Noul presedintele al PDL, Vasile Blaga, a confirmat sambata faptul ca a fost felicitat telefonic de premierul Victor Ponta pentru alegerea in functie si a precizat ca nu va exista o colaborarea cu USL atat timp cat singura grija a acestora este sa confiste statul. Blaga a adaugat ca va exista o colaborare cu USL strict pe probleme de interes national.

"Atat timp cat singura grija a USL-ului este sa confiste statul, institutiile lui, sa puna sub semnul intrebarii decizia institutiilor statului care nu le convin, precum cea a Curtii Constitutionale, sa inventeze grajdeni ori de cate ori au nevoie - pe ultimul il cheama Pop, fostul ministru al Educatiei -, nu vom putea colabora. In schimb, in Parlament, pe probleme de interes national, de fiecare data vom colabora", a declarat Blaga, citat de Agerpres.

Intrebat daca a fost felicitat de premier, noul presedinte al PDL a raspuns. "Da, mi-a dat si un telefon".

Despre cele patru optiuni pentru functiile de prim-vicepresedinte, Blaga a spus ca intotdeauna va fi de acord cu deciziile partidului atunci cand ele sunt statuare. Cat priveste eventuale dificultati in colaborarea cu Cristian Preda, Blaga a declarat: "sunt convins ca voi lucra bine cu toti patru" - Cezar Preda, Dorin Florea, Cristian Preda si Mihai Stanisoara.