Referendum pentru demiterea presedintelui Traian Basescu

VIDEO Victor Ponta: Sunt foarte revoltat ca premierul Ungariei, Viktor Orban, indeamna cetatenii romani de etnie maghiara sa nu vina la vot

de C.Ionel, A.Neagu     HotNews.ro
Duminică, 29 iulie 2012, 6:58 Actualitate | Politic


Referendum decisiv pentru Traian Basescu
Foto: Agerpres
Sectiile de votare pentru referendumul organizat duminica s-au deschis la ora 07:00, urmand sa se inchida la ora 23:00. Alegatorii sunt asteptati la urne pentru a raspunde cu "Da" sau "Nu" la intrebarea "Sunteti de acord cu demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu?". Pentru ca referendumul sa fie validat, trebuie sa voteze cel putin 50% plus unu din numarul total de alegatori inscrisi pe liste, adica 9.154.307 de alegatori din 18.308.612 de cetateni cu drept de vot. Traian Basescu si PDL au cerut alegatorilor sa boicoteze referendumul pe motiv ca actuala Putere incearca sa fraudeze procesul electoral.

Ora  21.10 Referendumul a fost intrerupt, duminica seara, la doua sectii de vot din Timisoara, in urma unei furtuni care a determinat spargerea geamurilor din sectia de votare (Agerpres).

Procesul de votare a fost reluat dupa 30 de minute, sectiile respective fiind mutate mai departe de peretii cu geamuri din sala de sport a Liceului Electrotimis in care erau organizate, pentru a nu pune in pericol alegatorii.

Membrii sectiilor de votare au apelat ISU Banat, care a remediat problema, reducand la minimum posibil perioada de intrerupere a referendumului.

UPDATE (18:10) Premierul Victor Ponta a mers la vot impreuna cu sotia sa Daciana.

"In primul rand sunt foarte multumit pentru ca in urma cu cateva minute am vorbit cu ministrul de Interne, Ioan Rus, si pana la aceasta ora nu s-a inregistrat nicio singura reclamatie, nicio singura sesizare cu nici un fel de neregula deci toate prostiile alea cu fraudarea si tipetele de dinainte s-au dovedit simple smecherii de campanie", a declarat premierul Victor Ponta care s-a aratat bucuros de faptul ca "referendul se desfasoara corect, legal" si ca "mai multe milioane de romani au iesit deja la vot, probabil vor mai fi cateva milioane care vo vota pana la ora 23:00".

"Sunt foarte revoltat ca premierul Ungariei, Viktor Orban, indeamna cetatenii romani de etnie maghiara sa nu vina la vot. Eu le spun sa nu il asculta pe dl Orban si nici pe prietenii lui", a declarat premierul Ponta precizand ca el si-a facut "datoria ca prim ministru al Romaniei sa il atentionez pe prim-ministrul Ungariei sa nu mai intervina in viata politica a Romaniei pentru ca am vazut ca locuitorii din Harghita si Covasna il asculta pe dl Orban, ori suntem in Romania si vreau ca romanii sa isi decida singuri soarta , dincolo de persoane fie din Romanie, fie din alte tari, care vor raul Romaniei."

Seful Executivului a adaugat ca Guvernul are multe lucruri de facut incepand cu ziua de luni primul lucru pe agenda fiind intalnire cu delegatia Troicai (FMI, Banca Mondiala, Comisia Europeana).

Intrebat de un jurnalist strain daca, din perspectiva sa, cei 20 de milioane de euro cheltuiti pentru referendumul de demitere reprezinta "o investitie buna", Ponta a declarat ca "da", adaugand ca saptaman trecuta Guvernul a reziliat contracte in valoare de 1 miliard de euro semnat de Basescu si Videanu. "E o investitie foarte buna pentru democratie si pentru un viitor bun pentru tara noastra", a adaugat Ponta.

UPDATE (11:20) Fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu voteaza la o sectie din Snagov, potrivit Realitatea TV. "Fiecare cetatean trebuie sa inteleaga ca, pe langa dreptul pe care il are de a vota, are si o obligatie, o obligatie civica, o obligatie democratica, in final, si anume aceea de a-si exercita votul pentru soarta tarii. Cred ca foarte multi cetatateni trebuie sa inteleaga ca de votul lor, intr-un fel sau altul, depinde viitotorul tarii. Eu am convingerea ca, prin votul meu, incerc sa duc Romania spre normalitate, spre stabilitate, spre posibilitatea de a-si recapata prosperitatea pentru ca ultimii ani de criza, care au fost nu numai de criza economica, au fost ani de criza profunda sociala si politica, trebuie sa se termine in acest moment", a declarat Tariceanu.

UPDATE (11:15) Liviu Pop, ministru pentru Dialog social si fost ministrul interimar al Educatiei, a votat la sectia de la Liceul Jean Monnet din Capitala. "Am votat pentru sanatatea si educatia acestui popor. Sper ca de maine sa primeze forta argumentului si nu argumentul fortei. [...] Speram ca dialogul social va sta la baza tuturor deciziilor pe pe care viitorul Guvern le va lua in Romania iar presedintele viitor le va asculta", a declarat Liviu Pop.

UPDATE (9:47) Daniel Chitoiu, ministrul Economiei si presedintele interimar al PNL: "Am votat pentru normalitate, pentru libertate. Am votat pentru ca Romania sa reintre pe drumul european si sa fie respectata."

UPDATE (9:15) Presedintele interimar Crin Antonescu a votat la sectia organizata la scoala nr. 73 din Bucuresti: "Ma bucur sa va vad in aceasta zi atat de frumoasa. Am votat pentru ca sunt cetatean al Romaniei si este o zi importanta. Vreau ca noi, cetatenii Romaniei, sa decidem. Sper ca la sfarsitul acestei zile sa cunoastem si apoi sa aplicam vointa cetatenilor. Sper ca va fi o prezenta decisiva."UPDATE (8:30) Ministrul de Interne Ioan Rus a votat la sectia de la Liceul Gheorghe Lazar din Bucuresti: "Am votat cu speranta ca lucrurile se vor aseza pe un fagas normal si vom scapa de acest scandal care de ani de zile domina viata politica romaneasca. Eu voi fi azi si la minister si voi merge si in localitati din jurul Bucurestiului, sa vad cum decurge. Pana acum nu avem incidente, votul se desfasoara normal."

UPDATE (8:00) Ministerul Administratiei si Internelor informeaza ca va transmite informari cu privire la organizarea referendumului si posibile incidente electorale pe tot parcursul zilei.

Nicolae Cabulea, chestor principal de politie, a declarat ca pana la aceasta ora nu au fost incidente la referendum. Acesta a precizat ca M.A.I a organizat peste 600 de filtre rutiere pentru prevenirea turismului electoral; de asemenea, au fost mobilizate forte ale politiei pentru a asigura buna desfasurare a scrutinului.

UPDATE (7:40)
Dana Nastase, sotia lui Adrian Nastase, si cei doi fii ai fostului premier, condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare, au votat, in jurul orei 07:40, la sectia Liceul Jean monnet din Capitala, anunta Realitatea TV. La plecare, cei trei s-au intalnit cu presedintele onorific al PSD, Ion Iliescu, insotit de sotia sa Nina, care au venit la aceeasi sectie pentru a-si exercita dreptul de vot.

