"Am venit la Modrogan (la sediul central al PDL - n.red.) pentru ca aici e inima supravegherii referendumului. Ce am vazut m-a impresionat neplacut: o tendinta continua a USL de fraudare a referendumului. E referendumul lor, ei l-au vrut. Daca si referedumul tau il furi, ce iti mai ramane de furat, tara cu totul? Au fpst foarte multe nereguli, voturi bagate de oameni din sectia de votare. Oameni ai PDL-ului carora li s-a interzis sa mai ramana in sectia de votare, pe motiv ca ai intarziat, ca ai respirat si asa mai departe. Ce le mai ramane de facut romanilor este sa nu participe, pentru a nu legitima lovitura de stat prin votul lor", a declarat duminica dupa-amiaza presedintele Traian Basescu, la plecarea de la sediul central al PDL.

Cele mai importante declaratii ale lui Traian Basescu:

Prin aceasta modalitate (neprezentarea la vot - n.red.) aratam politicienilor ca romanii sunt deasupra lor.

Politicienii s-au considerat o casta aparte. Acum vin oameni obisnuiti sa le spuna "nu raspundem la chemarea voastra, stam acasa".

E bine ca romanii sa isi exercite dreptul constitutional de a nu fi parte la o lovitura de stat. Este esential si cel mai bun lucru pentru romani sa nu acopere lovitura de stat.

Modul in care pot arata si lumii si USL ca nu participa la acoperirea prin votul lor a loviturii de stat e stand acasa, la o terasa, ca e duminica, e cald.

Si eu ma duc la o terasa acum cu sotia.

Stam acasa. Este foarte important ca romanii sa-si exercite dreptul constitutional de a nu fi parte la o lovitura de stat.

Astazi oamenii astia, chipurile, au organizat ziua usilor deschise la vila Dante. Abia acum am inteles de ce Victor Ponta s-a pretat la acea minciuna uriasa ca vila e pregatita pentru un viitor fost presedinte.Toata povestea, acest mincinos care se numeste Victor Ponta a montat-o in perspectiva organizarii portilor deschise la vila lui dottore Ponta de ziua referendumului. Toti membrii familiei mele au avut parte de presiuni, huiduieli, injurii, azi cand au intrat si au plecat din casa. (vila Dante este situata in apropierea Vila Lac, resedinta oficiala a presedintelui Romaniei - n.red.)

Oamenii acestia josnici merita orice, dar nu merita sa conduca Romania.

Poate parea arogant ce va spun, eu nu am emotii pentru ca am constiinta impacata. Referendumul de astazi este pentru Romania, nu pentru mine.

Mi-am facut datoria ca presedinte intr-un mod care uneori a placut alteori nu unui mare numar de romani.

Indiferent care va fi rezultatul referendumului, eu sunt cu constiinta impacata.

Este clar ca sunt cateva procente in favoarea mea dintre cei care au fost pana acum la vot. Le spun simpatizantilor mei ca voturile in favoarea mea nu ne ajuta. Ne ajuta statul acasa.

Niciun simpatizant de al meu sa nu duca grija procentului meu pentru ca azi nu e vorba de procentele mele. Discutam de validarea sau invalidarea referendumului.

Daca referendumul nu va fi validat, poporul roman va fi deasupra celor 256 din Parlament.

Daca va fi validat, asta-i viata si o luam de la capat.

Astazi alegem intre Romania europeana si o Romanie in care politicienii pot face tandari statul de drept doar pentru ca au o majoritate.

Cred ca Romanii vor opta pentru o Romanie europeana.