Liderul Initiativei Civice de Centru-Dreapta (ICCD), Mihai Razvan Ungureanu, spune ca structura pe care o reprezinta se va transforma in partid politic daca membrii sai vor dori acest lucru, transmite Agerpres. El a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de europarlamentarul PDL Cristian Preda, ca deocamdata este vorba doar de o asociatie.

"Este limpede ca in momentul in care prin vointa membrilor se va ajunge la recunoasterea miscarii ca posibila constructie partinica, se va transforma in partid, prin vointa propriilor membri. In momentul de fata ea este o asociatie. In clipa in care vointa membrilor se exprima spre o organizare de ordin partinic, spre un militantism care sa fie reprezentat de o formula de partid, atunci, da, se va transforma in partid. Pana in momentul acela obiectivul nostru esential este de a construi o alianta electorala pe orizontala careia sa se gaseasca partide politice parlamentare sau nereprezentate inca in parlament", a declarat Mihai Razvan Ungureanu.

El a mai spus ca scopul sau este ca structurile partinice si nepartinice de centru-dreapta sa aiba sigla si nume noi, diferite de formatiunile componente.

"Cum gandim noi mai departe aceasta platforma comuna: ca avand candidati unici, sub o sigla noua, sub un nume nou, in asa fel incat reprezentarea viitoare a centrului-dreapta in parlament sa fie o reprezentare coeziva, sub un steag diferit de steagurile tuturor partilor componente ale acestei aliante electorale. Acesta este obiectivul nostru", a subliniat Mihai Razvan Ungureanu.

In cadrul lansarii ICCD la Cluj, in cursul dupa-amiezii zilei de vineri, Mihai Razvan Ungureanu va avea si o intalnire cu cetateni si reprezentanti ai societatii civile.