Referendumul de demitere a lui Basescu: Parlamentul a mentinut pragul de validare a referendumului de 9 milioane de votanti, dar a prelungit ziua votului pina la 16 ore

de C.Ionel, L.Pirvu     HotNews.ro
Miercuri, 18 iulie 2012, 8:26 Actualitate | Politic


Parlamentul a amendat miercuri ordonantele de urgenta date de Guvernul Ponta care vizau modificarea legii referendumului, dar si restrangerea atributiilor Curtii Constitutionale. In urma deciziei CCR care a declarat neconstitutionale modificarile propuse de USL, dar si la presiunile oficialilor europeni, reprezentantii USL din Parlament au modificat cele doua ordonante de urgenta. Astfel, Parlamentul a decis ca referendumul de demitere a lui Traian Basescu este validat doar daca la vot participa 50% plus unul din cetatenii inscrisi pe listele electorale (adica un prag minim de aproximativ 9 milioane de votanti prezenti pe 29 iulie). In contrapondere, Parlamentul a decis ca ziua votului va fi prelungita, astfel ca va avea 16 ore (intre 7.00 si 23.00).

Astfel, parlamentarii au introdus in lege prevederea ca, la referendumurile nationale, intervalul de desfasurare este stabilit prin hotarare de Guvern. Initial la Senat USL a propus prelungirea programul de vot cu patru ore, mai exact votul sa se desfasoare intre intervalul 7:00-23:00. Totodata, Legislativul a decis mentinerea pragului de validare a referendumului la 50+1 din numarul cetatenilor inscrisi pe listele electorale si nu cum propunea Guvernul.

In ceea ce priveste restrangerea atributiilor Curtii Constitutionale, parlamentarii au eliminat o parte din prevederile OUG, insa au prevazut in lege ca CCR nu poate judeca hotararile Parlamentului care tin de regulamentul de functionare interna a Legislativului. Mai exact, PDL nu mai poate contesta hotararile Parlamentului privind revocarea presedintilor celor doua Camere, Roberta Anastase si Vasile Blaga precum si revocarea Avocatului Poporului.

Potrivit Constitutiei, articolul 146 la atributiile Curtii Constituţionale alianiatul c) se precizeaza ca judecatorii CCR se pot pronunta asupra constituţionalităţii regulamentelor Parlamentului, la sesizarea unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a unui grup parlamentar sau a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori

PDL a anuntat ca va contesta la Curtea Constitutionala modificarle aduse in Parlament ordonantei de urgenta privind atributiile CCR.

 • HotNews.ro a transmis LIVE TEXT desfasurarea evenimentelor din cele doua Camere

UPDATE (18:07) Camera Deputatilor a adoptat cu 157 pentru si 6 abtineri legea referendumului care prevede mentinerea pragului de validare cu 9 milioane de cetateni. Totodata, parlamentarii au introdus in lege prevederea ca, la referendumurile nationale, intervalul de desfasurare este stabilit prin hotarare de Guvern. Initial la Senat, USL a propus prelungirea programul de vot cu patru ore, mai exact votul sa se desfasoare intre intervalul 7:00-23:00. Legea merge la promulgare la presedintele interimar.

UPDATE (16:40) Senatul a aprobat proiectul de admitere a OUG nr. 38/2012 privind functionarea Curtii Constitutionale a Romaniei, in varianta Camerei Deputatilor cu 64 de voturi pentru si 3 abtineri. Legea merge la promulgare la presedintele interimar, Crin Antonescu.

Legea adoptata de Parlament permite Curtii Constitutionale sa judece hotararile Parlamentului insa doar acelea care tin de constitutionalitate. CCR nu mai poate judeca hotararile Parlamentului care tin de regulamentul de functionare interna a Legisltivului. Mai exact, PDL nu mai poate contesta hotararile Parlamentului privind revocarea presedintilor celor doua Camere, Roberta Anastase si Vasile Blaga precum si revocarea Avocatului Poporului.

UPDATE: (16:25) Camera Deputatilor: Comisia Juridica a dat raport favorabil pe legea referendumului in varianta adoptata de Senat: prelungirea referendumului cu 4 ore si mentinerea pragului de validare.

UPDATE (15:10) Senatorii din Comisia juridica au dat raport de admitere cu amendamente, la proiectul de lege pentru adoptarea Ordonantei nr. 38/2012 privind functionarea Curtii Constitutionale.

UPDATE (12:45) Plenul Camerei Deputatilor a adoptat proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului pentru modificarea Legii privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, cu 159 de voturi pentru si 7 voturi impotriva. Deputatii au decis ca hotararile si deciziile pe care le ia Parlamentul si care vizeaza regulile interne sa nu fie supuse controlului Curtii. Legea merge in dezbatere la Senat.

UPDATE (12:44) Vicepresedinte al Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc: "Am avut cvorum (la Camera Deputatilor - n.r. ), suntem in cea mai buna regula. Colegii au fost prezenti in sala."

UPDATE (12:35) Presedintele Comisiei Juridice din Senat, Toni Grebla (PSD): "Nu are nimic neconstitutional prelungirea orarului in care se desfasoara referendumul - daca este de la 8:00 la 20:00 sau de la 7:00 la 23:00. E la fel de constitutional si in prima varianta, dar si in cea de-a doua. Este doar o chestiune de decizie politica", potrit Agerpres.

"Nu am schimbat nicio regula, respectam si decizia CCR, adica pragul a fost mentinut", a adaugat Toni Grebla.

UPDATE: (12:30) Senatul a adoptat cu 70 de voturi pentru legea referendumului fara a elimina prezenta de 9 milioane de cetateni pentru validarea referndumuli. Legea merge la Camera Deputatilor.

UPDATE (12:28) Mircea Toader (PDL): Cand am iesit din sala (plenul Camerei Deputatilor- n.r.) era clar ca nu era cvorum. Prin atributiunile mele de lider de grup voi cere verificarea cvorumului.

UPDATE (12:26) Amendamentul lui Ioan Ghise a fost respins

UPDATE (12:19) Ioan Ghise propune ca articolul care prevede referendumul este valabil daca la participa 50%+1 din cetatenii cu drept de vot sa fie eliminat din textul legii si inlocuirea acestui articol cu textul urmator:  Guvernul va lua masuri pentru a crea conditiile necesare pentru participarea cetateniilor la vot atat din tara cat si din diaspora.

UPDATE (12:18) Senat: Prelungire programului de vot la referendum a fost adoptata cu 63 pentru, 7 abtineri 2 impotriva. Senatorii au votat ca referendumul sa se desfasoare de la ora 7:00-23:00.

UPDATE (22:15) Propunerea a fost supusa la vot si a trecut cu 62 de voturi, 8 impotriva si 2 abtineri. Votul la amendamente va fi secret.

UPDATE (12:10) Serban Mihailescu, senator UNPR: Avand in vedere ca acest amendament nu este cuprins in raport propun ca pentru toate voturile pe amenamente propun vot secret ca sa nu fim tinta presei

UPDATE (12:08) Dan Sova : Avand in vedere ca e necesara prezenta la vot si noi am discuta la USL ca programul intre 8:00-20:00 nu este suficient pentru exprimarea votului propunem prelungirea programului. Este  vorba de ora 7:00- 23:00

UPDATE (12:11) Camera Deputatilor: PDL a parasit sala. Se discuta pe ordonanta de urgenta privind atributiile CCR.

UPDATE (12:10) Incepe votul la Senat pe legea referendumului.

UPDATE (11:50) PDL a anuntat la Senat ca nu va participa la votul pe legea referendumului.

UPDATE (11:45) Camera Deputatilor: PDL a propus retrimiterea la Comisia Juridica a raportului prinvind atributiile si functionare a CCR. Propunerea a fost respinsa cu 135 de voturi impotriva si 29 de pentru si 8 abtineri. 

UPDATE (11:40) Vasile Blaga a facut declaratii la iesirea din plenul Senatului: "nu vom recunoaste niciun referendum care incalca decizia CCR si hotararea Parlamentului prin care a fost stabilit referendumul".

