Guvernul ar putea promova o modificare legislativa conform careia mandatul de parlamentar sa fie considerat pierdut de drept in cazul unei hotarari a instantei definitive si irevocabile de constatare a incompatibilitatii unui parlamentar, a declarat premierul Victor Ponta. El a lansat aceasta idee in contextul in care a explicat, la postul B1 TV, ca Guvernul nu se poate implica in cazul parlamentarilor Sergiu Andon si Florin Paslaru si ca el personal, ca prim-ministru, poate apela doar la "persuasiune", scrie Mediafax.

Premierul a adaugat insa ca este convins ca Parlamentul va lua in acest caz decizia potrivita.

Comisia juridica a Camerei a respins, miercuri, solicitarea formulata de PDL pentru rediscutarea la nivelul comisiei a cazurilor deputatilor Sergiu Andon si Florin Paslaru in cazul carora ANI a solicitat incetarea mandatelor. Solicitarea de introducere a acestui punct pe ordinea de zi a comisiei a fost formulata de deputatul PDL Dan-Radu Zatreanu si a fost respinsa cu 10 voturi "impotriva" si 8 abtineri.

Unul dintre argumentele invocate de deputatul UNPR Eugen Nicolicea a fost ca nu exista suficiente clarificari din partea reprezentantilor ANI in ceea ce priveste sanctiunile invocate pentru starea de conflict de interese.

Anterior, presedintele Comisiei juridice, Daniel Buda, a anuntat ca a solicitat prezenta oficialilor ANI la sedinta de miercuri, insa a primit raspunsul ca nu ar fi oportuna prezenta la dezbaterile comisiei.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca a scris Parlamentului, precum si celor doi parlamentari care au decizii definitive de incompatibilitate, el manifestandu-si convingerea ca lucrurile se vor rezolva si aratand ca Guvernul nu are puterea de a demite parlamentari.

Ponta a precizat ca draftul Raportului CE pe MCV contine raspunsurile Guvernului la cele 11 puncte, inclusiv la cel legat de parlamentarii care au decizii definitive de incompatibilitate.