Fostul premier, Emil Boc, se arata optimist inaintea referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Primarul Clujului spune intr-un interviu la RFI ca presedintele suspendat si PDL vor castiga impreuna, la fel ca in 2007.

Emil Boc spera ca istoria din 2007 sa se repete. "Istoria se repeta si sper sa se repete si cu aceleasi rezultate pana la final, adica cei care n-au invatat in 2007 din lectia de atunci sa invete macar acum, a doua oara, in 2012, pentru ca nici de aceasta data nu exista incalcari grave ale Constitutiei, asa cum prevede textul legii fundamentale, pentru suspendarea presedintelui", declara fostul premier.

Intrebat daca personal, se teme de acest referendum, fostul presedinte al PDL a raspuns: "Nu, referendumul este prevazut de Constitutie si sunt convins ca e un moment foarte bun de analiza asupra celor trei ani de criza din Romania si asupra alternativelor pe care tara noastra le putea avea. Eu cred ca in contextul acesta european al crizei, mai multi romani vor intelege ce este cu adevarat cu aceasta criza si ca in ultima instanta, trebuie apreciati oamenii care spun adevarul si care si-au sacrificat imagine si voturi, pentru ca tara sa nu se prabuseasca si ca romanii au salvat Romania, pentru ca cei care au fost in fruntea tarii au preferat sa puna interesul tarii deasupra intereselor personale, de imagine".

Continuarea pe www.rfi.ro.