UPDATE (11:30) Cristian Radulescu a solicitat pauza de consultari la Senat. S-a luat pauza de consultari - 10 min.

UPDATE (11:26) In plenul Senatului se discuta legea referendumului.

Dan Sova, senator PSD: "In cazuri deosebite se poate aproba depunerea de amendamente in numele USL solicita presedintelui de sedinta in prima faza sa se supuna la vot propunerea de introducere a unui amendament si in a doua faza introducerea unui alt amendament care prevede prelungirea programului de vot intre orele 7:00-23:00."

Ioan Ghise, senator PNL: "In 2007 s-au prezentat 40-45% la vot,  acum in 2012 votul celor care vin la vot nu conteaza tinandu-se cont de pargul de 50%+1. In decizia CCR 147/2007 judecatorii nu au impus un prag de prezenta la vot pentu validarea referendumului, aceasta decizie dadea posibilitatea Parlamentului sa valideze, cu alte cuvinte, referendumul chiar daca nu se prezentau 50% +1 din cetatenii cu drept de vot."

Au inceput dezbaterile.

Cristian Radulescu, senator PDL: "S-a facut o cerere inedita, aceea de a se introduce amendamente de fond in dezaterea plenului. Potrivit regulamentului, acest lucru este valid. Pot sa va spun ca, potrivit legii referndumului in vigoare, a expirat termenul in care se mai pot face modificari la modul de desfasurare a referendumului"

UPDATE (11:10) Deputatii au solicitat pauza de consultari. Liderii de grup s-au consultat in sala insa nu s-a ajuns la nicio concluzie. Mircea Toader a cerut sa se reia votul asupra ordinii de zi pentru a introduce d solutionarea situatiei deputatilor Sergiu Andon si Florin Paslaru. Propunerea a fost respinsa de Zgonea.

UPDATE (11:05)
Sedinta plenului Senatului a inceput in jurul orei 11:00 cu o intarziere de aproximativ 30 de minute.

UPDATE (11:00)
PDL a ameninta ca paraseste sala de plen daca nu se face apel uninominal pentru verificarea cvorumului. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea a respins cererea.

UPDATE (10:30) Victor Ponta, conferinta de presa din Palatul Parlamentului: "Referitor la legea referendumului, guvernul a sustinut decizia presedintelui interimar de a promulga acea lege care prevede ca demiterea presedintelui Romaniei se face cu majoritatea voturilor exprimate daca la referendum s-a prezentat jumatate plus unu din totalul alegatorilor - pastrarea cvorumului. Singura modificare suplimentara pe care Guvernul o va mentine este extinderea programului de vot la 7:00- 22:00 sau 23:00"

Alte declaratii ale premierului:

 • Ma aflu astazi in Parlament pentru a sustine care este pozitia Guvernului si a mea ca prim-ministru fata de cele doua proiecte importante care au fost in dezbaterea publica.
 • Referitor la legea privind CCR, Guvernul sustine si eu personal voi vota astazi in Camera Deputatilor pentru ca legea CCR sa fie astazi adoptata de catre Parlamentul Romaniei in acea forma si cu acele prevederi care au rezultat din deciziile succesive al Curtii Constitutionale - CCR se pronunta asupra constitutionalitatii hotararilor cu caracter normativ ale plenului Camerei Deputatilor, Senatului si plenului reunit ale celor doua Camere. 
 • CCR are prin lege toate puterile pe care le-a stabilit prin deciziile sale. Si, din acest moment, deciziile CCR se aplica imediat.
 • Referitor la legea referendumului, guvernul a sustinut decizia presedintelui interimar de a promulga acea lege care prevede ca demiterea presedintelui Romaniei se face cu majoritatea voturilor exprimate daca la referendum s-a prezentat jumatate plus unu din totalul alegatorilor - pastrarea cvorumului.
 • Cvorumul de 50% +1 asta este prevederea legala in vigoare, in acest moment. Prin promulgarea legii de catre presedintele Antonescu, a fost obligatia pe care eu ca prim-ministru mi-am asumat-o la Bruxelles, in urma discutiilor cu domnul presedinte CE Barroso.
 • Singura modificare suplimentara pe care Guvernul o va sustine si care a fost discutata si cu partenerii nostri internationali este extinderea programului de vot de la 8:00-20:00 la 7:00-22:00, tinand cont ca este o zi de vara si de decizia CCR care a spus ca trebuie sa asiguram o prezenta cat mai larga la vot.
 • Privind raportul CE pe MCV: Vreau sa araaa ca atat presedintele cat si eu am acceptat si am sustinut varianta referendumului valid cu 50%+1 pentru a respecta decizia CCR, chiar daca nu am considerat-o dreapta.
 • Suntem gata de orice sacrificiu pentru ca Romania sa fie considerata pe plan extern un partener viabil, un partener de incredere.
 • Crin Antonescu si cu mine si cu colegii de la USL am ales sa sacrificam interese politice pentru ca intelegem ca dupa 29 iunie sa scoatem Romania la liman.
 • Referitor la raportul Comisiei Europene, am vazut si eu draft-ul, inteleg ca astazi in Colegiul Comisarilor se va adopta forma finala.
 • Am raspuns, am facut observatii, mi-am asumat in numele Guvernului Romaniei 11 puncte importante care au fost ridicate in discutia cu presedintele Barroso.
 • Acest raport va reflecta starea justitiei din Romania in ultimii cinci ani. Evident ca propaganda domnului Basescu si a PDL va vorbi despre dezastru in justitie, uitand ca vorbim de cinci ani, in care patru ani si zece luni Traian Basescu a fost la putere si doua luni a fost Traian Basescu la putere cu un guvern USL.
 • Aceasta, reflectata in raportul Comisiei Europene, este Justitia asa cum arata dupa cinci ani de Traian Basescu, cu bune si cu rele, cu impliniri si cu neimpliniri.
 • Eu am considerat inca de cand eram unul din liderii Opozitiei ca o monitorizare a justitiei Romaniei este in beneficiul nostru, pentru a putea sa avem o expertiza externa in ceea ce, din pacate, de multe ori se transforma intr-o batalie interna.
 • Am considerat ca lucrurile rele petrecute in justitie in acesti cinci ani de regim Traian Basescu trebuie indreptate in viitor.
 • Dincolo de ceea ce CE expertizeaza in mod obiectiv, ce se intampla cu lupta impotriva coruptiei, cum functioneaza raporturile intre institutiile implicate in lupta impotriva coruptiei, obligatia Guvernului si obligatia mea ca om politic este sa promovez in continuare o reforma reala si de structura a Justitiei.
 • Toate aceste lucruri care tin de buna functionare a justitiei trebuie sa constituie, cu adevarat, preocuparea autoritatilor romane, nu doar sa obtinem note bune sau rele de la Bruxelles.
 • In ultimii cinci ani, desi s-a laudat foarte mult presedintele Basescu, am tot obtinut mai mult note nesatisfacatoare.
 • Trebuie sa incercam sa obtinem in continuare pastrarea independentei in zona anticoruptie, functionarea institutiilor.
 • Opinia mea si determinarea mea este de a rezolva o justitie si drepturile unei justitii independente si eficiente pentru toate procesele din aceasta tara, pentru toate cazurile din aceasta tara si pentru tot ceea ce inseamna un serviciu public esential pentru dezvoltarea unei societati, toate acestea fiind incluse in sistemul de justitie.
 • Voiam sa reconfirm faptul ca am raspuns la cele 11 intrebari, intai sub forma unui proiect vineri si luni oficial.
 • Toate cele 11 puncte reprezinta angajamente ferme ale Guvernului in ceea ce priveste relatia cu Comisia Europeana.
 • Am tinut sa incep cu cele doua prime puncte, cele referitoare la atributiile Curtii Constitutionale si la Legea referendumului, tocmai pentru a arata ca aceste prime doua puncte au fost solutionate, pe de o parte, luni, prin promulgarea legii de catre presedintele Antonescu, pe de alta parte, astazi, prin aceasta decizie si vot pe care Parlamentul Romaniei il va da.
 • Stim foarte clar cum votam pe 29 iulie, stim ca procesul de suspendare a presedintelui a fost clar, stim ca mergem inainte dupa 29, cu sau fara Traian Basescu.
 • Presedintele suspendat crede ca daca striga mai tare si daca injura mai tare [...] e suficient ca sa ai dreptate.
 • As vrea sa reiau 10 din minciunile cele mai frecvente ale lui Traian Basescu, legate de activitatea Guvernului si le prezint in aceasta calitate:
 • 1. Traian Basescu a mintit cand spus ca nu e nevoie de taierea salariilor si pensiilor si cresterea TVA.
 • 2. A mintit in mod clar cu privire la destinatia banilor de la FMI, A zis ca nu vor fi niciodata folositie pentru salarii si pensii.
 • 3. A mintit cand a spus ca nu sunt bani pentru marirea salariilor si pentru a da inapoi ce li s-a luat pensionarilor in mod neconstitutional
 • 4. A mintit cand i-a spus dl cancelar Merkel ca nu exista o procedura de suspendare in Constitutia Romaniei
 • 5. A mintit cand a spus ca un 5 minute isi da demisia daca e suspendat
 • 6. a mintit cand a spus ca daca majoritatea romanilor voteaza impotriva lui pleaca acasa
 • 7. A mintit cand a spus ca e interzisa folosirea ordonantelor de urgenta pentru modificarea legii referendumului.
 • 8. Minte in continuare cu dosarele sale: casa din Mihaileanu, privind spalarea de bani. Sunt dosare suspendate pe baza imunitatii pe care o are ca presedinte. Daca dupa 29 nu revine la Cotroceni, dosarele vor fi reluate.
 • 9. A mintit spunand ca va returna casa din Mihaileanu, nu a dat niciodata inapoi acea casa. Mai mult, si-a pregatit din banii RAPPS o noua locuinta.
 • 10. A mintit spunand ca face lobby pentru o afacere privata - cea de la Rosia Montana- pentru ca rezervele BNR nu mai exista. Oficialii BNR au infirmat.
 • Voi merge in Camera Deputatilor si in Senat pentru a sustine pozitia Guvernului Romaniei privind cele doua legi.
 • Si Guvernul si majoritatea celor prezenti (in cele doua Camere - n.r.) sustin referendum cu 50%+1 din totalul votantilor de pe liste.
 • Amendamentele (cu privire la modificarea legii referendumului in directia scoaterii cvorumului - n.r.) au fost respinse si vor fi respinse.
 • Asa cum am vazut aseara draftul (raportului CE - n.r.), este trecut foarte clar ca Guvernul a raspuns si ca problemele au fost sau urmeaza sa fie rezolvate.
 • intrebat despre acuzatiile presedintelui supendat dl Basescu ca evenimentele provocate de USl vor amana aderarea la Schengen: Minte cu nerusinare, dl Basescu era la putere cand a fost decisa amanarea aderarii la Schengen.
Potrivit sursei citate, senatorii se vor reuni si ei miercuri in doua sedinte de plen. In prima sedinta de plen, programata intre orele 10:30-12:00, Senatul urmeaza sa dezbata, in calitate de prima Camera sesizata, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 41/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.

