Aproximativ 300 de persoane participa, vineri seara, in fata Prefecturii Constanta, la mitingul de sustinere a lui Traian Basescu, organizat de PDL, in apropierea acestora facandu-si prezenta si cateva zeci de oameni care cer demiterea presedintelui suspendat, relateaza Mediafax.

Manifestantii, in fruntea carora se afla liderul PDL Constanta, Gigi Chiru, scandeaza "Jos Antonescu, sa vina Basescu" si au pancarte cu mesaje precum "Basescu la Constanta a studiat, si nu a plagiat", "Ati sugrumat vointa poporului", "Ati pus botnita democratiei", "Constantenii cer demisia lui Ponta", "Avertizare: Romania infestata de dictatura".

Unii dintre participanti au tricouri pe care scrie "Constanta like Base" si poarta pe cap sepci de marinar.

La aproximativ 30 de metri distanta de acest miting s-au strans cateva zeci de persoane care cer demiterea lui Traian Basescu. In fruntea acestor manifestanti se afla Nicolae Mavrodin, organizatorul mitingurilor din luna ianuarie a acestui an din fata Prefecturii Constanta, cand timp de mai multe saptamani protestatarii au cerut demisia Guvernului Boc, a presedintelui Traian Basescu si organizarea de alegeri anticipate. Mavrodin este presedintele Asociatiei Haiducilor, organizatie care obtinuse autorizatiile pentru actiunile de protest de la inceputul acestui an.

In 13 iulie, USL a organizat un miting la Constanta impotriva presedintelui Traian Basescu, la care au participat aproximativ 10.000 de persoane din Constanta, Galati, Ialomita si Tulcea. La eveniment au mai fost prezenti parlamentari USL, dar si ministri ai Guvernului Ponta, alaturi de liderii PSD Constanta. Dupa discursuri, Radu Mazare a dansat pe scena, alaturi de mai multe tinere, pe muzica Tarafului de la Clejani.