Presedintele Initiativei Civice de Centru Dreapta, Mihai Razvan Ungureanu, a sustinut, luni, la Alba Iulia, intr-o conferinta de presa, ca "suspendarea este un circ, un teatru ieftin", fostul premier opinand ca "presedintele legitim ales nu a incalcat in niciun fel Constitutia", si a precizat ca se va clarifica curand si chestiunea participarii la vot, transmite Agerpres.

"Este limpede: Traian Basescu nu a impiedicat institutiile statului sa-si faca, sa-si indeplineasca atributiile, nu a limitat competentele institutiilor statului, neavand puterea executiva, nu a ingradit drepturi si libertati cetatenesti. Pornind de la aceasta premisa, suspendarea este un circ, un teatru ieftin, menit sa legitimeze, si verbul este intre ghilimele, o initiativa, un act de suspendare a presedintelui, de fapt a persoanei Traian Basescu, cu indiferent ce risc la adresa democratiei noastre. Si, in conditiile acestea, incerc sa ma gandesc clar ce ar trebui facut: mergem cetateneste la vot sau boicotam? Veti avea raspunsul curand", a spus Mihai Razvan Ungureanu, care a precizat ca participarea la vot nu ar depinde de un raspuns din partea PDL.

Referindu-se la turneul pe care-l face prin tara, Mihai Razvan Ungureanu a spus ca a intalnit "cetateni ingrijorati care nu se sfiesc sa spuna ca viitorul lor, viitorul familiilor lor nu se poate imagina avand in fruntea tarii oameni care nesocotesc Constitutia, carora nu le pasa de legi, care trateaza cu aroganta doleantele lor in calitate de cetateni si, in general, mersul tarii".

In alta ordine de idei, fostul prim-ministru a acuzat institutiile mass-media publice ca ar fi subordonate actualei puteri si a afirmat ca in perioada 2001-2004 in presa "unde nu mergea cu vorba buna sau cu influentarea directa mergea cu amenintarea directa si amenintarile erau duse la bun sfarsit".

"Catre aceasta ne indreptam si acum", a spus Ungureanu.