De la ora 16:00, senatorii vor discuta in a doua sedinta de plen  punctul referitor la Ordonanta privind scoaterea de sub controlul Curtii Constitutionale a hotararilor Parlamentului, dupa ce Camera Deputatilor va exprima un vot cu privire la aceasta Ordonanta. Senatul este Camera decizionala.

Presedintele interimar al Senatului, Petru Filip, a declarat marti ca parlamentarii sunt obligati sa puna in acord OUG cu deciziile Curtii Constitutionale.

Potrivit presedintelui interimat al Senatului, "OUG in acest moment va trebui sa fie acordata cu deciziile CCR pentru ca OUG este in vigoare. Practic, suntem obligati sa trecem prin cele doua Camere. Pana la urma, OUG 41 are si alte articole care modifica sau completeaza legea referendumului, legate de organizarea referendumului, de sectii de votare. Decizia privind legea care a fost promulgata de presedinte si legea de aprobare a OUG care se discuta maine (miercuri n.r.) nu trebuie sa fie in contradictie pentru ca, in acest moment, in OUG 41 este un articol in contradictie cu ceea ce este in legea promulgata. Lucrurile trebuie armonizate."


Citeste mai multe despre   
14706 vizualizari

 • +66 (74 voturi)    
  Curiozitate (Miercuri, 18 iulie 2012, 8:41)

  omliber [utilizator]

  Sunt curios ce minuni legislative mai nascociti!
  Mai sunt 10 zile pana la referendum si inca modificati legi pentru referendum, ascundeti si vreo "bombita"!!!???
  Ce vreti sa faceti in privinta Curtii Constitutionale??? Ii ingraditi mai putin activitatea???
  Mai bine ati respecta "hotarari definitive si irevocabile" (ma refer la parlamentari incompatibili) ale justitiei! sau ele nu se aplica parlamentarilor - acestia fiind "elite"!!!!
  • -22 (32 voturi)    
   :)) (Miercuri, 18 iulie 2012, 10:15)

   catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui omliber

   in mod normal tb sa modifice ( la cererea oficialilor europeni) legea astfel incat sa respecte anumite indicatii ale CCR
   • +18 (28 voturi)    
    "Majoritatea are intotdeauna dreptate" - sau nu ? (Miercuri, 18 iulie 2012, 10:38)

    dalit [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

    .


    "Majoritatea are intotdeauna dreptate"

    Pragul de prezentare de 50% + 1 e justitificat de acest adevar.
    Doar nu asta-i motivul pt. care USL ne prezinta mitinguri masive: ca sa arate ca "toti romanii" nu-l mai vor pe Basescu... ?
    Intre afirmatiile USL si dorinta lor ca 3 romani prezenti la vot - sau 3 milioane din 18 milioane - sa-l poata demite pe basescu, sta exact aceasta contradictie: daca majoritatea are intotdeauna dreptate, nu poti sa-i ceri unei minoritati sa ia decizii in locul majoritatii.


    Mai mult, decizia acestei minoritati tu nu poti s-o iei si s-o prezinti majoritatii ca fiind cea corecta. Majoritatea va refuza pacaleala asa cum s-a prins si de pacaleala cu sinuciderea lui Nastase.

    Iar Comisia Europeana reprezinta si ea tot o "majoritate". Tu nu poti sa te prezinti in fata ei si sa-si ceri sa se faca ca nu vede, pt. ca asta-nseamna ca-i ceri CE sa fie COMPLICE CU MINCIUNA TA.
    • +14 (18 voturi)    
     Doar ca majoritatea din UE si CE e (Miercuri, 18 iulie 2012, 12:08)

     mnicku [utilizator] i-a raspuns lui dalit

     zdrobitor mai mare decit cea din parlamentul penalilor . Ghici cine se supune si cui?

