Vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu o critica pe Viviane Reding pentru pozitia ei fata de situatia din Romania. Comisarul european pentru Justitie "se implica exagerat de mult, isi depaseste atributiile", spune Rusanu, la RFI.

Comisia Europeana este in continuare "foarte preocupata" de atacurile impotriva democratiei in Romania si asteapta de la premierul Victor Ponta respectarea angajamentelor asumate prin "fapte", spunea miercuri comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding.

Dan Radu Rusanu critica pozitia oficialului european: "Doamna Viviane Reding face parte din aceeasi familie politica cu Partidul Democrat. Practic, a sustinut, fara sa cunoasca realitatile din Romania, anumite lucruri, asa cum a fost informata de colegii din Partidul Democrat, deci colegii ei de partid. Daca mergea la domnul Graham Watson de la PNL, vedeati ca reactia dansului era cu totul alta".

Dan Radu Rusanu considera ca "doamna Viviane Reding se implica foarte mult, exagerat de mult, isi depaseste cu mult atributiile in politica interna a Romaniei. Doamna Viviane Reding ar trebui intai sa se documenteze asupra realitatilor din Romania si sa nu mai ia mot-a-mot si sa spuna tot ce a afirmat doamna Monica Macovei. Am intrebat de multe ori pe domnii de la Uniunea Europeana si pe Monica Macovei si pe altii din PD sa ne spuna un singur paragraf, un singur articol din Constitutie sau din regulamentele Camerei Deputatilor sau Senatului, care a fost incalcat. Nici unul!".

Continuarea pe www.rfi.ro.