Fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Roberta Anastase (PDL), revocata marti din functie si inlocuita cu Valeriu Zgonea (PSD) a atacat miercuri dimineata decizia la Curtea Constitutionala, anunta Realitatea Tv. Roberta Anastase a anuntat inca de marti seara ca va ataca la CCR hotararea de revocare a sa din functie: "Este datoria mea sa ies si sa apar institutia presedintelui Camerei Deputatilor in continuare, in sensul de a ataca la Curtea Constitutionala aceasta hotarare a Camerei Deputatilor".

Decizia de revocare din functie a Robertei Anastase a fost luata marti seara, intr-o sesiune extraordinara a plenului, cu 160 de voturi pentru si un vot impotriva. PDL nu a participat la sedinta, in timp ce deputatii UDMR au fost prezenti, dar nu au votat. Anterior, Comisia juridica a Camerei votase in unanimitate (USL + UNPR) pentru revocarea Robertei Anastase din functia de presedinte al Camerei.

In locul Robertei Anastase, a fost ales la sefia Senatului Valeriu Zgonea, liderul deputatilor PSD.

Tot marti, Vasile Blaga (PDL) a fost revocat din functia de presedinte al Senatului, locul sau fiind luat de Crin Antonescu (PNL). Vasile Blaga a atacat si el, marti seara, la CCR revocarea sa din functie.