     Oricit o dau la intors vor fi supusi penalii . E ultima lor zvicnire sa-si arate muschii .
     Pontache - haos- si-a dat cuvintul in exterior ca va face si va drege . In caz ca isi incalca cuvintul si acum s-a ARS definitiv .
    • -22 (26 voturi)    
     Basescu e reprezentat de o minoritate! (Miercuri, 18 iulie 2012, 12:16)

     busola [utilizator] i-a raspuns lui dalit

     Cu 2 milioane de voturi din 18 crezi ca se poate sustine ca Basescu e presedinte??? Daca nu sunteti ipocriti cand sustineti ca principiul majoritatii este esenta democratiei atunci cum e posibil sa mintiti sinistru ca e 'lovitura de stat' cand MAJORITATEA din Parlament a decis sa debarce conducatorii camerelor si sa-l trimita pe Basescu la referendum?
     • +12 (16 voturi)    
      citeste (Miercuri, 18 iulie 2012, 12:36)

      Anti A1 A2 A3 si A4 [utilizator] i-a raspuns lui busola

      citeste comentariile de mai jos (Hiler a avut poporul de partea lui) si citeste si istorie ca sa intelegi ce e gresit in ceea ce spui
      • -9 (15 voturi)    
       daca nu te prezinti la referendum exista riscuri! (Miercuri, 18 iulie 2012, 12:58)

       busola [utilizator] i-a raspuns lui Anti A1 A2 A3 si A4

       Ascensiunea lui Hitler, preluarea puterii si a majoritatii s-a petrecut prin slaba prezentare a electoratului la urne!!!! Presupun ca dvs. sunteti dintre cei care nu vin la referendum, asa este?
       • -6 (12 voturi)    
        Băsescu, despre pragul de 50 la sută plus unu: (Miercuri, 18 iulie 2012, 15:18)

        Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui busola

        Băsescu, despre pragul de 50 la sută plus unu la referendum:

        "O acţiune îndreptată împotriva poporului român" (noimebrie 2007)

        "introducerea artificială a unui prag de 50 la sută plus unu din electoratul din listă pentru validarea unui referendum arată discriminarea pe care politicienii o practică atunci când cetăţenii români sunt chemaţi la vot împotriva interesului lor, dar în interesul românilor".
        "Cred că o astfel de limită ar putea fi stabilită, 50 la sută plus unu din cei înscrişi în listă – condiţie de validare a unui referendum, numai dacă în România ar fi votul obligatoriu. Sunt state în Uniunea Europeană în care prezenţa la vot este obligatorie şi, în cazul absenţei la vot, electorul este amendat. Dar în România participarea la vot nu este obligatorie, nu este sancţionat absenteismul. Ca atare, cei care se prezintă la o consultare electorală sunt cei care doresc să fie activi şi implicaţi politic. În aceste condiţii, fixarea unor parametri atât de dificili pentru validarea unui referendum, care exprimă, conform art. 90, voinţa poporului, mi se pare că este o acţiune îndreptată spre minimalizarea importanţei titularului puterii şi a suveranităţii în stat, care e poporul român, şi nu politicienii",
        explica
        Traian Băsescu, într-o declaraţie de presă din 29 noiembrie 2007.
        • +18 (22 voturi)    
         Opiniile lui Basescu nu sunt LEGI (Miercuri, 18 iulie 2012, 15:50)

         dalit [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

         Presedintele Romaniei are dreptul sa aiba opinii si sa faca declaratii, are "DREPTUL DE A GRESI." Dar Parlamentul FACE LEGI.

         Comisia Europeana a reclamat schimbarea legii de catre Parlament, chiar in timp ce Parlamentul insusi intra in conflict cu Presedintele

         De aceea Comisia Europeana a cerut Parlamentului corectitudine in acest conflict: a cerut ca parlamentul sa NU SCHIMBE regula jocului dupa ce Parlamentul insusi a devenit parte a conflictului, initiind suspendarea Presedintelui.
         • -3 (5 voturi)    
          e vorba de ipocrizie , (Miercuri, 18 iulie 2012, 19:44)

          adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui dalit

          minciuna si manipulare .

          e vorba de caracterul dubios pe care il are presedintele tau , acum ca nu e bine pentru el , brusc e revoltat de lipsa pragului electoral ....

          nu cumba e nedemocratic ca in cazul prezentei a 49% sa nu li se respecte votul ?

          semper fi basist .
          • +3 (3 voturi)    
           Antenisme - sau ai si idei proprii (Miercuri, 18 iulie 2012, 21:25)

           dalit [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

           Nedemocratic e sa declansezi un conflict - cum a facut parlamentul - si sa schimbi regulile (legea referedumului) in timpul jocului

           Asta spune Comisie Europeana.
        • +1 (1 vot)    
         eu nu cred (Joi, 19 iulie 2012, 7:09)

         maolina [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

         ca Basescu a declarat asta. Unde scrie?
     • +11 (13 voturi)    
      USL e reprezentat tot de-o minoritate (Miercuri, 18 iulie 2012, 13:42)

      dalit [utilizator] i-a raspuns lui busola

      2 milioane din 18 nu inseamna 60% din Parlament cat au azi

      In ambele cazuri "reprezentarea" tine de alegeri normale nu de referendum

      referendumul a fost decis de PSD - PSD trebuie sa stranga 50% + 1 dintre romani ca sa poata spune ca-i "reprezinta". Altfel - alegeri !
      • -13 (15 voturi)    
       USL e reprezentat de o majoritate! (Miercuri, 18 iulie 2012, 14:01)

       busola [utilizator] i-a raspuns lui dalit

       numai ca dvs, faceti confuzie intre conceptele de majoritate relativa si majoritate absoluta! Tine de o minima cultura generala...
       • +17 (21 voturi)    
        USL n-a fost votat de nimeni (Miercuri, 18 iulie 2012, 15:30)

        dalit [utilizator] i-a raspuns lui busola

        pt. Parlamentul actual lumea a votat PSD si PNL - nu USL

        Numai la viitoarele alegeri parlamentare putem vedea pe cine "reprezinta" USL
     • +13 (17 voturi)    
      Expuneti doar ce va convine (Miercuri, 18 iulie 2012, 14:35)

      morometu [utilizator] i-a raspuns lui busola

      Da cu aprox. 9000 de voturi cum e sa fii presedinte?
     • +15 (19 voturi)    
      plimba ursul,ca esti la fel (Miercuri, 18 iulie 2012, 15:17)

      flitmania [utilizator] i-a raspuns lui busola

      de mincinos ca si Ponta!La locale v-au votat 16 milioane?
     • +6 (10 voturi)    
      Nu (Miercuri, 18 iulie 2012, 16:30)

      nic1 [utilizator] i-a raspuns lui busola

      Esti un inconstient, un imbecil, Basescu a fost ales cu peste 5milioane de Romani, mai este loc la spitalul de nebuni Balaceanca.
     • +4 (6 voturi)    
      hai sa te cred! (Miercuri, 18 iulie 2012, 17:02)

      foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui busola

      deci vrei sa-i ucizi pe acesti doua milioane si sa nu te chemi nazist? inteleg ca strangi 16 mil. de voturi pt.demitere?
     • +9 (11 voturi)    
      da (Miercuri, 18 iulie 2012, 18:35)

      hot news [utilizator] i-a raspuns lui busola

      Daca la referendum nu vin decat 4,5 mil.si 2 mil. voteaza nu,cum poti spune tu,caraghiosule ca pana la 18 mil. sunt impotriva lui Basescu? Si-au depus cumva votul la tine acasa?Daca sunteti asa siguri ca boborul nu-l mai vrea de ce prelungiti programul,nu se vor inghesui ei sa spuna da? Caraghiosule,majoritatea din Parlament nu este altceva decat o adunatura de hoti,construita in fuga de groaza justitiei,compusa din traseisti si tradatori,a se intelege fugitii din PSD si PNL,precum si UDMR si alte minoritati! Daca aceasta "majoritate",formata din cei enumerati mai sus,tu o numesti reprentanta poporului atunci,scuza-ma esti "un otevist"!Banuitul tau raspuns nu ma intereseaza absolut deloc!
     • +1 (1 vot)    
      Argumente FALSE ! (Joi, 19 iulie 2012, 8:36)

      banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui busola

      Iti reamintesc declaratiile lu Ponta din primavara ; acest Parlament este un Parlament NELEGITIM....., fiindca sa format grupul UNPR ! Dar acum cand acest grup sa alaturat USL-ului Parlamentul a devenit LEGITIM ? Vezi cata ipocrizie in acest conglomerat de infractori numit USL !
     • 0 (0 voturi)    
      o mica greseala (Joi, 19 iulie 2012, 10:24)

      selu [utilizator] i-a raspuns lui busola

      Basescu a fost ales cu mandat de 5 ani de zile de 5 milioane si ceva din cei prezenti la vot. deci base nu a fost ales de 2 mil, ca intre timp i-a scazut popularitatea asta e partea 2.
      Acum e vorba de un referendum si nu de alegeri,asa ca nu face confuzie intre cele 2 lucruri.
      A mai fost un referendum in 2009 cand oamenii au optat pentru parlament unicameral si cu maxim 300 de parlamentari. Referendumul a fost validat de CCR pentru ca a avut mai mult de 50% din numarul de alegatori si 75% din cei prezenti au optat pentru.
      Pai de ce nu il aplica mai intai pe ala si apoi sa vina cu altul.
      Din partea mea sa faca cate un referendum in fiecare saptamana dar sa-l faca din banii lor si nu din banii publici.
      Oare chiar nu aveau ce face cu 20 de mil euro?
     • +1 (1 vot)    
      Normal! (Joi, 19 iulie 2012, 13:29)

