USL are ca prioritate corectarea legii educatiei nationale si are resurse pentru aceasta, deoarece actuala legislatie duce la desfiintarea calitatii in invatamantul preuniversitar si universitar, a declarat luni, la Oradea, Liviu Pop, ministrul delegat pentru dialog social si ex-ministru interimar al educatiei, transmite Agerpres.

Liviu PopFoto: Agerpres

"Dupa ziua de luni, cu siguranta vom putea modifica si aproba mult mai usor legea educatiei nationale, a dialogului social si absolut toate. Nu vrem sa facem prin corectarea legii educatiei decat o ancorare a invatamantului din Romania la ceea ce doreste societatea romaneasca", a spus Liviu Pop.

Ministrul delegat a amintit ca intr-un timp foarte scurt actualul Guvern a luat cateva masuri necesare, printre acestea fiind reintroducerea titularizarii in sistem, marirea numarului de elevi in clase cu doi-trei, oportunitatea ca profesorii universitari pensionati sa mai poata preda la catedra.

"USL-ul are ca prioritate corectarea legii educatiei nationale. Exista resurse pentru aceasta, asa cum am reusit si 8% pentru bugetari, 5,5% pentru pensionari, 40% indemnizatia de haine pentru cei din politie care nu s-a acordat anul trecut, inchiderea robinetului cu baietii destepti de la Hidroelectrica, oprirea robinetelor prin care fosta guvernare isi facea scurgerea de bani. E suficient pentru o perioada de timp asa scurt. Suntem capabili sa o facem si sunt convins ca in toamna legea educatiei, a dialogului social vor fi promovate de alt presedinte", a declarat Liviu Pop.

Totodata, ministrul Liviu Pop a transmis si un mesaj pentru participarea la referendumul de duminica pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu: "Absentii nu au niciodata dreptate, indiferent despre ce discutam, fapt pentru care romanii ar trebui sa fie prezenti duminica la referendum".