Liderul deputatilor PSD, Valeriu Zgonea, a declarat ca cererea de sanctionare a Robertei Anastase va fi discutata, marti, intr-o sedinta extraordinara a Camerei Deputatilor, relateaza Agerpres.

"La 15.30 noi vom cere Comisiei juridice sa ne prezinte, la cea de-a doua sedinta extraordinara a Camerei Deputatilor, raportul cu privire la cererea grupurilor parlamentare PSD, PNL si PC din Camera Deputatilor privind sanctionarea Robertei Anastase, presedintele Camerei Deputatilor. In functie de acel raport vom avea dezbateri, bineinteles, si vom trece la preluarea acelei sanctiuni. Nu avem informatii despre ceea ce va face Comisia juridica. Aceasta este propunerea noastra pe care am si depus-o la presedintele Camerei Deputatilor, asa cum prevedere regulamentul Camerei Deputatilor si Constitutia", a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului.

El a afirmat ca parlamentarilor USL li s-a cerut sa fie prezenti pe parcursul sedintelor Parlamentului de marti, pentru a evita incercarile PDL de a bloca sedintele.

"Sa nu ne trezim cu tot felul de tertipuri, pauze de consultari, sa se consulte doamna Anastase cu domnul Blaga si cu domnul Toader - din cand in cand il mai iau si pe domnul Visan. Noi am considerat ca in acest moment, respectand regulamentul Camerei Deputatilor si regulamentul comun al celor doua Camere, procedam in consecinta si cei care in ultima perioada au avut o atitudine de lacusta portocalie putem sa facem o propunere si sa-i inlocuim cu cineva care stie sa respecte Constitutia si legile Romaniei", a sustinut Zgonea.

UPDATE Viorel Hrebenciuc: Valeriu Zgonea este propunerea USL pentru presedintia Camerei Deputatilor

Deputatul Valeriu Zgonea este propunea USL pentru a prelua presedintia Camerei Deputatilor in conditiile in care mandatul Robertei Anastase va fi revocat, a declarat, marti, pentru Agerpres, Viorel Hrebenciuc, vicepresedintele Camerei inferioare a Parlamentului.

''Are experienta, capacitatea organizatorica si diplomatia necesara pentru a gestiona o asemenea importanta functie', a explicat Viorel Hrebenciuc.

Parlamentarul PSD a reiterat faptul ca pentru functia de presedinte al Senatului ar urma sa fie propus Crin Antonescu, copresedinte al USL, iar pentru cea de Avocat al Poporului fostul deputat social-democrat Valer Dorneanu.