Traian Basescu a declarat miercuri ca PDL risca sa intre in "coliziune directa" cu el daca va cere romanilor sa nu participe la referendumul pentru demiterea presedintelui, din 29 iulie.

Presedintele suspendat Traian Basescu se intalneste miercuri cu reprezentanti ai societatii civile, in dezbaterea 'România 2012: Este reforma ireversibilă?', organizata de Grupul pentru Dialog Social.

"PDL risca sa intre in coliziune directa cu mine, sa ne despartim, daca vor opta pentru neparticipare. Eu ii voi chema pe romani la vot", a spus Basescu, in cadrul acestei dezbateri.

Aproximativ 10-15 persoane au venit, in jurul orei 19:45, in fata sediului GDS, unde au inceput sa scandeze "Basescu la puscarie!" si "Jos Basescu". Un grup aproximativ cinci jandarmi le-a cerut acestora sa paraseasca locul.

La intalnire au participat, printre altii, ambasadorul Austriei, consilierii politici ai ambasadelor SUA si Marii Britanii, reprezentanti ai ONG-urilor, alaturi de Gabriel Liiceanu, Sorin Ionita si Andrei Cornea.

Organizatorii au precizat ca l-au invitat saptamana viitoare si pe premierul Victor Ponta la o intalnire similara, dar nu au primit inca un raspuns din partea acestuia

Privesc.eu transmite live aceasta dezbatere

Intalnirea a inceput la ora 18,30, la sediul GDS din Calea Victoriei nr. 120.