Senatorul PSD Dan Sova a declarat ca numaratoarea paralela a USL arata ca prezenta la referendum este de 48,5% fara a se lua in calcul urnele mobile, listele suplimentare, sectiile din strainatate sau cele care la ora 23.00 nu se incheiase votul, iar prezenta finala va fi de aproape 52%.

"Avem vesti foarte bune. Numaratoarea noastra ne arata ca prezenta la referendum este de 48,5% fara a se lua in calcul urnele mobile, listele suplimentare, sectiile din strainatate sau cele care la ora 23.00 nu incheiase votul. Din estimarea noastra, prezenta finala va fi 51-52%, spre 52%", a declarat senatorul PSD Dan Sova.

"BEC nu are o numaratoare, are doar o estimare care include o marja de 3%, nu se bazeaza nici pe procese verbale nici pe numaratori reale, ci doar estimari sociologice. Noi ne bazam pe numaratoarea noastra. Avem si un vot masiv impotriva lui Traian Basescu, scorul e de 86% la 14%. Bineinteles ca Traian Basescu va trebui sa plece. Am certitudinea ca nu se va mai intoarce la Cotroceni", a adaugat Sova.