Premierul Victor Ponta a declarat vineri ca, dupa deciziile recente ale Curtii Constitutionale, poate merge "linistit" la Bruxelles.

"Merg la Bruxelles acum linistit, cu dovada ca toate minciunile si ticalosiile despre lovituri de stat, abuzuri au fost infirmate de deciziile Curtii", a spus Ponta, la Palatul Victoria, intrebat de ziaristi cum comenteaza deciziile CCR.

El a reafirmat ca Guvernul va respecta toate deciziile Curtii si va va organiza "corect si cinstit" referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, asa cum a organizat si alegerile locale.

Victor Ponta a adaugat, in replica la acuzatiile formulate in cursul aceleiasi zile de deputatul PDL Cezar Preda, ca "nu exista nicio decizie trimisa de CCR care sa nu fie deja publicata in Monitorul Oficial".

"Orice vine de la CCR imediat publicam", a mai spus acesta.

Premierul Victor Ponta efectueaza, miercuri si joi, o vizita oficiala la Bruxelles, ocazie cu care va avea intrevederi, printre altii, cu presedintele Parlamentului European, Martin Schultz, presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.

Comisia Europeana s-a aratat preocupata de situatia din Romania, dupa suspendarea presedintelui Traian Basescu si dupa decizia Curtii Constitutionale care valideaza aceasta decizie. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Executivului UE la informarea de presa de marti.