Premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca isi asuma intreaga responsabilitate ca raspunsurile si obligatiile fata de Uniunea Europeana sa fie puse in practica, dupa publicarea raportului Mecanismului de Cooperare si Verificare pentru Romania si Bulgaria. Ponta a mai spus ca a solicitat celor doi presedinti ai camerelor Parlamentului in vederea nominalizarii unui avocat al poporului agreat de toate partidele politice parlamentare.

"Justitia din Romania arata cu adevarat asa cum este trecut in raport - o justitie si un sistem anticoruptie care timp de patru ani, 11 luni si o saptamana s-a aflat pana la urma intr-o stare de care responsabil trebuie sa fie presedintele Traian Basescu. Si lucrurile bune trebuie retinut, si lucrurile rele", a spus el.

Alte declaratii facute de premier

  • Am actionat cu buna credinta si cu hotarare de a raspunde pozitiv la toate ingrijorarile legitime exprimate de presedintele Barroso
  • Imi asum intreaga responsabilitate ca prim-ministru ca aceste raspunsuri si obligatii sa fie puse in practica.
  • Despre referendum. Vreau sa apreciez, in masura in care este onesta, declaratia de azi a presedintelui suspendat, domnul Basescu, care si domnia sa a zis ca se desparte de cei de la PDL care vor sa boicoteze referendumul si ca opinia domniei sale este ca cetatenii romani trebuie sa vina la referendum si sa decida ei prin votul lor daca vor continua sau nu cu presedintele Basescu in functie. Sper sa fie onesta aceasta declaratie, daca nu raspunderea ii apartine presedintelui suspendat
  • Am solicitat in scris celor doi presedinti ai camerelor Parlamentului si inteleg ca azi chiar va avea loc o prima intalnire a liderilor din toate grupurile politice pentru a se incerca nominalizarea unui Avocat al Poporului sustinut de catre toate grupurile politice. Fostul Avocat al Poporului era sustinut doar de catre PDL, eu nu-mi doresc acum sa fie un Avocat al Poporului sustinut doar de actuala majoritate, ci asa cum am promis va fi numit un Avocat al Poporului cu acordul tuturor grupurilor politice', a declarat Ponta, intr-un briefing la sediul Guvernului.