Politia Orasului Novaci a fost sesizata, duminica prin apelul de urgenta 112, despre faptul ca un batran de 72 de ani, din comuna Bengesti-Ciocadia, a depus la o sectie de votare mai multe cereri de votare prin intermediul urnei speciale, relateaza Agerpres.

Din cercetarile efectuate de politisti, cererile au fost formulate in numele unor persoane care nu indeplineau conditiile prevazute de lege si care, de asemenea, nu aveau cunostinta despre acest aspect.

"La fata locului s-a deplasat imediat o echipa de cercetare din cadrul IPJ Gorj, care verifica situatia semnalata. Politistii continua activitatile de cercetare pentru lamurirea intregii situatii de fapt, in cauza fiind constituit un dosar penal care, la finalizarea anchetei, va fi inaintat cu propuneri legale Parchetului de pe langa Judecatoria Novaci. Atragem atentia asupra respectarii normelor legale referitoare la referendum si reamintim faptul ca persoana care voteaza fara a avea drept de vot ori alegatorul care voteaza de mai multe ori in ziua referendumului poate primi pedeapsa cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani", a precizat, duminica, purtatorul de cuvant al IPJ Gorj, Daniel Tica.