Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, marti, pentru Mediafax, ca Victor Ponta si Crin Antonescu "au declansatul Jihadul impotriva Romaniei democratice" si ca toate cererile USL privind revocarile din functie "duc spre dictatura".

"Ponta si Antonescu au declansat Jihadul impotriva Romaniei democratice si a romanilor. Dupa cererile de revocare din functie a Avocatului Poporului, a judecatorilor Curtii Constitutionale, a presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, urmeaza cererile de revocare a judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, revocarea mandatelor parlamentarilor din opozitie si apoi lichidarea intelectualilor si a presei libere. Toate duc spre dictatura a doi lideri incompetenti, prinsi la furat si copiat", a precizat Cezar Preda.

Majoritatea PSD-PNL ia in calcul, in sesiunea extraordinara care incepe marti, sa forteze schimbarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, inlocuirea judecatorilor CCR declarati incompatibili, revocarea Avocatului Poporului si initierea procedurii suspendarii presedintelui.