"Nu am niciun motiv sa vad un asemenea viitor, ca voi avea soarta lui Adrian Nastase", a declarat joi Traian Basescu, intr-un interviu la Realitatea Tv. Presedintele suspendat a adaugat ca "Vreau sa intelegeti relatia mea cu Adrian Nastase: toate atacurile lui din ultimii ani ca Basescu i-a facut dosarele... El stie cine i-a facut dosarele. Sunt oameni din partidul lui care l-au turnat: Sergiu Sechelariu, doamna aceea de la Inspectoratul de Stat in Constructii, consuli etc." Traian Basescu a mai spus ca: "Adrian Nastase este o lectie pentru toti: a primit 2 ani, enorm dupa mine. Functionarii care au pus in aplicare ce le-a cerut Adrian Nastase au primit 6-7 ani. E un caz emblematic. Functionarii trebuie sa stie ca oamenii politici vin si pleaca, dar ei trebuie sa respecte legea."

Traian Basescu despre Adrian Nastase:

  • Nu am niciun motiv sa vad un asemenea viitor, ca voi avea soarta lui Adrian Nastase.
  • Cei care vorbesc de procese trebuie sa stie ca orice atac murdar ma intareste.
  • Vreau sa intelegeti relatia mea cu Adrian Nastase: toate atacurile lui din ultimii ani ca Basescu i-a facut dosarele... El stie cine i-a facut dosarele. Sunt oameni din partidul lui care l-au turnat: Sergiu Sechelariu, doamna aceea de la Inspectoratul de Stat in Constructii, consuli etc.
  • La acesta cu Trofeul Calitatii, din cate stiu, procurorii s-au autosesizat dupa ce a scris presa. Toate celelalte dosare au pornit dupa ce a fost turnat de oameni din partid.
  • Adrian Nastase este o lectie pentru toti: a primit 2 ani, enorm dupa mine. Functionarii care au pus in aplicare ce le-a cerut Adrian Nastase au primit 6-7 ani.
  • E un caz emblematic. Functionarii trebuie sa stie ca oamenii politici vin si pleaca, dar ei trebuie sa respecte legea. Cred ca acest caz este o lectie extraordinara pentru aparatul de stat romanesc: functionarii trebuie sa stie ca omul politic care cere este mai putin vinovat decat functionarul care incalca legea.
  • Nu il voi gratia, nu spun asta din rautate.