Uniunea Social Liberala a remis, duminica, un comunicat prin care "doreste sa informeze presa straina acreditata la Bucuresti asupra derularii procesului electoral de astazi." "In opinia noastra, acest referendum se desfasoara in parametri legali, Guvernul Romaniei asigurand conditiile de desfasurare normale. De asemenea, pana la aceasta ora, nu a fost semnalat niciun incident sau situatie care sa puna sub semnul intrebarii corectitudinea procesului de votare, nici din partea autoritatilor, nici din partea observatorilor", se arata in comunicatul USL.

"Pe parcursul zilei, va stam la dispozitie cu orice precizare pe care o veti considera necesara sau orice situatie care este nevoie a fi clarificata", se mai arata in comunicat.

Reprezentantii USL incheie spunand ca "Ne exprimam dezamagirea pentru reprezentantii PDL care v-au transmis sau au incercat sa va induca informatii false privind fraudarea referendumului de astazi, 29 iulie. Consideram ca numai dialogul si comunicarile permanente si corecte pot contribui la informarea opiniei publice."