"Desi votul e secret, am votat 'DA' pentru ca este o necesitatea pentru limpezirea situatiei din tara", a declarat Ion Iliescu la plecarea din sectia de votare. Fostul presedinte al Romaniei a precizat ca asteapta "cu senitatate" si "cu interes" rezultatul referendumului si ca "indiferent la ce ora votam, optiune era clara."

Intrebat ce crede ca se intampla dupa referendum, Ion Iliescu a declarat ca asteapta "sa se limpezeasca apele, se se limpezeasca climatul din tara" si sa dispara "un factor perturbator, si asta este necesar pentru linistea generala".

Raspunzand unei intrebari, presedintele de onoare al PSD a precizat ca nu stie daca va merge la sediul partidului la inchiderea urnelor.Biroul Electoral Central va face prima informare privind prezenta la sectiile de votare cuprinse in esantioane la ora 11:30, datele fiind valabile pentru ora 10:00.

BEC informeaza ca urmatoarea informare va fi facuta la ora 15:30 pentru ora 14:00, la 18:30, pentru ora 17:00, 21:30 pentru ora 20:00 si 0:30 pentru ora 23:00.

Informatiile sunt obtinute dintr-un esantion de sectii de votare reprezentativ atat la nivel national, cat si judetean. Birourile electorale ale sectiilor de votare cuprinse in esantion au obligatia sa transmita informatii privind prezenta la urne pana la orele 11:00, 15:00, 18:00, 21:00, respectiv 24:00.

Pentru referendumul organizat pentru demiterea presedintelui Traian Basescu au fost organizate 18.200 de sectii de votare dintre care 306 sectii sunt in strainantate si 34 de sectii pe litoral.

 • Ramai pe HotNews.ro pentru a urmari desfasurarea evenimentelor de duminica.

La ora 23:00 presedintele biroului electoral al sectiei de votare declara votarea terminata si dispune inchiderea acesteia. Alegatorilor care la ora 23:00 se afla in sala unde se voteaza li se va permite sa isi exercite dreptul constitutional, informeaza Agerpres.

Prima sectie de votare la referendum s-a deschis, la Auckland, in Noua Zeelanda, la ora Romaniei 22:00 (28 iulie), informeaza Mediafax. Sectia de votare nr. 229, organizata la Auckland, s-a deschis la ora locala 07:00 a Noii Zeelande.

Avand in vedere fusul orar, urmatoarele sectii care s-au deschis la ora 00:00, ora Romaniei, in Australia, la Canberra (sectia nr.17), Sydney (sectia nr.18) si Melbourne (sectia nr. 151). Conform legii, votul in sectiile de votare din strainatate se deruleaza in intervalul orar 7:00-23:00, ora locala din tarile unde sunt localizate sectiile.

 • Regulament de votare
Potrivit Agerpres, la referendum, electorii pot vota la orice sectie, in tara, in baza cartii de identitate, a cartii de identitate provizorii sau a buletinului de identitate. Cetatenii romani cu domiciliul in Romania nu pot vota la una din sectiile de votare din tara pe baza pasaportului, iar cei cu domiciliul in strainatate pot vota in tara si in baza pasaportului simplu cu mentiunea privind stabilirea domiciliului in strainatate. In strainatate, alegatorii voteaza in baza pasaportului simplu, a pasaportului de serviciu, a pasaportului diplomatic sau a cartii de identitate. Elevii din scolile militare voteaza in baza carnetului de serviciu militar.

Au dreptul de a participa la referendum toti cetatenii romani care au implinit varsta de 18 ani pana in ziua referendumului inclusiv, cu exceptia debililor sau a alienatilor mintal pusi sub interdictie, precum si a persoanelor condamnate prin hotarare judecatoreasca definitiva la pierderea drepturilor electorale.

Persoanele care sunt in executarea unei pedepse privative de libertate care nu si-au pierdut drepturile electorale, precum si cele aflate in arest preventiv pot vota la referendumul din 29 iulie prin intermediul urnei speciale, fara a mai exista conditia ca acestea sa aiba domiciliul in raza teritoriala a sectiei de votare unde se afla penitenciarul sau locul de detentie.

Si persoanele netransportabile din cauza de boala sau de invaliditate, aflate sau nu in institutii sanitare sau de ocrotire sociala, pot sa-si exercite dreptul de vot la referendum cu ajutorul urnei mobile.

Biroul Electoral Central a informat ca accesul alegatorilor in cabina de vot cu orice tip de aparate de inregistrare sau preluare imagini este interzis. De asemenea, comercializarea sau consumul de bauturi alcoolice pe o distanta de 500 de metri in jurul sediului sectiei de votare este interzisa.

 • Publicatii straine si observatori externi, acreditati la referendum
Reprezentantii a 22 de agentii de presa si publicatii straine si a circa 30 de ONG-uri din Romania au fost acreditati pentru referendumul de duminica, informeaza BEC citat de Agerpres.

Potrivit Biroului Electoral Central, au fost acreditati delegati de la Reuters, Agenzia Nova, Agentia de presa Xinhua, AFP, saptamanalul Noi in Spania, Actualitatea IRL, Ziarul romanesc Ro-mania, Agentia de presa Bloomberg, Bulgarian National Radio, TV Bulgaria On Air, German Public Radio Network Ard, Romani Online UK, Radio Chisinau, Romit TV Italia, TV ZDF, Associated Press, ROMIT.TV, Torino Musica Notizie News, TV Prime din Chisinau, Romani in UK, Al Jazeera English TV si Virgil Bestea Medienberatung.

Acreditarea permite accesul titularului acesteia in localurile sectiilor de votare, incepand cu ora 6:00 a zilei de votare, iar la BEC si la birourile electorale de circumscriptie in spatiile special stabilite. Observatorii pot sa asiste la operatiunile electorale, inclusiv la numararea voturilor si la intocmirea proceselor verbale.

Persoanelor acreditate le este interzis sa intervina in orice mod in organizarea si desfasurarea scrutinului, avand doar dreptul de a sesiza presedintele biroului electoral al sectiei de votare in cazul constatarii unor nereguli.

BEC a acreditat totodata observatori externi din partea Comunitatii Ortodoxe Romane din Italia, PNUD din Republica Moldova, Ambasadei Republicii Ungare la Bucuresti, Comisiei Electorale din Republica Moldova, Ambasadei Federatiei Ruse in Romania, European Network of Election Monitoring Organization (ENEMO), Ambasadei Republicii Kazashtan in Romania, Ambasadei Regatului Belgiei in Romania, Ambasadei Republicii Cipru in Romania, si un observator strain independent.

Circa 30 de ONG-uri din tara si-au acreditat reprezentanti pentru a urmari procesul electoral de duminica.

BEC a acreditat pentru a realiza exist-poll-uri la sectiile de votare organizate pentru referendum CSOP, CCSB Branding Forum, Biroul de Cercetari Sociale, Operations Reseach si "De Toate pentru Tot'' pentru sondaje in judetul Sibiu.


