Presedintele suspendat, Traian Basescu, a fost intrebat, marti, cand a sosit la sediul sau de campanie, ce parere are despre documentul pe care USL il pregateste pentru a-l trimite la Curtea Constitutionala in legatura cu referendumul, si a raspuns: "E dreptul lor".

Traian Basescu a refuzat sa faca alte comentarii, potrivit Mediafax.

Viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat, luni, ca un grup de juristi ai USL lucreaza la un document pe care sa il trimita CC si in care sa explice de ce ar trebui validat referendumul de demitere a presedintelui Basescu.

"Un grup de juristi din cadrul USL lucreaza la un document care sa explice foarte bine situatia pe care noi o consideram ca fiind corecta, constitutionala si legala de validare a referendumului", a mai sustinut deputatul PNL.

Nicolaescu a mentionat ca documentul USL va fi transmis Curtii Constitutionale in momentul in care si Biroul Electoral Central va transmite rezultatul final al referendumului de duminica. El a refuzat ca explice daca documentul USL va inainta CC o sesizare, un punct de vedere sau o scrisoare deschisa in ceea ce priveste validarea referendumului.