Senatorul PSD Dan Sova nu se declara surprins de declaratiile critice ale guvernului de la Berlin, in "contextul in care Traian Basescu si Angela Merkel" fac parte din aceeasi familie politica", dar acuza "manipularile la adresa Romaniei" care distrug imaginea tarii si a USL.

El a afirmat, la Realitatea TV, ca exista "manipulari la adresa Romaniei - cand ziaristi straini de pe statul de plata al ICR scriu despre Romania, cand sunt preluari de pe bloguri din Bulgaria sau din Coreea".

Cei ce fac aceste lucruri "se joaca cu realizarile Romaniei si cu demnitatea cetatenilor sai" iar "cei 2 lideri ai USL" sunt dupa aceea nevoiti "sa indrepte aceasta situatie".

"Unii lideri de la PDL au mentalitate fanariota si, mai mult, anti-romaneasca", a acuzat Dan Sova, care a precizat ca premierul Victor Ponta se va deplasa la Bruxelles pentru a "explica procedurile si pasii care s-au facut si pentru a asigura pe toata lumea ca nu se incalca statul de drept si principiile democratiei".

In opinia sa, declaratiile critice ale vestului legate de destituirea lui Traian Basescu sunt legate si de contextul politic european: "Am cazut la mijloc in cadrul unei lupte politice mai largi pe baza pactului de stabilitate".