Citeste mai multe despre   
12000 vizualizari

 • +49 (57 voturi)    
  Nu mergeti la vot (Duminică, 29 iulie 2012, 7:06)

  emigrant [utilizator]

  Liderii locali lucizi ai USL ar trebui sa se gindeasca de doua ori inainte sa fraudeze. Nu manipulati oamenii. Este nevoie de domnia legii ptr dvs si nepotii dvs. Am o cunostinta viceprimar USL, un om cit se poate de cinstit. Nu toti primarii USL sint hoti. De ce sa acoperim hotia unui Voiculescu si plagiatul lui Ponta? De ce sa scoata primarii USL castanele din foc?
  Simpatizanti USL, stati acasa miine si nu faceti jocul celor care vor sa ne scoata din Europa.
  • +33 (37 voturi)    
   romanii (Duminică, 29 iulie 2012, 10:01)

   visio [utilizator] i-a raspuns lui emigrant

   se vor convinge ca usl va desfiinta dna, cnsas, ccr, etc; daca asta vor, sa mearga la vot...pana la urma, cine se aseamna cu voiculescu voteaza azi.
   • -28 (36 voturi)    
    prezenta mare la vot !!! ura !!!! (Duminică, 29 iulie 2012, 11:07)

    premierul grivco [utilizator] i-a raspuns lui visio

    la ora 10 era 9% prezenta la vot , in 2007 si 2009 la aceeasi ora prezenta era de 7 % deci lipsa PD-Lasilor de la vot nu conteaza :)) presedintele lor nu se mai intoarce la cotroceni !!!!
    • +20 (26 voturi)    
     se vede ca nu ai taine cu matematica (Duminică, 29 iulie 2012, 12:13)

     visio [utilizator] i-a raspuns lui premierul grivco

     bucura-te acum, pentru ca la ora 12 noaptea toti plagiatori si turnatorii vor merge acolo unde le este locul intr-o |tara ca afara", adica la puscarie; basescu va pleca dela cotroceni, dar nu azi; insa voi veti merge la puscarie cat de curand; nimeni nu e perfect, insa plagiatul in functii inalte inseamna furt intelectual si se pedepseste conform legii; chestia asta este aplicabila si ecaterinei andronescu, si CNE-ului; din cauza lor diplomele romanesti vor fi anulate in occident; stiu ca tie iti place rusia, si siberia este frumoasa...drum bun si nu te obosi cu vederile...
     • 0 (2 voturi)    
      basescu+orban= destabilizarea Romaniei (Duminică, 29 iulie 2012, 22:48)

      busola [utilizator] i-a raspuns lui visio

      Alianta Basescu-Orban nu va face decat ca 7 milioane de romani sa urasca un milion de etnie maghiara nevinovati. Teribil compromis, complet gresit!

      Ora 12 noaptea se apropie si pentru antibasisti si pentru basisti. Sper sa nu avem parte de revolte populare.
    • +23 (27 voturi)    
     dream baby dream.. (Duminică, 29 iulie 2012, 12:17)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui premierul grivco

     o sa ajungeti probabil real la 30% prezenta
     Cu furat cu tot 40%
     Asta fiindca ruralul si pensionarii ies dimineata si deci v-ati luat deja votantii traditionali.
     Intre 12-18 oricum nu iese nici dracu la vot iar dupa 18 vedem tinerii si urbanul.
     Deci mai puteti visa la Crin presedinte pana diseara la 23.00
     • -15 (23 voturi)    
      Basescu va fi demis (Duminică, 29 iulie 2012, 13:47)

      Roua [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

      Basescu va fi dat afara de la Cotroceni de noi, cei care am hotarat ca nu ne reprezinta interesele
      • +12 (14 voturi)    
       interesele tale (Duminică, 29 iulie 2012, 15:59)

       visio [utilizator] i-a raspuns lui Roua

       sunt reprezentate la alegerile locale si parlamentare; referendumul ar trebui sa fie o consultare a populatiei pe teme investitionale, chestii majore; nu putem face referendum ori de cate ori interesele voastre, ale usl-istilor, sunt atinse; oricum, rezultatul acestui referendum ilegal va influenta puternic alegerile parlamentare; nimeni nu isi doreste plagiatori si turnatori la guvern sau presedentie; suntem noi suparati, suntem vai de capul nostru dar nu suntem prosti; evident ca usl are target-ul lui si e firesc sa fie asa; insa, nu basescu a vandut industria cestei tari; basescu nu are averea lui adrian nastase, dragnea, oprisan, zi-le tu in continuare; ca asteptam mai mult dela basescu e cu totul alta problema si il vom taxa, dar nu azi; ceea ce vom face azi este sa impiedicam legalizarea unui referendum ilegal si mai ales, vom impiedica infractorii sa uzurpe societatea romaneasca; mare parte a romanilor sunt muncitori, isi platesc taxele; antonescu este un zero social, reprezinta cifra perfecta: fara realizari profesionale si fara prezenta la serviciu...
       intreaba orice patron si iti va spune ca a facut treaba buna cu base presedinte si fara criza economica; ai idee cate paduri a furat oprisan? ai vazut ce domeniu are dragnea? si cauta-l bine pe ponta sa vezi ce afaceri are in tg jiu; da i fuga pana aoclo si vorbeste cu oamenii...hai, gratii placute usl...sov vegheaza....dar romanii s-au trezit si vom veghea noi la usa celulei voastre.
      • +4 (6 voturi)    
       Interesele (Duminică, 29 iulie 2012, 20:43)

       banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui Roua

       tale nu corespund cu interesele noastre ! Asa ca degeaba tii pumni pentru acesti doi.
    • +14 (18 voturi)    
     Planta (Duminică, 29 iulie 2012, 12:42)

     dami365 [utilizator] i-a raspuns lui premierul grivco

     Nu spune HOP pana nu ai sarit! diebase? adica moarte lui Basescu? Esti dus cu pluta sau platit de uslamisti!
     • +2 (4 voturi)    
      Die Base (Duminică, 29 iulie 2012, 21:14)

      ator2050 [utilizator] i-a raspuns lui dami365

      Adica Base-ul. Die este articol hotarat in limba germana.
    • +4 (10 voturi)    
     autocar (Duminică, 29 iulie 2012, 13:40)

     mircearh [utilizator] i-a raspuns lui premierul grivco

     Un autocar bine compactat face cat o strada de PDL-isti cu capul pe umeri .
   • +8 (10 voturi)    
    Voma UPDATE (11:15) (Duminică, 29 iulie 2012, 14:09)

    Clop [utilizator] i-a raspuns lui visio

    Si nu doar ce ati spus mai sus, ci ca agariciul de sindicat, este inca ministeriabil. Rasplatit gras, pentru Blitzkrieg-ul CNATDCU in chestiunea plagiatului.

    Liviu Pop, ministru pentru Dialog social!!!
    Unul care a scris in CV "Anghel Saligny", folosind doi de "y".

