Vicepresedintele PDL Cristian Boureanu a declarat ca sloganul democrat-liberalilor in campania pentru referendumul din 29 iulie va fi "Vara asta se poarta alb!", el facand un apel ca toti romanii care sunt ingrijorati de derapajele de la democratie sa poarte alb in semn de protest, transmite Mediafax.

"Oamenii sunt ingrijorati de derapajele de la democratie. Am primit foarte multe intrebari, ce putem face pentru a putea impiedica aceste abuzuri. Si din partea noastra, avem o rugaminte si poate o solutie. Avem si un slogan pentru asta. Se cheama "Vara asta se poarta alb!". Astazi sunt in camasa alba, colegii mei vor aparea incepand de maine in toate activitatile publice, in toate emisiunile purtand alb si ii rugam pe toti aceia care sunt ingrijorati de ceea ce se intampla in Romania, care cred ca democratia romaneasca este in pericol, care cred ca dincolo de optiunile politice, de bataliile politice, avem nevoie de un echilibru in statul democratic din Romania, ii rugam sa poate alb", a spus Boureanu, intr-o conferinta de presa la sediul PDL.

Aceasta culoare este una a protestului pe modelul grevelor japoneze si este potrivita cu campania PDL de semnalare a abuzurilor comise de USL, a evidentiat Boureanu, imbracat intr-o camasa alba.

Inclusiv la sedinta Colegiului Director al PDL, anuntata pentru luni dimineata, toti membrii din conducerea partidului vor veni purtand alb, a precizat el.

Intrebat daca si Traian Basescu va adopta aceasta culoare, Boureanu a spus ca acesta va avea propria strategie de campanie.

El a precizat ca liderii PDL nu au avut cu Traian Basescu o discutie pe tema culorii si sloganului de campanie.

Boureanu s-a declarat insa convins ca si Basescu le va sustine si adopta.

"Aceasta campanie este o batalie intre alb si negru, intre dreptate si nedreptate, intre libertate si nerespectarea statului democratic, intre abuz si Constitutie", a mai afirmat Boureanu.

PDL acuza USL si pe Ponta ca minimizeaza reactiile externe legate de situatia din Romania

Vicepresedintele PDL Cristian Boureanu a mai declarat ca PDL condamna atitudinea USL si a premierului Victor Ponta de a considera ca reactiile externe fata de "atacurile din Romania la adresa institutiilor democratice" se bazeaza numai pe informatii de presa si pe dezinformare.

"Este inadmisibil sa declare ca luarile de pozitie ale cancelariilor occidentale, ale ministerelor de Externe, ale parlamentarilor straini, socialisti sau populari se bazeaza numai pe informatii si mai ales se bazeaza pe dezinformare. Este o atitudine intalnita in tarile din afara spectrului democratic mondial, intalnita in Romania anilor '90 si in atitudinea declaratiilor politice dinainte de 1989, este o atitudine mincinoasa", a afirmat Boureanu, intr-o conferinta de presa sustinuta dumiica la sediul central al PDL.

El a aratat ca ingrijorarea exprimata de cancelariile occidentale din SUA, Germania, Franta, din alte tari occidentale sau de oficiali UE nu sunt "simple declaratii politice", ci atitudini ferme vizavi de "modul in care sunt atacate institutiile democratice in Romania".

Boureanu a tinut sa ii aminteasca premierului Ponta o declaratie a sa din 13 mai, in care afirma ca "problemele europene nu mai sunt considerate probleme de politica externa, ci probleme interne".

"Trebuie sa acceptam ca derapajele de la democratie din Romania ii privesc in egala masura pe premierul Poloniei, presedintele Frantei sau cancelarul Germaniei ca pe premierul Romaniei", a spus vicepresedintele PDL.