      Cocolina [utilizator] i-a raspuns lui busola

      Basescu o fi repezentat de o minoritate,dar noi suntem minoritatea care judeca,trece informatiile prin filtrul propriei gandiri,avem o pregatire intelectuala,o pozitie sociala elevata,in schimb,voi,"marea majoritate",sunteti ignoranti,manipulabili,IQ sub medie,puturosi,asistati social,usor de cumparat cu 1 kg de faina si unul de zahar,falsi revolutionari si militari cu pensii nesimtite!!Gretos!
   • +26 (32 voturi)    
    De ce sa nu se pronunte CCR asupra Hotararilor ? (Miercuri, 18 iulie 2012, 10:55)

    dalit [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

    .


    De ce sa fie parlamentul deasupra Legii, careia noi toti ceilalti suntem obligati sa ne supunem ?!!!


    Ce-a ajuns parlamentul asta, sa fie deasupra Legii tarii care-i Constitutia ?!

    Pai unde e DREPTATEA PENRU TOTI, Tovarasu Ponta ?

    numai noi, poporu, sa respectam legea, voi sa va cocotzatzi in parlament si sa scapati ?
    • -10 (18 voturi)    
     de ce sa nu fie Parlamentul o anexa a CCR? (Miercuri, 18 iulie 2012, 12:24)

     busola [utilizator] i-a raspuns lui dalit

     ..si uite asa avem reprezentanti ai tarii care se schimba odata la 9 ani, avem un echilibru al puterii piramidal in care cel mai sus e CCR-ul, o echipa de 9 persoane si nu de 423, adica o junta care guverneaza tara cu Constitutia in mana precum era guvernata China prin carticica celebra de invataturi a lui Mao.

     Basescu, semper fidelis secu!
     • +10 (12 voturi)    
      In ce tara Parlamentul e mai presus de CCR ? (Miercuri, 18 iulie 2012, 13:51)

      dalit [utilizator] i-a raspuns lui busola

      Poti sa-mi arati una singura macar?

      Respectarea Constitutiei ii face pe politicieni si Parlamentul EGALI CU CETATEANUL DE RAND

      Daca Constitutia e slaba, o Schimbi - nu o SUSPENZI, ca PSD

      De ce crezi tu ca n-a vrut PSD sa schimbe Consitutia, cand basescu i-a oferit demisia lui in schimbul revizuirii ?

      Acum l-ar fi avut pe Base inculpat in 1000 de dosare.
      Deci nu Base e obiectivul lor, ci vanzarea gazelor de sist, Romgaz si alte aranjamente intre americani si rusi

      Semper Fidelis

      Semper Fidelis is Latin for "Always Faithful" or "Always Loyal".
      Well known in the United States as the motto of the United States Marine Corps (and often shortened to Semper Fi in Marine contexts), Semper Fidelis has served as a slogan for many families and entities, in many countries, dated to have been started no later than the 16th century.
     • +5 (9 voturi)    
      Mai citeste (Miercuri, 18 iulie 2012, 14:47)

      morometu [utilizator] i-a raspuns lui busola

      Si vei afla care a fost motivatia pentru care au fost constituite CC in tarile cu adevarat democratice. Nimeni nu e mai presus de lege si cineva vegheaza derapajele.
      Dar parlamentarii nostrii uita ca au fost trimisi acolo ca sa ne reprezinte pe noi si se considera "mai superiori", "elite" dupa cum sustinea cu ipocrizie menestrelul socaciu. Mai mare insulta nu am putut auzii: poporul nu stie cum stim noi sa facem legile...noi suntem deasupra tuturor...
      Si iar imi aduc aminte de desene animate si de celebra replica din Ferma animalelor: "toate animalele sunt egale dar porcii sunt cei mai egali".
     • +4 (6 voturi)    
      imi raspunzi? (Miercuri, 18 iulie 2012, 17:06)

      foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui busola

      cum ataci o hotarare interna a parlamntului prin care: A. se interzice participarea la vot a deputatilor partidului X B. deputatul Y care a vorbit contra lui Z este suspendat pe doi ani C. cei din opozitie au luarile de cuvant limitate la 15 secunde D. cei din partidul W nu au voie sa participe la comisii sau sa ocupe demnitati (s-a si intamplat, noroc ca a intervenit CCR). Da un raspuns onest nu zbierat!
  • +21 (27 voturi)    
   auzi la ei... (Miercuri, 18 iulie 2012, 11:10)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui omliber

   cc sa nu se pronunte asupra deciziilor interne ale parlamentului, adica parlamentul functioneaza dupa un regulament intern supus constitutiei, dar hotararile privind deciziile interne sanu se mai supuna controlului cc
   atunci cum deducem daca regulamentul intern respecta constitutia?
   eu zic ca tocmai hotararile privind activitatea intermna a parlamentului sunt mai importante, pentru a nu mai permite unei gasti-majoritati formate ad-hoc sa puna mana pe toate institutiile statului..., nu pentru asta au fost trimisi in parlament...
   motivul este altul, lovitura de stat aplicata de usl in ultimele doua saptamani are la baza schimbarea avocatului poporului, presedintilor celor doua camere ale parlamentului, si confiscarea monitorului oficial...
   nici pana in zioua de astazi nu stim cat de constitutionale au fost aceste modificari din cauza ca o OUG NECONSTITUTIONALA nu permite cc sa faca acest lucru...
   acum se incearca sa se redea atributiile acestei curti dar fara a se putea pronunta asupra loviturii de stat
   indiferent de rezultatul referendumului, fara o decizie clara a cc in privinta acestor aspecte, in istorie se va consenmna ca a fost o lovitura de stat, chiar daca vor trece poate ani buni pana sa se permita acest lucru, totul depinde de popor...
   • +4 (6 voturi)    
    acesti infantili (Miercuri, 18 iulie 2012, 18:32)

    iulian-bz [utilizator] i-a raspuns lui lucyan

    chiar ne cred prosti,trebuie sa le spunem ca mai sunt si oameni care chiar au invatat pe bune,n-au plagiat peste jumatate din lucrarile de doctorat,vor sa ne inchida gura,sa nu ne putem apara,ce decid mafiotii si puscariabilii,sunt litera de lege,cum mai poti sa-i minti pe cei din CE,daca nu aplica masuri urgente vom fi izolati complet de aceasta haita de sacali!!!!
  • +4 (8 voturi)    
   Corect (Miercuri, 18 iulie 2012, 13:25)

   mi3rla [utilizator] i-a raspuns lui omliber

   O alta curiozitate de a mea este daca si la parlamentare se va prelungi programul de vot... si cat ne va costa in plus aceasta prelungire.. Sa cred ca acum l-au prelungit ca sa se trezeasca si "presedintele"?
   • +5 (9 voturi)    
    au prelungit programul (Miercuri, 18 iulie 2012, 15:20)

    flitmania [utilizator] i-a raspuns lui mi3rla

    pentru ca vara se intuneca mai tarziu.La ora 23 vor fi conditii optime ca urnele sa fie schimbate/manarite cu voturile uslasilor.
    • -4 (6 voturi)    
     in 2012 exista lumina electrica.... (Miercuri, 18 iulie 2012, 16:51)

     Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui flitmania

     urnele nu ies din sectiile de votare.
     In sectiile de votare exista lumina electrica.
     La lumina se numara voturile.
     procesul verbal este semnat de toti reprezentantii politici prezenti.
     etc.etc.
     leopold, amice, acolo de unde esti tu...se voteaza in padure, la lumina stelelor?
     • +3 (5 voturi)    
      concetatene (Miercuri, 18 iulie 2012, 18:07)

      morometu [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

      Chiar crezi ca cei care au pus la cale un rapid si minutios plan de "anihilare" a statului de drept se vor incurca la manarit mii de voturi prin vascautii din deal unde urnele nu ies din sectiile de votare decat insotite? Glumesti!
      Sa vezi ce "coclaurii turistici" vor rasarii prin minunatul nostru plai mioritic.
      La ora 7 vor pornii motoarele...spre 'buricele' din costanta.
      Si uite asa poporul roman "innoata" de zor in propria-i mocirla pe care si-o creeaza.
  • +4 (8 voturi)    
   info (Miercuri, 18 iulie 2012, 14:34)

   mamalustefancelmare [utilizator] i-a raspuns lui omliber

   vad ca sunt foarte preocupati sa il dea pe basescu jos. sa vedem dupa-aia cat de preocupati sunt si de poporul roman !!!
  • +1 (1 vot)    
   In the heat of the night.. (Joi, 19 iulie 2012, 9:35)

   Dianora [utilizator] i-a raspuns lui omliber

   Nu cred ca e greu de banuit ce se va petrece la orele alea tarzii, cand prin sate nu mai misca tipenie, in sectiile de vot. Cum suntem sub monitorizare de la CE si in epoca telefoanelor mobile si a internetului iar nu-i greu de ghicit ce scandal va urma. Pana la urma cred ca nici intoarcerea sau nu a lui Basescu nu e cea mai importanta: cateva filmulete de la votare cu manarii exotice si alte dovezi ne pot arunca de data asta afara din Europa fara drept de apel!
 • +29 (35 voturi)    
  incet dar sigur... (Miercuri, 18 iulie 2012, 9:54)

  translativus [utilizator]

  ....alesii isi pregatesc iesirea din postura de ANGAJATI ai nostrii, spre a'si legifera statutul de STAPANI.
  Se pregateste in vazul nostru dictatura parlamentara si disparitia Statului de Drept, prin limitarea si apoi suspendarea totala a celorlalte puteri care ar putea sa opuna rezistenta.
  Cineva spunea ca in vremurile noastre,toti dictatorii au la dispozitie un parlament si din pacate, asa este.
  Se impune din ce in ce mai stringent nevoia de desfintare a acestui sistem politic indreptat clar impotriva cetateanului si inlocuirea lui cu un nou sistem in care Constitutia si legile clare ale contractului cu alegatorii, sa fie la baza.
  • -25 (33 voturi)    
   :)) (Miercuri, 18 iulie 2012, 10:17)

   catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui translativus

   acum conteaza si de sustinerea celor de care spui ca devin stapani... dictatura de care vorbiti este una cu sprijin electoral.. e ca la unguri unde in ciuda supararii UE populatia sustinea masiv hotararile guvernului Orban..
   • +29 (33 voturi)    
    Catalin (Miercuri, 18 iulie 2012, 10:38)

    MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

    si Hitler a fost sustinut 100% de poporul sau, pentru ca a fost foarte bine indoctrinat.
   • +11 (19 voturi)    
    corect (Miercuri, 18 iulie 2012, 10:40)

    Anti A1 A2 A3 si A4 [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

    E corect ce spui, doar ca nu e vorba ca populatia sustine masurile luate, ci este impotriva lui Base si a PDL. In acest context este de acord populatia. Problema este ca la adapostul acestei "sustineri" (care de fapt este vot negativ, cum a mai fost si in trecut - vezi 2004 cand Base a iesit presedinte ca urmare a votului negativ dat ingamfarii, arogantei si nesimtirii lui Nastase), asadar la adapostul acetei asa-zise sustineri, USL face niste modificari care depasesc limitele democratiei, asa cum este ea inteleasa in tari care traiesc in democratie de ceva mai mult de 22 de ani. Ceea ce nu gandesc ei acum, cum nu au gandit nici in 2003 cand au revizuit Constitutia pentru a o pune in slujba lui Nastase, este ca (sa speram) roata democratiei se va intoarce la un moment dat si ceea ce ei fac acum impotriva adversarilor va ajunge atunci impotriva lor, poate chiar amplificat. Oricum, singura raza de speranta in ceea ce priveste democratia in Romania este data de certitudinea ca "sotii" si "copilul" din USL vor divorta anul viitor, cel mai tarziu, desi nu este exclus divortul chiar si anul asta. e greu de crezut ca "mama" cu nume de floare va fi acceptata sa candideze de catre talibanii din familia "sotului".
    • +3 (5 voturi)    
     mare confuzie!!! (Miercuri, 18 iulie 2012, 17:15)

     foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui Anti A1 A2 A3 si A4

     exemplu: senatorul Ghise a venit de pe locul TREI cu 2500 voturi, adica a avut CONTRA sa 21 000 voturi. El pe cine reprezinta in Senat? pe cei 2500 sau pe cei 21 000? Iata cum reiese, in opinia ta majoritatea populatiei! Pana cand parlmanetarii nu scapa de JUGUL sefului de partid si nu inteleg ca ei au supunerea NUMAI fata de propriul electorat nu iesim din absurd. alt exemplu: in Bucuresti este primarOprescu. Cum se deduce "inclinarea politica" a bucurestenilor? Asta ca sa spun ca culoarea primarului nu vopseste automat localitatea. NB. ca sa raspund la cealalata ipoteza, plecand de un 80% (fereste Doamne!) al USL. Cel putin unul dintre cei doi are nevoie de ceva procentaje ca sa ajunga la 51%. Daca in jurul lor e doar pamant parjolit, de unde apar procentele necesare? abia aici consider eu ca este MAREA TZEAPA trasa de PSD lui Ipo-Crin, adica fagocitarea partidului in schimbului regimentului de garda de la Cotroceni.
   • +21 (29 voturi)    
    mai nene (Miercuri, 18 iulie 2012, 11:13)

    gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

    te vad foarte activ pe aici. din pacate spui numai prostii,nu pari sa mai si gandesti cu mintea ta ci doar cu ceea ce ti-au spus altii. unde vezi tu sustinere masiva? tu vezi ca majoritatea comentariilor de aici sunt anti usl si anti parlament? care e sustinerea masiva? ca au prostit astia taranii din teleroman si calarasi? asta e sutinere? in astia crezi tu ca sta Romania. Nenea, Romania e sustinuta de valorile ei si nu de sase cai frumosi. Din pacate pt tine valorile Romaniei sunt anti USL.
   • +19 (21 voturi)    
    eroare (Miercuri, 18 iulie 2012, 11:27)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