    Ce bine e "sa fi" ministru pentru Dialog social![...]
    • -9 (11 voturi)    
     l-ati avut pe igas (Duminică, 29 iulie 2012, 14:29)

     premierul grivco [utilizator] i-a raspuns lui Clop

     l-ati avut ministru pe igas si aveti tupeul sa comentati despre ministrii USL?
     chiar nu intelegeti? tupeul vostru ne scoate din casa la vot!
     sa spui ca ponta voia vila dante... nu aveti nici o limita?
     de maine o sa taceti, ca azi iesim la vot
     • +7 (9 voturi)    
      Hai,hai...ce faci nepoate...? (Duminică, 29 iulie 2012, 19:35)

      Costin1968 [utilizator] i-a raspuns lui premierul grivco

      ...Liviu Pop e de 100 de ori mai ticalos ca Igas...Puti a postac platit...Sunt convins ca te platesc prost...Ha,ha,ha,ha,ha....!!! Te doare, nu ?! Ha,ha,ha,ha....
      • 0 (0 voturi)    
       Interventia lui Orban in bucataria romaneasca (Luni, 30 iulie 2012, 8:26)

       Mr.Giulesteanu [anonim] i-a raspuns lui Costin1968

       lui Costin 1968 :
       - Ha, ha, ha, etc doar atat ai invatat de la ilustrul comandant de nava ?
       - Nu ai invatat si tehnica minciunii spontane, care poate fi dezisa in urmatoarele 5 minute de la debuta ca sa ii i-a locul alta minciuna?
       - Nu ai deprin tehnica lacrimilor de crocodil in momente de mare emotie?
       - Nu ai imprumutat niste expresii notabile pentru o ''gurra'' prezidentiala, gen zirist gaozar, tiganca imputita, puscariabili, tonomate ...?
       Ar trebui sa returnezi banii primiti drept rasplata : prestatia este de slaba calitate si se bazeaza in esenta pe plagiatul hahaiturilor!
      • 0 (0 voturi)    
       Bine unchiule! (Luni, 30 iulie 2012, 9:51)

       anonimo [utilizator] i-a raspuns lui Costin1968

       Rasul asta de ghiolban tampit l-ai luat de la tatucu Base, nu Costine tata?
   • +9 (9 voturi)    
    cine e Tariceanu? (Duminică, 29 iulie 2012, 14:51)

    foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui visio

    A. cel ce s-a sters undeva cu votul meu de la referendumul din 2009 (330 de parlamentari) ? B. cel ce si-a facut nevasta notar ca sa ia un comision de UN MILION de dolari la tranzactia Ford? C. cel dat jos de Crin de la sefie ? D. cel ce spera sa redevina sef la PNL (oricum Ipo-Crin n-o sa mai fie sef la PNL, orice rezultat ar fi la referendum?????
  • +30 (36 voturi)    
   Crin ... (Duminică, 29 iulie 2012, 10:04)

   funny [utilizator] i-a raspuns lui emigrant

   Crin, duminica seara: "In urma rezultatului, dupa cum am promis, imi dau demisia din toate functiile detinute"
   Crin, luni: "Sunt foarte dezamagit dar ferm pe decizia mea"
   Crin, marti: "In urma scrisorilor primite de la sustinatori si a recomandarilor apropiatilor mei am decis sa continui caci aceasta este singura cale prin care putem invinge"
   :)))))
   • -6 (10 voturi)    
    CRIN - vineri la OTV (Duminică, 29 iulie 2012, 12:49)

    Porumbelul Pacii [utilizator] i-a raspuns lui funny

    ”Ramane cum am zis - demisionez daca Referendumul este invalidat ”
    *
    ...noroc ca nu mai e cazul...
    *
    Sigur - este dezgustator ca dl Antonescu s-a pretat sa se duca si sa hăhăiasca
    cu Dan Diaconescu in ultima zi de campanie.
    Hăhăiala cu Dan Diaconescu era permisa
    numai pana joi cand Traian Basescu a fost
    si el acolo....:):):)
    *
    Ultima zi a campaniei - vineri - trebuia
    sa insemne
    - abandonarea populismului
    ....oarecum legitim intr-o tara ca Romania....si
    - transmiterea unor mesaje DE NIVEL INTELECTUAL INALT.....
    Tocmai de-aceea dl Basescu a dedicat ziua de vineri acelui dialog de inalta tinuta cu domnii
    Liiceanu, Plesu , Patapievici si Cartarescu....
    *
    ....daca l-ati vazut vorbind totusi cu Cristoiu sa stiti ca a fost un trucaj ordinar.
   • +1 (7 voturi)    
    Hmmm (Duminică, 29 iulie 2012, 14:30)

    MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui funny

    =Imi dau demisia in 5 minute=....studiaza aceasta mega minciuna a unui megamincinos.
  • +30 (32 voturi)    
   Atentie ! (Duminică, 29 iulie 2012, 10:10)

   V. Val [utilizator] i-a raspuns lui emigrant

   " e ziua intoxicărilor. Indiferent de ce se va spune, scrie, anunţa, NU mergeţi la vot. Dacă vi se va spune ca prezenţa a ajuns la 58 si scorul e 51 DA si 49 NU, staţi acasă! NU mergeţi la vot orice ar fi. Daţi mesajul ăsta mai departe către rude, prieteni, colegi de serviciu, cunoscuţi.

   Cea mai eficientă modalitate de luptă împotriva fraudei este absenteismul. Cu cît absenteismul e mai mare, cu atît importanţa şi relevanţa fraudei este mai mică. La o prezenţă reală de 30%, frauda deja nu mai contează, e inutilă, indiferent de cît de mare e desfăşurarea de forţe a USL. La o prezenţă reală de 45%, frauda este decisivă. Indiferent de ce se va spune şi se va întîmpla, nu mergeţi la vot!”
   • +7 (7 voturi)    
    ai dreptate (Duminică, 29 iulie 2012, 18:41)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui V. Val

    nu cred ca s'a trezit crinutza asa de dimineatza, sa'si iesprime dreptul sa vacanteze locul la cotrocesti.

    totusi, iete ca se mai intampla.
    se pare ca i'a sunat ceasul :)
  • -29 (35 voturi)    
   hehe (Duminică, 29 iulie 2012, 10:18)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui emigrant

   Traian Băsescu își ține slugile în bănci. Culcat! ridicat! culcat!
   • +15 (19 voturi)    
    Sponsorizez (Duminică, 29 iulie 2012, 11:24)

    Angoasat [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    Bilet dus la Moscova..Va tenteaza stimabile?
    • -13 (17 voturi)    
     Hmmm (Duminică, 29 iulie 2012, 11:50)

     MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui Angoasat

     Sponsorizez bilet dus la puscarie...au loc acolo toti pdl-istii+pres si slugile lui postace?
     • +6 (10 voturi)    
      nu înaintea uslaş-ilor (Duminică, 29 iulie 2012, 13:33)

      dan63 [utilizator] i-a raspuns lui MRSmrs

      care au întâietate!
    • +9 (13 voturi)    
     cotizez si eu. (Duminică, 29 iulie 2012, 12:30)

     Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui Angoasat

     Poate alege si Coreea de nord...
  • -26 (32 voturi)    
   sacrificati tara pentru interes portocaliu (Duminică, 29 iulie 2012, 10:19)

   busola [utilizator] i-a raspuns lui emigrant

   O tara antrenata in lupta institutiei prezidentiale cu majoritatea parlamentara este o tara divizata, lipsita de forta, de unitate. Faptul ca acest refrendum nu rezolva nimic in caz de lipsa de cvorum este cu adevarat dramatic: intoarcerea lui Basescu la Cotroceni astfel va tensiona tara intrucat nu mai are legitimitate.
   • +6 (8 voturi)    
    he he (Duminică, 29 iulie 2012, 13:35)

    dan63 [utilizator] i-a raspuns lui busola

    a dracului întoxicare ! ţi, culmea, nu există nici o institutţie de deyintoxicare!
    decît Viaţa, în realitatea ei de zi cu zi!
  • -10 (16 voturi)    
   Hmmm (Duminică, 29 iulie 2012, 11:40)

   MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui emigrant

   Cand era Ceausescu romanii trebuiau sa voteze dar democratia avea mari carente.Votul era de fatada...
   In actualul sistem cu "noul democrat" conducator, romanii sunt sfatuiti sa stea in =bancutele lor= ca ei sa nu conteze. Vrea doar EL sa conduca...asa cum vrea EL.
   Ma mir ca nu apare toader care sa arate poporului roman cum se face democratia cu degetul(in sus sau in jos in functie de cheful si interesul partidului) si cu poporul roman tinut in =bancute=.
   Rusine sa ne fie cu un asemenea "presedinte" si partid de moluste.
  • -5 (9 voturi)    
   DA, romanii vor alege (Duminică, 29 iulie 2012, 13:45)

   Roua [utilizator] i-a raspuns lui emigrant

   ceea ce vor: demiterea lui Basescu
  • -3 (7 voturi)    
   Hmmm (Duminică, 29 iulie 2012, 14:27)

   MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui emigrant

   Ha,ha,ha,ha!!!
   Sobolanul nu are curajul sa mearga la vot!!!
   Rusineeee!!!!
   Ce exemplu este el?
   Poate doar un exemplu al mafiei si al antidemocratiei...
  • -5 (9 voturi)    
   Romania este izolata (Duminică, 29 iulie 2012, 14:34)

   peluzar [utilizator] i-a raspuns lui emigrant

   Romania este izolata pe plan extern datorita lui Basescu. Jos Basescu !!!!!!
   • +3 (7 voturi)    
    nu zau (Duminică, 29 iulie 2012, 15:46)

    boogeyman [utilizator] i-a raspuns lui peluzar

    parca nu avea nici o problema pe plan extern, pina la ponta...
 • -37 (45 voturi)    
  "vreau sa fiu un ex-presedinte jucator" (Duminică, 29 iulie 2012, 7:21)

  epaminonda [utilizator]

  asa sa fie!
  • +19 (25 voturi)    
   tare (Duminică, 29 iulie 2012, 10:14)

   ggna [utilizator] i-a raspuns lui epaminonda

   mi-e teama ca o sa va joace mai bine din postura de ex...
  • +15 (19 voturi)    
   A iesit gherila, cei trei de sus, (Duminică, 29 iulie 2012, 10:52)

   FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui epaminonda

   nici azi nu aveti liber ma? Dar ma gandesc ca de maine mergeti la mare cu banii facuti "cinstiti" . Asa sa aveti noroc de ei precum va este sufletul si mintea!!!!!!!
 • +30 (40 voturi)    
  Acasa (Duminică, 29 iulie 2012, 7:29)

  aladdin [utilizator]

  Ok, sa stam in fata televizoarelor si sa urmarim desfasurarea referendumului :D
 • +50 (58 voturi)    
  Atentie romani! (Duminică, 29 iulie 2012, 7:46)

  ticbis [utilizator]

  Asta nu e referendum, este un recensamant pentru numararea prostilor!
  • -6 (10 voturi)    
   Hmmm (Duminică, 29 iulie 2012, 14:41)

   MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

   =Recensamant pentru numararea prostilor= a avut loc la alegerile din 2009 si a iesit 5.277.068 de ........
   :))
   Vai de capul vostru de postaci.
 • +19 (27 voturi)    
  Referendum pt demiterea presedintelui (Duminică, 29 iulie 2012, 8:23)

  Kepler [utilizator]

  Chiar si acest titlu suna provocativ!

  Ar trebui sa fie referendum in legatura cu presedintele.

  Cam tirziu 7.40! Ei ar fi trebuit sa fie acolo la 7.00!
 • +28 (34 voturi)    
  Nu cred ca au dormit noaptea astia (Duminică, 29 iulie 2012, 8:58)

  Zummm [utilizator]

  Unde mai sunt cozile alea din perioada comunista cand stateai sa votezi ? Nea Nelu cred, ca a varsat o lacrima de tristete
 • +36 (44 voturi)    
  Boicotul creste!!! (Duminică, 29 iulie 2012, 9:13)

  Impotriva prostiei din tara [utilizator]

  Dupa cum se vad lucrurile la televizor, lucrurile stau mult mai prost pentru USL decat se prevedea. Boicotul a cuprins se pare si o mare parte a electoratului USL. Daca o tin tot asa, nu vor fi nici macar 35% dintre alegatori la vot.
  Doamne ajuta!!!
  • +14 (18 voturi)    
   nu fi sigur (Duminică, 29 iulie 2012, 9:32)

   andimi [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   nu fi sigur, prostimea e multa!
  • +11 (15 voturi)    
   SISTEMUL USL VA FI MAI BUN (Duminică, 29 iulie 2012, 10:29)

   Jimmy Hoffa [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   In 2009 "sistemul lor a fost mai bun". Acum USL-ul vrea sa arate ca sistemul sau este mai bun. Oameni reali nu se vor prezenta la vot in numar de 50%+1, dar buletine de vot in urne vor fi mai multe. Uita-te la turismul electoral..."Sunt turisti straini care merg la Giurgiu". O sa descoperim cu stupoare ca astazi in Romania sunt zeci de mii de "turisti straini". La cate hibe are organizarea referendumului, nu poti sa nu suspectezi catusi de putin ca institutiile statului sunt aservite noii puteri si vor inchide ochii la ilegalitati.
  • +11 (15 voturi)    
   Asa cred si eu, (Duminică, 29 iulie 2012, 11:00)

   FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   ca o sa ajunga la cca 4 milioane dar nu asta e problema mare. Problema e ca nu au luat OUG inapoi in care ei au hotarat ca majoritatea hotareste si acolo nu scrie nimic de 50 % + 1. Comunistilor tare le mai place prin Europa, mai ales prin Austria dar in Romania nu vor sa faca precum in Europa. Minciuna,manipulare,nepotisme,fraude,licitatii trucate,justitie corupta,baroni locali sau mai bine zis(triburi). Dar tare ma dezamageste BOR care cel putin o parte din ei fac fapte comune cu uslamistii si nu au luat o pozitie oficiala. Dar si ei tot oameni sunt,,,,,
 • +29 (37 voturi)    
  curiozitate (Duminică, 29 iulie 2012, 9:19)

  Tomis [utilizator]

  A inceput votul cu 10% prezenta din oficiu?
  • +7 (11 voturi)    
   De unde 10% ? (Duminică, 29 iulie 2012, 9:37)

   mnicku [utilizator] i-a raspuns lui Tomis

   .
 • +29 (37 voturi)    
  Care referendum ? (Duminică, 29 iulie 2012, 9:23)

  valjean [utilizator]

  O farsa a politicienilor corupti ,nu referendum.
 • -10 (14 voturi)    
  ati pierdut (Duminică, 29 iulie 2012, 9:29)

  GOGOMANRIGHT [utilizator]

  .
 • +15 (19 voturi)    
  adica puscariabilii (Duminică, 29 iulie 2012, 9:32)

  __alex__ [utilizator]

  deja s-au prezentat. :)
  • -3 (9 voturi)    
   Corect, ai dreptate! (Duminică, 29 iulie 2012, 12:16)

   inganduratul [utilizator] i-a raspuns lui __alex__

   Puscariabilii au votat! Ma mir ca HotNews, dupa schimbarea tot mai evidenta a orientarii politice nu ne tine la curent si cu votarea efectuata de condamnatul Voicu! Ca de nevasta lui Nastase vad ca ne-a informat.
   Rusine bai "deontologilor"!
 • +22 (26 voturi)    
  Penibil ... (Duminică, 29 iulie 2012, 9:44)

  za-k [utilizator]

  Normal, prima la vot familia Nastase sa-l scape de bulau. Al doilea nea' Ilici care pisindu-se pe lege declara: "Votul e secret, da' am votat DA".

