Cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare a Senatului pentru revocarea din functie a lui Vasile Blaga a fost publicata in Monitorul Oficial. In text se arata ca "majoritatea senatorilor opineaza ca domnul Vasile Blaga a abdicat de la rolul constitutional" si ca "lipsa sustinerii de catre o majoritate in Senat a determinat o actiune discretionara din partea" lui Blaga.

  • "Curtea Constitutionala a statuat ca presedintele Senatului trebuie sa fie neutru din punct de vedere politic, intrucat acesta nu poate reprezenta pozitia politica si interesele unui partid politic, ci reprezinta Senatul in integritatea sa. De asemenea, Curtea Constitutionala considera ca statutul presedintelui Senatului implica un plus de exigenta in ceea ce priveste actele care privesc acest statut.
  • Majoritatea senatorilor opineaza ca, datorita contextului actual, presedintele Senatului, domnul senator Vasile Blaga, a abdicagt de la acest rol constitutional, utilizand institutia presedintelui Senatului in scopul realizarii exclusive a obiectivelor impuse de partidul politic din care face parte.
  • Lipsa sustinerii de catre o majoritate in Senat a determinat o actiune discretionara din partea acestuia."