Deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvaz a declarat, vineri, la sediul USL, ca nu s-a luat o decizie privind organizarea referendumului in decursul a doua zile, dar ca opinia generala este sa ramana o singura zi.

"Nu s-a discutat, in masura in care ma intrebati daca s-a luat o decizie in acest sens. Insa, in general, opinia este ca trebuie sa ramana o singura zi pentru referendum", a spus Duvaz, potrivit Mediafax.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat, potrivit RFI, raspunzand unei intrebari legate de posibilitatea organizarii referendumului de demitere a presedintelui suspendat in doua zile, ca acest lucru este posibil, rational, iar decizia apartine USL.

Intrebat daca referendumul ar putea fi organizat in doua zile, Sarbu a raspuns: "E posibil, e rational, pana la urma, decizia ne apartine. Vom vedea, nu ne-am intalnit inca nici un for de conducere al USL-ului si nu vad ce ar fi aici neclar sau neconstitutional. E dreptul Parlamentului sa decida. El a decis data de 29, poate sa decida inca o zi, ca oamenii sa nu fie presati de timp, de imprejurari, e si caldura aceasta pe care o resimtim cu totii. Eu cred ca e rational si sanse pot fi, daca decizia va fi luata in sensul asta, lucrurile se pot aranja".