  Apoi toata pleiada de politicieni penibili.

  Cit de etnobotanic tre' sa fii ca sa declari asta:
  "Daniel Constantin: Nu putem reconstrui, dacă nu suntem liberi din punct de vedere al modului de a gândi". Sint eu prost si nu intzeleg sau nu e nimic de intzeles?

  Am crezut ca nea' Kafka avea imaginatzie bolnava da' astia din USL o intrec.

  Numa' bine,
  za-k/
 • -6 (12 voturi)    
  Ca sa ne intelegem (Duminică, 29 iulie 2012, 9:48)

  scharke [utilizator]

  Azi unii vor prefera pe marinar, altii pe tzatza de pe mal. Ceilalti vor absenta bine! :)
 • +18 (22 voturi)    
  Daca (Duminică, 29 iulie 2012, 9:56)

  drusimus [utilizator]

  Daca Iliescu ar fi fost la putere, si-ar fi intarit discursul democratic apeland la sustinerea libera, pacifica, dezinteresata si perfect constitutionala a minerilor.

  Daca Ponta va fi la putere vom alege sa fim reprezentati de un mare intelectual competent care s-a facut cunoscut prin originalitatea si contributia sa in cercetarea stiintifica internationala.

  Daca Antonescu ne va conduce tara vom prospera prin harnicie si vom straluci prin absenta. Primul lucru pe ordinea de zi: schimbarea imnului Romaniei.
 • +20 (24 voturi)    
  Mascarada (Duminică, 29 iulie 2012, 10:03)

  vasile-roaita [utilizator]

  Se pare ca nu se inghesuie mai nimeni sa voteze, doar klika de uslinosi. Eu am altceva mai bun de facut, un gratarel, am pus bere la gheata si ma uit la JO.
  Sa voteze uslinosii fanatici ca mai mult de 3-4 milioane nu cred ca sint.
  • +19 (23 voturi)    
   Poate ne unim gratarele .Punem de-o o tabla ? (Duminică, 29 iulie 2012, 10:39)

   mnicku [utilizator] i-a raspuns lui vasile-roaita

   ca eu mai uit cum trage crap-ul .
   Liniste si racoare .

   Vecinu de balta saracu` "voteaza" cu berea la greu . Cred ca a " votat " vre-o 6 beri pina acum . I-am atras atentia ca e "vot" multiplu si nu-i frumos , da` cica nu-i pasa . Happy nation .
  • -8 (14 voturi)    
   Gratarul - (Duminică, 29 iulie 2012, 11:43)

   Jordan [utilizator] i-a raspuns lui vasile-roaita

   sport national. Bravo, super. Eram mai impresionat daca puneai si tu mana pe o carte, da' porcu' bate cititul, nu?
 • +19 (23 voturi)    
  drum infundat ! (Duminică, 29 iulie 2012, 10:17)

  pita [utilizator]

  Pe aceasta cale al lui ilici , bombo, poanto, varan, antenescu, nu vreau sa merg prt. ca am mai fost si nu e bine , asa ca voi sta acasa si vreau pe presedintele ales sa revina la locul lui , este f.bine sa le'' stea in coasta'', din mai multe pdv.
 • +16 (20 voturi)    
  in 90 (Duminică, 29 iulie 2012, 10:18)

  ggna [utilizator]

  am votat prina si ultima data...Stiu ca am stat 3 ore la o coada infernala. O buluceala groaznica. Si eram TOTI in tara. Si mai multi decat acum. Si pana la urma, cica au fost vreo 11 mil. Apoi, ca sa vina 9 mil si ceva la vot, ar cam trebui sa fie cam tot asa o buluceala. Si daca nu e... probabil o sa se rezolve "din oficiu", mai pe inserat.
  • +11 (15 voturi)    
   15 milioane (Duminică, 29 iulie 2012, 10:24)

   marianstar [utilizator] i-a raspuns lui ggna

   in 1990 au fost 14,8 milioane de voturi exprimate
 • +16 (20 voturi)    
  SI LA VIITORUL NOSTRU (Duminică, 29 iulie 2012, 10:21)

  Jimmy Hoffa [utilizator]

  cine se mai gandeste? Tara arde...la propriu, iar astia vor sa isi satisfaca numai interesele lor personale.
 • +15 (19 voturi)    
  ponta le-a promis "curatenie" generala (Duminică, 29 iulie 2012, 10:30)

  nostradamus12 [utilizator]

  rusilor, dupa referendum, cu ocazia vizitei dein 14 iulie de la ambasada rusiei. NU MERG LA VOT! Pot sa ne linseze pe toti cei peste 10 milioane de romani care nu mergem la urne? NU! Sa fim alaturi de sacrificiile martirilor neamului romanesc, care si-au pierdut vietile in inchisorile comuniste!
 • +21 (25 voturi)    
  Nu votez (Duminică, 29 iulie 2012, 10:30)

  consultant fiscal [utilizator]

  In 1990 mirosul trandafirilor ne-a imbolnavit pentru 22 de ani.
  In 2012 mirosul CRINILOR s-ar putea sa ne fie FATAL!!!
 • -6 (18 voturi)    
  Romanii aflati in Bulgaria (Duminică, 29 iulie 2012, 10:38)

  zizin [utilizator]

  Suntem sute (poate mii!) de romani in vacanta in Bulgaria - la Nisipuri, la Albena, la Balcic, la Sunny Beach.

  Noi unde votam?
  • +13 (19 voturi)    
   Vedeti-va de vacanta... (Duminică, 29 iulie 2012, 10:51)

   florinb1 [utilizator] i-a raspuns lui zizin

   ... ca daca iese USL o sa ne uitam iar cu jind la Balgarska Televizia.
  • +10 (16 voturi)    
   !!! (Duminică, 29 iulie 2012, 11:07)

   CMD [utilizator] i-a raspuns lui zizin

   Aveti citeva sectii deschise in Turcia!!!
  • +12 (18 voturi)    
   Vezi, daca mergi in Bulgaria... (Duminică, 29 iulie 2012, 11:18)

   Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui zizin

   ... nu poti sa votezi, ca o sectie e la Sofia si poate or mai fi pe la Ruse. Daca mergeai in Romania, Mazare era in stare sa-ti trimita urna mobila la sezlong, ca nu cumva sa scape vreun turist fara sa voteze...

