Adriana Costescu a fost numita luni, 2 iulie, la conducerea Monitorului Oficial, informatia fiind confirmata pentru HotNews.ro de secretariatul general al Monitorului. Potrivit site-ului Camerei Deputatilor, aceasta conduce Departamentul de studii parlamentare şi drept comunitar. Costescu a fost implicata in scandalul e-mail-ului invocat de catre Roberta Anastase, in septembrie 2010, ca proba de "santaj" in scandalul legii pensiilor.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a acuzat atunci ca social-democratii ar fi cerut de la PDL 127 de miliarde de lei pentru ca "legea pensiilor sa treaca fara probleme", mail semnat de Adriana Costescu, pe atunci consiliera vicepresedintelui PSD Valeriu Zgonea.

Desi anuntase ca va da publicitatii mailul in care PSD cere banii si face presiuni asupra coalitiei aflate la Putere, Roberta Anastase nu a facut acest lucru, dar conform Realitatea TV, pe hartiile prezentate la conferinta de presa statea scris: "Cu multumiri, Adriana Costescu".

Guvernul a decis, miercuri, printr-o ordonanta de urgenta, ca Monitorul Oficial sa treaca din subordinea Camerei Deputatilor sub autoritatea sa.

Guvernul si-a motivat ordonanta "avand in vedere ca la nivelul Regiei Autonome Monitorul Oficial se manifesta disfunctionalitati importante".