Premierul Victor Ponta l-a avertizat, marti, pe presedintele Traian Basescu, intr-o declaratie pentru postul de stiri Antena 3, sa inceteze imediat ''amenintarile la adresa Guvernului si a Parlamentului'', informeaza Agerpres.

Victor PontaFoto: Agerpres

''Il avertizez sa inceteze imediat cu amenintarile la adresa Guvernului. Nu ne e frica de amenintarile domniei sale, nu ne-a fost nici pana acum. Guvernul Romanei a fost investit constitutional de Parlament, a fost confirmat prin vot public pe 10 iunie si-si va face datoria fata de romani nu fata de Traian Basescu. In al doilea rand, il avertizez sa inceteze imediat cu interventiile abuzive si absolut constitutionale in activitatea Parlamentului'', a spus Ponta.

El a apreciat ca majoritatea parlamentara a declansat in mod legitim procedura de revocare din functii a presedintilor Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si Senatului, Vasile Blaga.

''Astazi Parlamentul, intr-o batalie politica (...) o batalie pe care cred ca ati mai vazut-o in ultimii ani, constatand schimbarea majoritatii, schimba doi oameni. Nu cred ca exista institutia Roberta Anastase, decat daca nu cumva domnul presedinte in mod public sprijina furtul si frauda comisa de Roberta Anastase. Si nu exista institutia Vasile Blaga pentru ca, asa cum stiti, Vasile Blaga a ajuns in mod fraudulos presedinte al Senatului pe o functie care nu-i revenea nici domniei sale nici partidului domniei sale'', a mai sustinut premierul.

In context, el a afirmat ca Traian Basescu ''ar fi trebuit sa-si vada de ce face presedintele Romaniei conform Constitutiei''.