Presedintele PDL, Vasile Blaga, i-a multumit sambata seara primului-ministru Victor Ponta pentru ca l-a felicitat dupa alegerea sa ca lider al PDL, dar a subliniat ca CNE i-a cerut demisia din functia de premier. Blaga a mai declarat ca nu a primit pana la acest moment niciun telefon din partea presedintelui Traian Basescu.

"Domnul Ponta m-a sunat, ii multumesc pentru felicitari, dar una-i una, alta-i alta. Ramane cum ne-am inteles: dansul la Putere, noi in Opozitie. Astazi, Conventia noastra extraordinara i-a cerut demisia", a declarat presedintele PDL intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Blaga a fost intrebat si daca presedintele Basescu l-a sunat pentru a-l felicita pentru alegerea in functia de presedinte al PDL.

"Nu am primit pana acum niciun telefon de la presedintele Traian Basescu, probabil ca e ocupat in aceasta perioada", a spus Blaga, potrivit Mediafax.

Vasile Blaga a fost ales presedintele PDL in cadrul Conventiei Nationale Extraordinare de sambata, cu 1197 de voturi "pentru" si 28 de voturi "impotriva". El a fost singurul candidat la sefia partidului.