PDL Bucuresti cere primarilor de sectoare sa nu aplice o adresa remisa de Guvern, prin intermediul prefectului, privind intreruperea functionarii, pe perioada votarii la referendum, a camerelor de supraveghere video in incaperile organizate ca sedii ale sectiilor de votare in unitatile de invatamant.

"Premierul Victor Ponta, prin intermediul prefectului Capitalei, Georgeta Gavrila, a interzis functionarea sistemelor de filmat montate de ani de zile in unitatile scolare unde sunt organizate si sectiile de vot. Abuzul este oficializat printr-o adresa a prefectului Bucurestiului trimisa primarilor de sectoare din Capitala. Ordinul prefectului din Bucuresti este ilegal si abuziv deoarece incalca si deformeaza grosolan Hotararea BEC nr.13/2012 care prevede ca in cabinele de vot sa nu fie permise camere video sau foto", se arata intr-un comunicat transmis de Departamentul de comunicare al PDL, citat de Mediafax.

PDL Bucuresti cere primarilor de sectoare din Capitala "sa nu aplice aceasta adresa ilegala remisa de Guvern, prin subordonatul

sau, prefectul".

"Doar BEC este cel care poate dispune functionarea sau blocarea sistemelor de filmat din sectiile de vot", mentioneaza sursa citata.

Pe de alta parte, PDL afirma ca judetul Alba a fost "invadat, peste noapte", cu materiale electorale prin care oamenii sunt insistent indemnati sa mearga la vot.

"Materialele sunt 'semnate' de presedintele PDL Alba, Mircea Hava, si de presedintele Consiliului Judetean, Ion Dumitrel, membru al PDL. Organizatia PDL Alba a facut plangere penala impotriva USL pentru furt de identitate", arata sursa citata.

PDL mai sustine ca, in ultima zi de campanie, in Sectorul 3, reprezentanti ai primarului USL Robert Negoita ar fi strans semnaturi solicitand datele persoanele ale cetatenilor.

"Solicitarea datelor cu caracter personal in plina campanie electorala: codul numeric personal, seria si numarul cartii de identitate si adresa arata intentia clara de a incalca legea si de a folosi metode ilegale pentru fraudarea rezultatului votului din 29 iulie", spun democrat-liberalii.