    Nu e deloc ca la unguri. Acolo au fost alegeri, Fidezs a castigat cu peste 60% , au schimbat intai constitutia si apoi tot circul. + ca ungurii veneau dupa o guvernare dezastruoasa si mincinoasa de stanga.
    La noi nu au fost alegeri parlamentare, Constitutia e in vigoare si USL-istii se sterg la fund cu ea si se pregatesc pentru o guvernare dezastruoasa si mincinoasa.
    Sa mai mentionez ca Orban nu e plagiator(hot) dovedit ?
   • +24 (26 voturi)    
    de asta apar dictatorii (Miercuri, 18 iulie 2012, 11:27)

    sucaa [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

    pt ca in prima faza sunt sprijiniti si nu sunt atenti la ce fac pana in momentul in care drepturile omului sunt limitate si nu se mai poate face nimic decat o revolutie.
    majoritatea dictaturilor au aparut dupa perioade de criza si ue stie asta de aici si reactia puternica.
    Alegatorul roman, in majoritatea lui se afla la parterul piramidei lui Maslow. Pentru ei parte financiara este cea mai imiportanta. daca li s-ar da cate 5000 de euro pe luna dar li s-ar interzice sa mai voteze sa aiba o opinie sau sa viziteze alte tari vor fi multumiti. intr-o lume ideala politicienii sunt cei care trebuie sa tina aceste lucruri sub control. la noi se ascund in spatele frustrarilor acumulate in perioada crizei si considera ca pot face ce vor ei. nimeni nu vede ca la televiziunea romana s-a instalat cenzura dar avem probleme cu bordurile lui videanu.
    oamenii nu inteleg ca au aflat de corupti pentru ca presa nu avea botnita. acum corupti vor fi protejati de presa pentru ca jurnalistii nu vor mai avea voie sa investigheze anumiti politicieni si peste un an ponta o sa ne spuna ca nu mai exista coruptie in Romania.
    asa ca sprijinul masiv electoral nu este indicat in special intr-o tara iesita de sub totalitarism si o mare parte din cei ce au participat la dictatura de pana in 90 se afla prin parlament. se pare ca oamenii au uitat repede ce inseamna manipularea si consecintele acesteia.
    catalin, incearca sa iesi din modula acesta simplist de a vedea lucrurile, treci peste frustrarile create de criza si incearca sa vezi ce consecinte pot genera din aceasta livitura de stat.
    Ca exemplu, in SUA daca se incerca macar schimbarea primilor 3 oameni in stat in 3 zile pe baza sondajelor, armate incercuia in secunda urmatoare tot congresul. nu conteaza sprijinul populatiei fata de opozitie ci respectarea legii.
    la anu, daca usl pierde popularitatea si opozitia ii schimba iar ce facem? o tinem in schimbari de guvern de fiecare data cand populatia este nemultimita? sau asteptam urmatorul vot?
   • +16 (18 voturi)    
    sustinerea..... (Miercuri, 18 iulie 2012, 11:30)

    translativus [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

    ....bazata pe manipulare si mita electorala nu justifica dictatura, comentariul lui MirceaA fiind edificator.
    Daca ne vom lasa in voia manipulatorilor, vom sfarsi prin a fi izolati, apoi odata cu restrangerea drepturilor asuprirea se va intensifica (nu au trecut decat 22 de ani) iar in final se va ajunge iar la revolutii trucate sau chiar mai rau, la razboi civil(vezi lumea araba).
    Cine va castiga? Ei, evident. Cine va pierde? Cetateanul de rand.
    Daca asta doriti, votati cu incredere si dorinta vi se va implini mai repede decat sperati.
 • +9 (11 voturi)    
  Referendum in UE (Miercuri, 18 iulie 2012, 10:45)

  DenisaC [utilizator]

  As fi curioasa, daca se poate, sa imi spuna cineva care sunt pragurile minime de votanti la referendum in Europa, asta daca exista. Recunosc, am cautat pe internet si nu prea am gasit. Poate cineva sa imi dea un link unde sunt scrise fiecare tara din Europa si daca exista acel prag minim sau nu?
 • +27 (29 voturi)    
  ora 23.....in cluburile lui mazare... (Miercuri, 18 iulie 2012, 10:47)

  kata70 [utilizator]

  ..hai cu votu' la constantza, pina la 12 noaptea, cu urna la plimbare prin cluburi..

  nu v-ar fi rusine!
  • +19 (19 voturi)    
   Mazare aduce braziliencele.. (Miercuri, 18 iulie 2012, 11:26)

   Dianora [utilizator] i-a raspuns lui kata70

   .. alea la vot?
 • +6 (8 voturi)    
  ..cauza si miza suspendarii... (Miercuri, 18 iulie 2012, 10:52)

  ALTAN [utilizator]

  ...posibil raspuns il puteti afla aici

  http://secretele--sistemului.blogspot.ro/
 • +33 (37 voturi)    
  M-am saturat! (Miercuri, 18 iulie 2012, 11:09)

  Teris [utilizator]

  Il invinuiesc pe Ponta pentru permanenta jignire a inteligentei si memoriei noastre.
  Il invinuiesc pentru felul in care prezinta exprienta, inteligenta si stilul de lucru al demnitarilor UE si al presei occidentale si nu numai.

  M-am saturat de explicatiile lui/lor infantile, rautacioase, pe langa logica.
  E vremea sa invete sa ne respecte!
 • +21 (25 voturi)    
  CCR (Miercuri, 18 iulie 2012, 11:31)

  vasile78 [utilizator]

  Daca ei trec ordonanta in forma pe care si-o doresc si excepteaza anumite hotarari ale Parlamentului de la controlul de constitutionalitate al CCR, va continua scandalul international. Vad ca umblu cu minciuni si incearca sa ii pancaleasca pe cei de la UE. Acolo e clar stipulat, sa se redea atributiile CCR, asta inseamnand ca si hotararile Parlamentului sunt verificate.

  Cu politica falimentara a ciorii vopsite ne vom afunda repede in mocirla politica si economica.
 • +9 (9 voturi)    
  Tare rau Poanta asta (Miercuri, 18 iulie 2012, 12:21)

  vladf [utilizator]

  "dupa 29 iunie sa scoatem Romania la liman" din cate tin eu minte limanul este tarm, asta nu prevede un nufragiu?
  Sau asta este un semnal, daca pana acum s-a mai miscat ceva, de acum inainte acostam?
  Chiar nu inteleg .....
 • +8 (10 voturi)    
  ****** (Miercuri, 18 iulie 2012, 12:31)

  Cataleya [utilizator]

  Vor face tot posibilul ca sa elimine prezenta de 50% +1
  Iar Ponta va zice ca el a sustinut pragul de vot dar ca Parlamentul suveran...bla bla bla a decis sa se elimine pragul de vot, ca atare el nu are nicio vina.
  Coruptii de la USL vor vota, desigur pt eliminarea pragului .
  Ori totul ori nimic. Pt USL nu mai exista cale de intoarcere.
 • +7 (9 voturi)    
  sper ca parlamentul european sa nu cada ian plasa (Miercuri, 18 iulie 2012, 12:58)

  ivanescu [utilizator]

  de ce sa fie puscariabilii si mafiotii din parlament deasupra curtii sau deasupra legii ?....da, sa fie ,dar atunci cand sunt cinstiti si nepatati.....in cei de acum nu avem ancredere ,pentru ca toate jegurile ,hotii si borfasii sunt in parlament
 • +8 (12 voturi)    
  Gata, m-am linistit :) STAU ACASA !!!!!!! (Miercuri, 18 iulie 2012, 13:03)

  anonim1234 [utilizator]

  Hai Base !!!!!
  • +3 (7 voturi)    
   cred ca asta este (Miercuri, 18 iulie 2012, 15:24)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui anonim1234

   cea mai buna tactica!Destul si-au batut joc de noi.Ar fi interesant sa vedem ,in direct,sectiile de votare,sa vedem portretul alegatorului uslas,al alegatorului comunist,al alegatorului indobitocit de antene,al alegatorului care se vinde pe o galeata.Sa vedem si autobuzele cu votantii navetisti.
 • +12 (14 voturi)    
  ****** (Miercuri, 18 iulie 2012, 13:07)

  Cataleya [utilizator]

  Urmeaza votul in camera deputatilor.
  Acolo totul poate fi reintors dupa placul USL.
  Cand sunt multi nu se tem de nimic pt ca nimeni nu poate sa traga la raspundere 150 sau 250 de deputati pt votul lor.
  Nu-.i intereseaza nici cat negru sub unghie parerile si amenintarile Europei. Ei fac ce vor si gata. Ca vorba aia, parlamentul este suveran in Romania si este chiar deasupra poporului.
  Vorba lui Socaciu. Poporul nu are dreptul sa decida micsorarea nr. de parlamentari. Acest lucru poate sa-l decida doar "elita" adica numai Parlamentul!
 • +4 (6 voturi)    
  o idee pentru Ponta (Miercuri, 18 iulie 2012, 13:23)

  rochiri [utilizator]

