Presedintele suspendat Traian Basescu a plecat luni, cu putin timp inainte de ora 14.00, de la Palatul Cotroceni, unde ajunsese in cursul diminetii, in jurul orei 10.00, la volanul autoturismului sau Dacia Logan, relateaza Agerpres.

Basescu a venit la Cotroceni si in week-end, avand discutii cu consilierii sai.

El asteapta decizia Curtii Constitutionale cu privire la cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Parlament si presedintele suspendat.

Luni, de la ora 14,00, CCR va discuta si imprejurarile care justifica interimatul in exercitarea functiei de presedinte al Romaniei ca urmare a suspendarii lui Traian Basescu.

Dupa deciziile CCR, presedintele suspendat va putea sa inceapa oficial campania pentru referendumul referitor la demiterea sa din functie, care va avea loc pe 29 iulie.

Parlamentul l-a suspendat din functie, vineri, pe presedintele Traian Basescu, cu 256 de voturi pentru si 114 impotriva. Doua voturi au fost anulate din cele 373 exprimate de parlamentari.

In aceste conditii, presedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, preia interimatul functiei de presedinte al Romaniei.