   Dar, pe bune, chiar ai motive sa vrei sa votezi ...?
  • +2 (4 voturi)    
   radio erevan (Duminică, 29 iulie 2012, 14:26)

   keiser_soze [utilizator] i-a raspuns lui zizin

   spune ca ...da, puteti vota unde vreti voi !
 • +16 (20 voturi)    
  !!! (Duminică, 29 iulie 2012, 10:38)

  CMD [utilizator]

  Pentru crinut;noi cetatenii RO am decis 300 parlamentari + 1 camera;voi ne-ati ignorat,deci eu BOICOTEZ NU VOTEZ!!!
  • -3 (7 voturi)    
   Hmmm (Duminică, 29 iulie 2012, 14:47)

   MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui CMD

   Nu Crin a condus Romania....nu USL a avut majoritatea...intreaba-l pe bese si lacheul sau boc de ce nu s-a aplicat rezultatul de la referendum.
   Nu le-a convenit...acel referendum era doar pentru =naivi= ca tine.
   • +2 (4 voturi)    
    Mda... (Duminică, 29 iulie 2012, 19:41)

    ikataly [utilizator] i-a raspuns lui MRSmrs

    daca nu stii desii ma indoiesc...ai nevoie de 66% din parlament pentru modificarea Constitutiei...n-am prea vazut o mana intinsa de la Crinel si Tontel sa se creeze aceasta majoritate impreuna cu cei care guvernau pe atunci....Asa ca eu cred ca tu esti mai mult decat naiv esti ,,manipulitor"...
 • +13 (15 voturi)    
  atentie (Duminică, 29 iulie 2012, 10:41)

  cristi_an [utilizator]

  Toti sa fim in alerta pt toate posibilele fraude!!! azi trebuie sa terminam cu bolsevicii astia!!!
 • +6 (8 voturi)    
  cum va primi uslamul primele rezultate (Duminică, 29 iulie 2012, 10:52)

  ampersand [utilizator]

  Photo-mix:
  http://bayimg.com/hAAbgaaeh
 • +9 (11 voturi)    
  looool (Duminică, 29 iulie 2012, 11:10)

  corvus coraX [utilizator]

  îmi închipui ce au tras sepepiștii de Endocrin să se trezească să meargă vot. Dar poate nici nu s-a mai culcat după partida de poker...
  • +7 (9 voturi)    
   io crd ca nu s-a culcat (Duminică, 29 iulie 2012, 12:33)

   Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   sa fie sigur ca se scoala si ca voteaza...de aia a si votat "printre primii dimineata"...ca acu' sa se puna la somn linistit.
 • +13 (15 voturi)    
  de ale referendumului! Sector 6 Bucuresti (Duminică, 29 iulie 2012, 11:12)

  a4 [utilizator]

  1. De dimineata m-am intalnit cu o persoana in varsta in bloc, se ducea la vot spunad ca s-a intalnit cu o alta persoana care i-a spus ca daca nu se duce la vot va primi amenda de la primarie si ca nu va mai fi primita la medic!!!
  2. M-am perindat pe la o sectie de votare, era un flux de oameni, cred ca 10/minut, majoritatea erau pensionari, apoi cei spre pensie care aveau un aer de nemultumire (ma scuzati daca redarea nu este tocmai cea corecta!), mai erau si cativa tineri nauciti!
  3. In concluzie, cei care intr-adevar muncesc si stiu cum se castiga un ban (cei peste 25 ani, pana la 50) nu prea participa la vot!. Cei care asteapta sa le pice de la stat (pensionari - regimul, sistem bugetar - o parte - ) participa la vot!
  4. Haideti sa privatizam Romania. Sa punem taxe si la primarii si la medici de familie si peste, sa cream un sistem bugetar-privat, SA STIE SI ALTII CUM SE CASTIGA UN BAN! SA STIE SI ALTII CA NU POT SA PRETINDA SA FIE PLATITI PENTRU CA NUMAI POT FI PLATITE ANUMITE SERIVICII! Oameni buni, fiecare dintre noi avem nevoie de un confort mai bun, haideti sa ne gandim la ziua de maine, la viitorul nostru si al tarii! Ganditi-va inainte de a va duce la vot !
  O duminica racoroasa!
 • +16 (18 voturi)    
  Astazi se face recensamintul prostilor (Duminică, 29 iulie 2012, 11:13)

  Troll [utilizator]

  Se vede clar ca, in comparatie cu alte alegeri, e mult mai putina lume care vine la vot. In mod normal ar fi trebuit sa fie cozi, aglomeratie, mai ales ca de acum urmeaza canicula si cel putin pensionarii n-or sa mai iasa. Este evident ca nici macar uselistii nu se duc la vot.
  Criminalii trebuie sa fure 5 milioane de voturi. Exclus!
 • -18 (20 voturi)    
  Demos cra(PA)tos (Duminică, 29 iulie 2012, 11:18)

  Ion_Bogatu [utilizator]

  Asa cum va spuneam mai deunazi:
  Usor mai baieti cu democratia pe scari, ca-i curg voturile :))

  Si la naiba, fiti si voi mai barbati, mai doare cateva ore si gata, ati scapat, nici nu-i frumos sa tipati in halul asta :))

  Eu va inteleg, am auzit de la cativa amici pup'in'bas'isti ca ustura rau chestia asta cu extirparea puterii, dar sa stiti ca face foarte bine la sanatatea democratiei, asa ca mai bine incepeti de pe acum cu antrenamentul pentru perioada de convalescenta: cica o sa trebuiasca sa faceti zilnic un exercitiu obligatoriu, se cheama "MUNCA" :))
  "Initiativa" si "capitalul" se spune ca nu vor mai fi suficiente, si nici nu mai merg la schimb:)))

  A, si vedeti ca s-a-ntors Base la popor !
  Cu fundu' !!

  Sau:

  - Basescu declared several days ago: "I'll turn back to the people !"
  - No my friend, you did not hear correctly, he said "I'll turn MY back to the people !" :))

  Sau pentru "intelectualii francezi":

  - Basescu a declare qu'il se tourne vers les gens !
  - Pas du tout, tu n'a pas compris mon ami, il a dit qu'il tourne SON DOS vers le gens !

  Puteati sa pierdeti onorabil, pe campul de lupta al votului. Ca pup'in'bas'isti ati ales insa ca de obicei dezonoarea si conflictul.

  Ultimul sondaj distribuit joi (anuntat chiar de DD, prietenul de conjunctura al lui base): 59 % prezenta, 79% da. Fara STS, e complicata viata...

