu va incerca sa influenteze deciziile acesteia sau sa conteste deciziile acesteia", adauga Ponta.

Premierul mai afirma ca toti sunt datori sa demonstreze ca trateaza in mod responsabil si serios independenta Curtii Constitutionale, precum si ca respecta intocmai deciziile acesteia.