Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, a declarat marti, pentru Agerpres, ca a demisionat din Biroul Politic Central al PNL.

Cristian Adomnitei, care este si liderul filialei municipale Iasi a PNL, a spus ca astfel si-a respectat promisiunea facuta la inceputul campaniei pentru referendum in cazul in care Iasiul nu se va plasa intre primele cinci judete din tara in ceea ce priveste prezenta la vot.

"Acest lucru neintamplandu-se, merg pana la capat cu demersul meu. Nu pot sa nu observ si sa multumesc tuturor iesenilor, ca si tuturor romanilor, pentru mesajul lor foarte clar, cele 7,5 milioane de romani care i-au spus domnului Basescu ca trebuie sa paraseasca Presedintia Romaniei. Ma astept ca acest lucru sa se intample cat mai repede. Domnul Basescu nu mai poate, prin impostura si imoralitate, si mai nou fara legitimitate, sa mai conduca aceasta tara", a declarat Adomnitei.

Duminica seara, la scurt timp dupa inchiderea urnelor, Cristian Adomnitei si-a anuntat intentia de a demisiona din BPC al PNL pentru ca nu a reusit sa plaseze Iasiul in primele judete din punct de vedere al prezentei la vot. Potrivit reprezentantilor Biroului Electoral Judetean, in judetul Iasi s-a inregistrat o prezenta de 45,97%.

Relu Fenechiu: Nu mi-am dat demisia din functiile de conducere din PNL

Pe de alta parte, deputatul liberal Relu Fenechiu a precizat, intr-un comunicat de presa, ca nu si-a dat demisia din functiile de conducere din partid si nu a fost niciodata vorba ca isi va da demisia din PNL, dar ca este dispus sa faca acest lucru, daca rezultatele de la referendum vor fi considerare nesatisfacatoare.

In cursul zilei de luni seara au aparut mai multe informatii in presa potrivit carora Fenechiu si-ar fi depus demisia la conducerea partidului.

Fenechiu, care este liderul filialei judetene Iasi a PNL si a condus campania din partea liberarilor, s-a aratat uimit ca subiectul presupusei sale demisii din forul national de conducere al Partidului National Liberal a starnit un interes prea mare, motiv pentru care a tinut sa sublinieze ca eventuala sa demisie reprezinta un angajament politic strict intre el si PNL.

"Sunt dispus sa fac acest pas daca conducerea partidului considera ca rezultatele obtinute la referendumul de demitere a lui Traian Basescu nu au fost satisfacatoare. Nu mi-am dat demisia din functiile de conducere din partid si nu a fost niciodata vorba ca imi voi da demisia din PNL. Consider ca singurii in masura sa ma judece sunt colegii mei si le stau oricand la dispozitie", declara Relu Fenechiu in comunicatul de presa.

Conform aceluiasi document, USL are de dus in continuare acest razboi important impotriva lui Traian Basescu, "o batalie in care cu totii cei din USL suntem angajati sa o ducem, de acum si mai mult, in numele romanilor, avand in spate girul a 8,5 milioane de romani care au avut ceva de spus la referendumul din aceasta duminica".

'Daca in conditii de canicula atat de multi oameni i-au spus lui Traian Basescu sa plece, consider ca duminica, la referendum, am inregistrat o mare victorie, o victorie care consider ca ne obliga sa continuam razboiul in numele romanilor', mai spune Relu Fenechiu.