  Ia mai postati mai flacai !
  Si bagati minusuri mai :))
  • +11 (13 voturi)    
   :) (Duminică, 29 iulie 2012, 11:41)

   ampersand [utilizator] i-a raspuns lui Ion_Bogatu

   9.05% prezenţă la ora 10? Nu prea le dă oamenilor inima ghes să cânte-n strună uslamului românesc :)
   • +9 (11 voturi)    
    Pai e simplu! (Duminică, 29 iulie 2012, 12:01)

    ticbis [utilizator] i-a raspuns lui ampersand

    Sunt 15 ore de vot; daca in 3 ore (7-10) prezenta e 9%, in 15 ore va fi cam 5x9=45%!!!
    Sigur, pana pe la ora 13 vor fi mai multi, dar si in perioada 13-18 vor fi mult mai putini; dupa care prezenta la vot va fi ceva mai mare.
    Dar media este de 9% in 3 ore.
    Deci nu are cum sa fie in final peste 45%!!!
    Hai Base!!!
   • -9 (11 voturi)    
    la procentu' cu surprize :) (Duminică, 29 iulie 2012, 12:12)

    Ion_Bogatu [utilizator] i-a raspuns lui ampersand

    Pai sa va explic, cu binisorul ca sa ma puteti urmari:

    - la locale ora 10: 8.99%
    - la referendum, FARA sustinatorii lui base (~30-35% estimati) si strainatate, ora 10: 9.05%

    Un beculet ceva? Sau macar o lumanare, sa fie de sufletu' fostei puteri? :)))
   • -9 (11 voturi)    
    la procentu' cu surprize :) (Duminică, 29 iulie 2012, 12:31)

    Ion_Bogatu [utilizator] i-a raspuns lui ampersand

    Pai sa va explic, cu binisorul ca sa ma puteti urmari:

    - la locale ora 10: 8.99%
    - la referendum, FARA sustinatorii lui base (~30-35% estimati) si strainatate, ora 10: 9.05%

    Un beculet ceva? Sau macar o lumanare, sa fie de sufletu' fostei puteri :)))

    Sa vedeti pe la 23.15, la pdl: sariti lumeee, europooo, fratilor saritiiiti, ne "fraudara" astia :)))
  • +4 (6 voturi)    
   statistici (Duminică, 29 iulie 2012, 12:15)

   val111 [utilizator] i-a raspuns lui Ion_Bogatu

   Dragul meu, hai sa judecam putin
   Sondajul citat de tine spune 59 % prezenta, 79% da.
   Ori la momentul votului cei care au fost recenzati in statistici ca spunind "nu" nu se vor prezenta.
   Sondajul a fost realizat când oamenii contau sa spună "nu" prin prezenta și nu prin absenta.
   Deci prezenta la vot urmare a sondajului prezentat er trebui sa fie de 0.59 * 0.79 = 0.46.
   • -4 (8 voturi)    
    re: statistici (Duminică, 29 iulie 2012, 12:55)

    Ion_Bogatu [utilizator] i-a raspuns lui val111

    Dragul meu, hai sa ne informam putin:

    Sondajul a fost facut miercuri, DUPA anuntarea oficiala de marti a boicotului.
    Sondajele DINAINTEA anuntului oficial pdl, (cand base "se intorsese la popor, nu la masa verde") dadeau 69% prezenta.
  • +5 (7 voturi)    
   ce nu ai inteles pina acum (Duminică, 29 iulie 2012, 14:31)

   keiser_soze [utilizator] i-a raspuns lui Ion_Bogatu

   este faptul ca aici nu sint simpatizanti ai lui Base, ci al principiului democratiei ! de aceea nici UE si nici Comisia Eurpeana nu privesc cu ochi buni ce se intampla in RO !!!!
   Asadar, sint multi aici care nu-l plac pe Base, nu au votat pentru el, dar apara principiul democratic !
   Antonescu doreste sa devina presedinte al RO fara sa fi fost ales prin vot democratic !
   Daca TU legitimezi o astfel de actiune cum poti fi categorisit decat partas la furt ???
  • +3 (5 voturi)    
   59% (Duminică, 29 iulie 2012, 17:11)

   Anjo [utilizator] i-a raspuns lui Ion_Bogatu

   Unde s-a facut sondajul asta? Intr-un sediu USL? Unde 41% din USL-asi au realizat ca nu este moral sa sustii o lovitura de stat parlamentara. Iar din cei 59% de hotarati sa puna stampila un sfert sunt pro-Basescu. Vai de capul vostru domnilor USL.
 • +11 (13 voturi)    
  Citat (Duminică, 29 iulie 2012, 11:49)

  Anjo [utilizator]

  "Fiecare cetatean trebuie sa inteleaga ca, pe langa dreptul pe care il are de a vota, are si o obligatie, o obligatie civica, o obligatie democratica."
  Domnii politicieni stiu ca au obligatia morala, civica si legala sa faca treaba in parlament in folosul poporului care il reprezinta. Stiti acest lucru domnule Tariceanu. Ai avut o obligatie sa lucrezi pentru poporul care te-a ales nu sa vinzi pe nimic petrolul din Marea Neagra. Cand veti inceta sa mai aratati cu degetul pe altii uitand ca voi sunteti primii escroci si delapidatori ai tarii?
 • +8 (10 voturi)    
  fac pariu pe o bere cu mazeta (Duminică, 29 iulie 2012, 13:08)

  Mirceaq [utilizator]

  ca se vor prezenta 40% dintre romani la vot
  pina la ora 23.

  calculele statistice nu se fac asa !

  probabil acesta este procentul de
  oameni care cred cu tarie ca
  trebe sa li se dea.

  si in momentul in care
  vor vedea ca statul
  nu mai are bani
  vor plinge.
 • +7 (9 voturi)    
  Primele estimari (Duminică, 29 iulie 2012, 14:16)

  marvio [utilizator]

  De cand este votul la noi o obligatie? Sau Tariceanu nu stie ca se afla in Romania?

  Intrucat exista o intensa polarizare a optiunilor de vot, cei foarte dornici sa voteze (pensionarii si o parte din bugetari si cei cu probleme sociale) se duc sa voteze cat mai devreme.Procentul de 9% la ora 10:00 arata ca nu are cum sa atinga pragul de 50% necesar validarii referendumului..

  Daca la ora 14:00 vom avea o prezenta de sub 25% la nivel national, Basescu va reveni sigur la Cotroceni. Daca prezenta va fi peste 25%, mai pot incapea discutii.

  PS Observ ca in oraselul de campie in care stau, lumea parca s-a inchis in case.
 • +12 (14 voturi)    
  O zi specială. (Duminică, 29 iulie 2012, 15:08)

  The Knight [utilizator]

  Azi e ziua prostilor. Daca pica Basescu, vom sarbatori de acum inainte, pe 29 Iulie in fiecare an, Ziua Prostilor.
 • +7 (9 voturi)    
  Crin Adormescu s-a trezit azi devreme ?! (Duminică, 29 iulie 2012, 16:35)

  PSD-erbedeul [utilizator]

  Crin Adormescu s-a trezit azi devreme ?!
 • +7 (11 voturi)    
  multumim electoratului maghiar (Duminică, 29 iulie 2012, 19:11)

  crispolux [utilizator]

  chiar daca liderii UDMR se mai dau in barci, se pare ca pina la urma democratia va fi salvata de maghiari, tot respectul pentru ei, ne-a noua o lectie ca stiu mai bine ce au de facut.
 • +6 (8 voturi)    
  sunt revoltat sa am un impostor premier (Duminică, 29 iulie 2012, 20:33)

  DlGoe [utilizator]

  Sunt revoltat sa am un impostor/plagiator premier.

  Sunt revoltat ca un plagiator a fost in tribuna oficiala la deschiderea Jocurilor Olimpice. Ponta strica imaginea Roumaniei.

  De luni vine excludera din PSD, a si DEMISIA.
 • 0 (2 voturi)    
  Ponta minte cum respira! (Luni, 30 iulie 2012, 8:52)

  catelu [utilizator]

  Stapanul lui, Dragnea, avea deja o plangere penala si Copylotul ne spune ca n-au fost incidente?


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version