Senatul se va reuni miercuri in sesiune extraordinara pentru a pune in acord legea referendumului cu decizia Curtii Constitutionale a Romaniei, informeaza Agerpres.

Biroul Permanent al Senatului se intalneste in sedinta, marti, incepand cu ora 13.00, urmand ca sedinta plenului sa aiba loc miercuri, la ora 12.00.

Initial, Senatul, fiind prima Camera sesizata cu privire la legea referendumului, avea programata sedinta Biroului Permanent pentru luni, iar sesiunea extraordinara a acestui for legislativ ar fi inceput cu o sedinta de plen, programata pentru marti.

Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Presedintele interimar Crin Antonescu a anuntat luni seara ca a promulgat legea de modificare a legii referendumului, "asa cum a fost ea votata de Parlament, asa cum a trecut prin Curtea Constitutionala (50%+1 din numarul celor inscrisi pe liste -n.r.)".

Antonescu a precizat ca le-a adus la cunostinta presedintilor Camerelor "ca promulg legea si dumnealor le ramane sa puna in acord OUG emisa de guvern pe acelasi subiect - si exista pe ordinea de zi legea de adoptare a OUG". In ceea ce priveste durata referendumului, Crin Antonescu a declarat ca nu a discutat oficial despre prelungirea referendumului pe doua zile, acesta urmand sa fie organizat intr-o singura zi, pe 29 iulie, cu posibilitatea prelungirii programului de vot de la ora 7:00 la ora 23:00.