Premierul Victor Ponta a reafirmat luni, intr-un interviu acordat Gandul.Info, ca nu va coabita cu Traian Basescu, in cazul in care acesta va fi reconfirmat presedinte dupa referendumul din 29 iulie, dar nu a precizat daca isi va da demisia in aceasta eventualitate, precizand doar, in acest ca, "dl Basescu va avea inclusiv dreptul dat de poporul roman de a spune cu cine va dori sa guverneze".

Ponta a precizat ca va aplica "toate deciziile Curtii Constitutionale, desi mi se pare o decizie care poate avea repercusiuni greu de controlat", a spus el, invocand scenariului unei prezente la vot de 8 milioane de oameni si un vot negativ majoritar pentru Traian Basescu.

"Nu voi coabita cu un presedinte total ilegitim" care "merge pe principiul lui Lapusneanu, daca voi nu ma vreti, eu va vreau", a precizat Ponta.

In cazul in care Traian Basescu va castiga insa referendumul prin votul populatiei, "va avea inclusiv dreptul dat de poporul roman de a spune cu cine va dori sa guverneze".

"Voi considera atunci ca un Guvern USL nu are legitimitatea data de popor", a comentat primul ministru.

Intrebat concret daca va demisiona in cazul in care Traian Basescu este reconfirmat la referendum, Victor Ponta a raspuns: "Nu voi coabita cu dl Basescu".

"Daca poporul roman il vrea in majoritatea sa pe presedintele Traian Basescu nu pot decat sa accept aceasta decizie", a aduagat acesta