  Sa faca nonstop ca la magazin!
  Ei vor legitimitate pentru acest referendum... !
  Au spus ca Basescu a izolat Romania... ei ce fac acum.... ?
 • +10 (10 voturi)    
  restrangerea atribuitiiolr CCR (Miercuri, 18 iulie 2012, 13:37)

  aki8246 [utilizator]

  "Deputatii au decis ca hotararile si deciziile pe care le ia Parlamentul si care vizeaza regulile interne sa nu fie supuse controlului Curtii"

  Conform constitutiei:
  ARTICOLUL 146
  Curtea Constituţională are următoarele atribuţii:
  c) se pronunţă asupra constituţionalităţii regulamentelor Parlamentului, la sesizarea unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a unui grup parlamentar sau a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori;

  Parlamentul Romaniei inca n-a inteles ca nu poate schimba constitutia decat in urma procedurii de revizuire validata prin referendum?
  • +7 (7 voturi)    
   foarte bine punctat... (Miercuri, 18 iulie 2012, 15:16)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui aki8246

   astia nu numai ca ingradesc in continuare atributiile curtii, de teama sa nu iasa la inveala lovitura data de ei statului, dar modifica/incalca articole clare din constitutie, de parca ar fi o ordonanta de urgenta...
   cand le cere basescu sa schimbe constitutia, conform referendumului, din 2009, atunci nu se mai poate, trebuie discutat pe indelete, majoritate nu stiu de care, etc...
   astia ne mint pe fata, nu mai fac nici un efort sa arate ca respecta constitutia...
   PS in baza acestui articol curtea nu se putea pronunta in cazul demiterii lui blaga? s-a respectat regulamentul si constitutionalitatea lui?
 • -8 (12 voturi)    
  Foarte bine ca se prelungeste programul! (Miercuri, 18 iulie 2012, 13:45)

  Klaus_ [utilizator]

  Foarte bine ca se prelungeste orarul la vot. Cred ca neparticiparea la vot este o o lasitate. Iar cele 10 minti luminate din PDL, cu strategii bazate pe statistici si estimari, nu fac cat impulsul de moment al lui Basescu, care trimite oamenii la vot desi toate cifrele spun ca va pierde.

  E diferenta intre 10 babe plangacioase si un luptator inconstient care se arunca cu capul inainte.

  Eu nu cred ca cele 10 babe plangacioase au vreo sansa pe termen lung.
  • +6 (6 voturi)    
   nu va convine (Miercuri, 18 iulie 2012, 15:25)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui Klaus_

   ca stam acasa,nu-i asa?
 • +9 (9 voturi)    
  iar nu respecta constitutia (Miercuri, 18 iulie 2012, 14:13)

  nedumeritul [utilizator]

  tot ce se intampla in tara asta trebuie sa nu contrazica constitutia,mai ales regulili interne ale parlamentului ori singurii care confirma sa nu acest lucru sunt cei de la CCR.
  Impiedicand acest lucru USL incalca constitutia.
 • +9 (9 voturi)    
  Tara lor pe banii nostrii! (Miercuri, 18 iulie 2012, 14:48)

  damocles [utilizator]

  Astia isi fac tara lor, cu legile lor, cu drepturi doar pentru ei, iar pe noi ne sugruman cu taxe si mai nou ne suprima dreptul de a fi in Schengen! Ca ne vin idei si poate chiar dorim o tara ca afara! Mai nou apare si unul ca socaciu sa spuna ca poporul roman e prea prost sa-si aleaga singur presedintele, trebuie sa-l aleaga tot aceasta adunatura care nu a respectat singurul vot valabil exprimat de popor la un referendum (cel care mai reducea din numarul lor)!
 • +14 (14 voturi)    
  AMF (Miercuri, 18 iulie 2012, 14:54)

  thjokki [utilizator]

  Daca sunt asa siguri ca romanii vor sa-l demita pe Presedinte de ce mai fac toate mizeriile astea?Voi chiar ne luati de cretini? NU puteti ucide minti lucide.
 • +10 (10 voturi)    
  muschi conta Constitutie (Miercuri, 18 iulie 2012, 14:56)

  morometu [utilizator]

  De ce sa ii intereseze ce scrie in art. Constitutiei daca ei si-au lucrat muschii in salile comunisto-securiste? Exact ca pe vremea lui ceasca una scria si alta se facea! Aveam tot felul de drepturi pe care nu ti le garanta nimeni. Erai tavalit cu Constitutia in mana.
  Oare pinochio o mai avea nas care sa incapa in UE ? Ce obraz sa ai pentru asemenea lucruri si ce garantii sa prezinti lumii civilizate?
 • +4 (4 voturi)    
  ????...?? (Miercuri, 18 iulie 2012, 17:26)

  nedumeritul [utilizator]

  Cand am fost primiti in UE am semnat ca vom respecta niste reguli si principii,pe care la acea ora le respectam.Ei ne-au primit crezand ca nu vom avea nerusinarea sa le incalcam pe fata.
  Dragii de ei s-au inselat…..
  Tiganii cand stabilesc niste principii dupa care sa fure le respecta cu strictete…..
  Astia sunt mai rai decat tiganii….
 • +5 (7 voturi)    
  Legea pica la CCR conf. art .146 din Constitutie (Miercuri, 18 iulie 2012, 17:45)

  Pizzaman [utilizator]

  Potrivit noilor modificari aduse legii, CCR nu mai poate judeca hotararile Parlamentului care tin de ""Regulamentul de functionare interna a Legisltivului"". Mai exact, PDL nu mai poate contesta hotararile Parlamentului privind revocarea presedintilor celor doua Camere, Roberta Anastase si Vasile Blaga precum si revocarea Avocatului Poporului.
  Constitutia zice la art. 146 ""se pronunţă asupra constituţionalităţii regulamentelor Parlamentului""
 • +5 (7 voturi)    
  Vise'gise (Miercuri, 18 iulie 2012, 18:45)

  niku56 [utilizator]

  Impostorul ghise, viseaza sa mai apuce un mandat, impreana cu "tzarcovnicul" pokerist, de pe locul 2 si 3 , fara "prag" ,adica cu ~2000 de voturi gise si ~ 9000, pokeristul, ca sa mai suga de la tzatza grasa a parlamentului, inca 4 reprize ghise si 4 pauze {vacantze mari} interimarul, somnambulu permanent
 • -6 (8 voturi)    
  Sunt "pentru" suspendare (Miercuri, 18 iulie 2012, 18:54)

  Sarcastic [utilizator]

  şi nu vă mai obosiţi să-mi răspundeţi ,asta-i opţiunea mea şi cu asta basta.nici cu usl -ul nu mi-e ruşine dar parcă pdl-ul ăsta prea a făcut-o lată.Mamă să vezi comentarii care mai de care mai belicoase acum în urma adnotării ăsteia.Brrrr!!!Aoleu ce-mi place să vă aţâţ.
  • +2 (2 voturi)    
   NU NE INTERESEAZA (Joi, 19 iulie 2012, 8:53)

   doi si-un sfert [utilizator] i-a raspuns lui Sarcastic

   PA
 • +5 (7 voturi)    
  AMF (Miercuri, 18 iulie 2012, 19:04)

  thjokki [utilizator]

  Domnilor de la usl le doresc multa m......fiindca numai asta merita din plin. Pana cand,pana unde se va merge in continuare cu abuzurile?
 • 0 (0 voturi)    
  aptitudini innascute (Joi, 19 iulie 2012, 11:12)

  ioana2000 [utilizator]

  noi romanii putem fura ziua noaptea singuri , supravegheati

  nu e nevoie de atat efort "legislativ"
  lasati-i pe amaratii astia de parlamentari sa le tihneasca salariile primite de pomana si diurnele grase umflate cu deconturi pt prestatii inexistente

  la toamna numaram porcii din parlament


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version