Vicepresedintele Camerei Viorel Hrebenciuc (PSD) a anuntat, miercuri, ca raportul pentru suspendarea presedintelui are 17 pagini si se refera la actiunile lui Traian Basescu incepand din 2009. Potrivit social democratului, sedinta de plen decisiva ar putea avea loc joi dimineata.

"Documentul privind suspendarea presedintelui Basescu este gata, este redactat si dau ultimele semnaturi inainte de a fi depus la Birourile Permanente", a declarat vicepresedintele Camerei Deputatilor Viorel Hrebenciuc, citat de Mediafax.

Birourile Permanente reunite al Senatului si Camerei vor avea sedinta la ora 17.00 pentru depunerea documentului USL de suspendare a lui Basescu. Pe ordinea de zi a Birourilor Permanente reunite este cererea grupurilor parlamentare ale PSD si PNL pentru convocarea unei sesiuni extraordinare, in perioada 5 - 6 iulie.

Astfel, Parlamentul ar putea da, vineri, votul pentru suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, dupa citirea si dezbaterea documentului, joi, in plenul reunit, referendumul pentru demitere urmand a se organiza in cel mult doua saptamani.

Potrivit Mediafax, noul presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marti seara, ca nu exista o discutie privind initierea suspendarii sefului statului, iar deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a spus ca actiunea nu este in planurile sale, adaugand ca este ultimul care se gandeste "la lucrurile astea".

Citeste si: