Conventia Nationala Extraordinara a PDL.

VIDEO Vasile Blaga este noul presedinte al partidului. PDL a adoptat o rezolutie pentru crearea unei platforme de centru dreapta si parteneriat cu societatea civila impotriva guvernarii USL/ Cezar Preda, Dorin Florea, Cristian Preda si Mihai Stanisoara - noii prim-vicepresedinti PDl. Vezi in text echipa completa

de I.Rosca, L.Pirvu     HotNews.ro
Sâmbătă, 30 iunie 2012, 10:23 Actualitate | Politic


PDL a intrat in "era Vasile Blaga". In cadrul Conventiei Extraordinare democrat liberalii si-au ales sambata liderii cu care vor intra in batalia pentru alegerile parlamentare. Blaga, proaspat uns la sefia partidului a cerut delegatiilor sa adopte o rezolutie prin care partidul se angajeaza sa uneasca fortele de centru dreapta din Romania si sa stabileasca un parteneriat cu societatea civila. Din noua conducere a PDL fac parte lideri ca Gheorghe Flutur, Dorin Florea, Cristian Preda, George Scripcaru, Mircea Hava, Anca Boagiu si Sever Voinescu.


Vasile Blaga a fost validat in functia de presedinte al PDL cu 1197 de voturi pentru si doar 28 abtineri. Odata cu alegerea lui Blaga, toata componenta Biroului Politic PDL a fost modificata. In noua structura de conducere nu se mai regasesc nume precum Elena Udrea, Radu Berceanu, Adriean Videanu, Roberta Anastase, Ioan Oltean, Gheorghe Falca, Stefan Gheorghe, Monica Macovei si Teodor Baconschi.

Din echipa lui Blaga fac parte  Ghoerghe Flutur - secretar general, Cezar Preda, Dorin Florea, Cristian Preda si Mihai Stanisoara - prim-vicepresedinti.

In Biroul Politic al partidului au intrat pe post de vicepresedinti umatorii democrat liberali:
George Scripcaru, Mircea Hava, Gabriel Berca, Anca Boagiu, Constantin Ostaficiuc, Raluca Turcan, Andrea Paul Vass, Cristian Boureanu, Sever Voinescu, Radu F Alexandru, Traian Igas, Florin Popescu, Alin Tise, Costica Canacheu, Sulfina Barbu.

Noul presedinte al PDL a supus la vot
adoptarea unei rezolutii prin care PDL face apel catre toate fortele pro-democratice din Romania sa se delimitizeze de atacurile impotriva statului de drept lansate de actualul guvern.

Totodata, rezolutia revede un parteneriat cu societatea civila si coagularea unei platforme comune a fortelor de centru dreapta.

 • Hotnews.ro a transmis live text si video Conventia Extraordinara a PDL. Vezi mai jos cum s-a desfasurat evenimentul 

20.20 Au fost alesi secretarii executivi: Theodor Paleologu, Marian Zlotea, Marian Dan, Dumitru Constantin, Ioan Ruset, Marian Jean Marinescu.

Secretarii generali-adjuncti regionali sunt: Ioan Balan (Est), Bogdan Cantaragiu (Sud), Ioan Dumitrel (Vest).

Noii membri alesi ai Comisiei Nationale de Integritate Statut si Litigii (CNISL): Cristina Minerva Badiu, Edward Honorius Circa, Andrei Jean Falcescu, Mircea Marinescu, Dan Sorin Moldovan, Petru Movila, Mihaela Petrescu, Tanase Stamule.

Noii membri ai Comisiei Nationale de Revizie si Control (CNRC): Florin Bogdan Ciorascu, Andrei Florea, George Ionescu, Maria Andra Oproiu, Gabriel Paun, Cristian Teodor.

18:00
Cei 15 vicepresedinti alesi sunt: George Scripcaru, Mircea Hava, Gabriel Berca, Anca Boagiu, Constantin Ostaficiuc, Raluca Turcan, Andrea Paul Vass, Cristian Boureanu, Sever Voinescu, Radu F Alexandru, Traian Igas, Florin Popescu, Alin Tise, Costica Canacheu, Sulfina Barbu

15:37 A inceput votul pentru functiile de vicepresedinti. Pentru cele 15 posturi s-au inregistrat candidaturile a 31 de democrat liberali

15:35  Teodor Baonschi a parasit nervos sedinta Consiliului National de Coordonare.

15:30
Cezar Preda, Dorin Florea, Cristian Preda si Mihai Stanisoara au fost alesi prim-vicepresedinti. Gheorghe Flutur este noul secretar general al PDL.

14:22 A inceput votul pentru alegerea functiilor din Biroul Politic Permanent al PDL. Pentru inceput sunt alesi cei patru prim-vicepresedinti si secretarul general. Pentru cele patru functii de prim-vicepresedinti sunt sase candidati: Cristian Preda,Teodor Baconschi, Dorin Florea, Mihai Stanisoara, Cezar Preda si Teodor Paleologu

Declaratia lui Vasile Blaga dupa votul pentru functia de presedinte:Declaratia lui Emil Boc dupa votul pentru functia de presedinte:


14:00
Vasile Blaga a fost validat in functia de presedinte al PDL cu 1197 de voturi pentru si 28 abtineri. Noul presedinte al PDL a supus la vot adoptarea unei rezolutii prin care PDL face apel catre toate fortele pro-democratice din Romania sa se delimitizeze de atacurile impotruiva statului de drept lansate de actualul guvern. Totodata, rezolutia revede un parteneriat cu societatea civila si coagularea unei platforme comune a fortelor de centru dreapta.
 • Va multumesc pentru incredre, va spun drept ca nu este timp pentru prea multe vorbe.
 • Echipa pe care o veti vota cu mintea - mai putin cu sufletul, cu mintea - intram intr-o noua etapa. adaugam istoriei noastre tot ce este necesar pentru un PDL al 2012, lider la dreptei romanesti.
 • Nu vom obtine nimic fara munca. Gandul ca este suficient sa facem aliante pentru a scoate mult in toamna fara munca este nerealist.
 • Traim intr-o perioada extrem de grava. De doua luni de zile, de laa instalarea guvernului Ponta, democratia este serios amenitnata.
 • Propun o rezolutie cu care PDL se inscrie in apararea libertatii si a legii.
 • Rezolutie: PDL constata cu ingrijorare seria de abuzuri fara precedent la adresa institutiilor statului.
 • Convenntia Nationala a PDL face apel catre toate fortele pro-democratice din Romania sa se delimitizeze de atacurile impotruiva statului de drept lansate de actualul guvern.
 • Este absolut necesar un parteneriat cu societatea civila.
 • In aceasta situatia grava pt democratie, este cu atat mai necesara reunirea pe o platforma comuna.
Rezolutia citita de Blaga a fost votata in unanimitate.

12:50 Votul pentru alegerea lui Blaga la presedintia PDL a inceput

12:30 Traian Ungureanu: "Vreau sa fiu ungureanul vostru"

"Vad un partid deschis, vad dreapta. Nu este toata. Va trebui sa o unim. Si aici vreau sa fac o precizare: vreau sa fiu ungureanul vostru. Asadar, avem o echipa noua, o sa o avem, avem idei noi, sper sa avem un suflu nou, dar culoarea este aceeasi - portocaliu", a afirmat europarlamentarul, amintind de afirmatia lui Mihai Razvan Ungureanu. Acesta a spus la inceputul lunii mai, la lansarea candidatilor PDL pentru alegerile locale, ca nu ii este rusine cu numele sau si i-a indemnat pe democrat-liberali sa fie "Ungurenii lui".

El a adaugat ca transmite catre USL mesajul ca adevarul ii va ajunge din urma si ca "minciuna si hotia ii scufunda". "Pentru ce faceti acum, o sa va bata Dumnezeu si dreapta unita. Este atat de sigur, ca o puteti publica in Monitorul Oficial", a spus Ungureanu.

12.10 Radu Berceanu:
 • Ar trebui ca echipa care va fi aleasa sa aiba in continuare un parteneriat cu Traian Basescu, exista diferente intre parteneriat si situatia in care am fost pana acum cateva luni.
 • Nu este normal ca PDL sa-i spuna presedintelui doar "da sefu cata dreptate aveti". Conducerea partidului, Emil Boc, aveau atat de multa incredere in Traian Basescu ca le rezolva pe toate ca uitau sa mai gandeasca cu capul lor
 • Traian Basescu spunea cum vedeti nu stiu ce problema. Si partidul astepta cum vede Traian Basescu chestiunea ca sa spuna asa o vedem
 • Traian Basescu nu si-a dorit aceasta chestiune. Spunea, "dar voi ce idei aveti", partidul se ferea sa aiba o idee diferita de cea a lui Traian Basescu. Eu le-am spus invatati sa mai ganditi si cu capul vostru!
 • Sper ca relatia va fi una mult mai buna din punctul asta de vedere pentru ca Vasile Blaga are o relatia mult mai veche cu Traian Basescu si discuta mai direct decat isi permitea Emil Boc. Poate spune aceasta chestiune nu merge in felul asta pentru ca partidul nu o poate duce
 • Partidul va avea nevoie de Traian Basescu ca presedinte al Romaniei, nu stiu daca si domnia sa va dori sa participe la aceasta relatie. Ar trebui sa doreasca.
 • Cand s-o inscrie mai vorbim daca Mihai Razvan Ungureanu va candida pentru presedintia PDL. El are o anumita idee politica, un anumit traseu care nu include PDL. Nu  avem de ce sa vorbim despre subiectul asta
 • USL a reusit sa calce in strachini cum nu imi imaginam vreodata, are atat de multa activitate in fata noastra
 • De-abia astept sa incerce suspendarea presedintelui. Este ultima incercare inainte de a-si da duhul. Abia astept sa incerce, o sa vada. Ar monta PDL in organizare de lupta, abia astept, l-ar cobori pe presedinte in batalie si l-ar oblliga sa faca jonctiunea cu partidul. Vom vedea care sunt personalitatile politice in discutie.
12.02 Ioan Oltean: Unde sunt partenerii nostri care au fost la guvernare? Am ramas singuri in fata unui partid pus pe hotie, guvernare neperformanta. Avem un guvern care devalizeaza proprietatea intelectuala.

11:58 Raluca Turcan:
 • USL se comporta si actioneaza dupa o strategie de ocupatie politica sistematica a tarii. Nu intereseaza regulile, legile, institutiile statului. Victor Ponta nu doar a plagiat, l-a plagiat si in comportament pe Adrian Nastase, pentru ca PSD nu are nicio limita in ilegalitate si imoralitate
11:50 Cezar Preda:
 • Prea mult se pune accentul pe cine este vechi si cine este nou, pe cine este batran si cine este greu si cine este reformator. Toti suntem membri ai PDL daca ne batem cu USL Un singur lucru trebuie spus si acesta este crezul meu: din 2004 pana acum, principala intrebare pe care si-au pus-o unii membri de partid a fost ce face PDL pentru el. Ei, dragii mei, de azi trebuie sa ne punem cu totii intrebarea ce facem noi pentru PDL?
11:35 Cristan Preda:
 • Am pierdut aceste alegeri, este o lectie usturatoare, si nu tebuie sa ne lamentam
 • Trebuie sa repornim motoarele, fiindca, pentru a intoarce opinia publica in fabvoarea noastra, trebuie sa ne asumam o dubla conditie: 1. suntem in opozitie, 2. ne pregatim pt o alta confruntare electorala.
 • Suntem singurul partid de opozitie.
 • In fata noastra sta USL, care e profitat de un boicot prelungt, de tradarea oamenilor din tabara noastra.
 • Un guvern alternativ este necesar pentru a respecta statutul. Membrii acestui guvern trebuie sa critice sistematic actiunile USL. USL este o putere agresiva si aroganta, apara coruptia politica si plagiatul
 • Trebuie sa denuntam politizarea instiutiilor statului - s-a intamplat deja la ICR, la Arhivele Nationale.
 • O atentie speciala trebuie acordata protejarii alesilor locali in fata intimidarii.
 • PDL are datoria de a apara societatea de incercarile USL de a monopoliza inclusiv prin suspendarea presedintelui.
 • Am vazut cazuri de coruptie politica - cazul Nastase, pe care l-au aparat pana la capat.
 • Este nevoie de o abordare etica, bazata pe onestitate.
 • Trebuie sa promovam o Uniune Democrat Liberala. Trebuie sa opunem USL o Uniune Democrat Liberala, impreuna cu PNTCD, PER, Noua Republica si cu fostul premier Mihai Razvan Ungureanu. O federatie a oamenilor liberi care nu mai vor sociallism de stat trebuie sa dea piept cu USL
 • USL a impartit deja tara in noi si ei. USL vrea o putere totala - suntem aici pentru a ii impiedica. Victorie!
11:28 Mihai Stanisoara, candidat la functia de prim vicepresedinte isi tine discursul

11:19 Andrea Paul Vass
: De multa vreme PDL are independenta fata de Traian Basescu, presedintele nu s-a imixtionat in viata partidului si-a luat deciziile interne singur

11:11
Dorin Florea primarul de la Targu Mures: Am demonstrat ca se poate lupta cu baronii locali si ca poti sa castigi.

11:00 Gheorghe Flutur,
unicul candidat la functia de secretar general isi prezinta sustinerea fata de Vasile Blaga
 • Ne putem imbunatati performantele doar daca strangem randurile, daca vorbim pe o singura voce si daca militam toti pentru acelasi scop. E momentul ca PDL sa arate din nou ca este numarul unu la organizare si numarul unu la combativitate politica. Deciziile pe care le vom lua in forurile partidului trebuie respectate de toata lumea, fara exceptie
10:40 Vasile Blaga isi prezinta motiunea:
 • Am decis sa candidez la functia de presedinte. Nu sunt omul cuveintelor inflorite, asa ca va spun direct cum vad eu partidul.
 • Este o mare onoare sa candidez, dar si o mare resonsabilitate.
 • Vreau un PDL unit, solidar, puternic, atasat principiilor de centru dreaptea. Ma prezint cu motiunea "PDL: Pentru o societate dreaptea"
 • Este un program politic care se adreseaza membrilor de partid, dar si celor de acasa, tuturor simpatizantilor, tuturor romanilor. In mod natural, proiectul nostru se adreseaza tuturor acelora care impartasaesc valorile si principiile dreptei.
 • Dorim sa relansam PDL ca principal catalizator a tuturor fortelor politice de dreapta si centru dreapta.
 • Este necesar ca PDL sa se reorganizeze si sa-si onoreze rolul de principal partid de opozitie. Nu este un moment usor.
 • Moment care trebuie sa genereze soldaritate.
 • Sunt un om al dialogului, nu sunt omul care sa sape transee in partid. Nici atunci cand nu mi-au convenit multe lucruri.
 • M-a durut fiecare plecare. Cei care au plecat din partid nu cred ca sunt foarte fericiti cu alegerea pe care o au facut-o. 
 • Libertatea si sansele viitoare ale romanilor sunt din nou amenintate de demagogia si presiunea stangii socialiste. Noul guvern nu are nicio intentie de a-si face datoria fata de tara. tot ce vedem: mincium, coruptie, plagiat.
 • Romania risca sa piarda enorm ca urmare a incompetentei promovate de USL. 
 • Ce am castigat noi pierd ei cu o nonsalanta de nedescris 
 • Victor Ponta nu scapa nicio sansa sa discrediteze statul de drept. Nu s-a mai vazut un prim-ministru care sa atace o decizie a CCR. Nu a fost politizata si cand a luat o decizie favorabile USL?
 • Plagiatul a fost acum dovedit.
 • Noi ii cerem demisia prim-ministrului Victor Ponta.  
 • Cine poate crede in promisiunile stangii socialiste, cand resursele sunt limitate, cand investitorii ocolesc tara? In fiecare zi in plenul Senatului isi anuleaza propriile proiecte de legi pe care le-au facut in opozitie. 
 • PDL are un singur adversar politic: USL, condusa de Ponta si Antonescu, care dovedesc ca principalul lor scop este de a acapara statul si a instaura un regim strain valorilor democratice 
 • Imi propun dinamizarea activitatilor interne ale partidului: organizatia de tineri, femei, pensionari. 
 • Nu vom permite nicio actiune a USL de intimidarea a alesilor locali. 
 • Va indemn sa credem in noi, in credintele noastre si in cei care ne-au votat. 
 • Trebuie sa promovam oameni capabili sa fie portavocea valorilor si proiectelor. PDL trebuie sa fie deschisi oamenior dispusi sa isi sacrifice energia. PDL trebuie sa fie axul unificarii fortelor de centru dreapta, alaturi de oameni precum Mihai Razvan Ungureanu sa construiasca un pol care sa se opuna stangii socialiste
 • De astazi trebuie sa repunem in functiune masinaria PDL. In toamna va fi o lupta dura. 
 • Mergand pe calea cea dreapta, vom recastiga increderea romanilor.
 • Pentru noi este esential sa repornim rapid motoarele activitatii interne. In perioada imediat urmatoare, imi propun dinamizarea activitatii Departamentelor de specialitate care trebuie sa fie inima ce pune in functiune partidul
 • De astazi trebuie sa repunem in functiune masinaria PDL, sa turam motoarele partidului, sa redevenim in cel mai scurt timp acel partid rational si orientat spre eficienta, si nu spre barfe, cu mesaj si actiune pe masura
 • Niciun membru al viitorului BPN nu va fi lipsit de responsabilitatile de care raspunde saptamanal. Fiecare va trebui sa raspunda pentru increderea pe care i-o acord azi. Liga Alesilor Locali, constituirea ei, va fi prima sarcina a unui dintre prim-vicepresedinti
10:20 Emil Boc sustine un discurs: Miza trebuie sa fie credibilitatea sistemului de invatamant si credibilitatea diplomelor

 • Aceasta Conventie reprezinta asumarea politica a rezultatelelor alegerilor locale.PDL impreuna cu presedintele si-a asumat trecerea Romaniei prin criza si pentru asta a fost nevoie de masuri de austeritate, care ne-au costat din punct de vedere politic.
 • Nu inseamna ca tot ce am facut a fost perfect si fara greseala, se putea comunica mai bine. S-au facut si greseli de imagine, dar cand esti la razboi nu esti preocupat sa fi incheiat la copca, sa ai pantalonii calcati, sau pantofii lustruiti.
 • Aceste masuri s-au resimtit in buzunarele oamenilor. Trebuie sa avem un exercitiu de comunicare mai bun. Am platit cu voturi si imagine, dar am luat deciziile corecte, chiar daca pe termen scurt nu ne-a adus popularitate.
 • Ne-am propus sa obtinem un scor de 25% pe vot politic, am obtinut 23%. Am fost aproape.
 • Actuala guvernare socialista vorbeste de stabilitatea economica. N-a adus-o domnul Ponta sau Antonescu de acasa. Ea este consecinta deciziilor noastre.
 • Guvernarea socialista nu si-a respectat nici una din promisiunile populiste pe care le-au facut cand au venit la putere. Ba chiar au votat impotriva propriei legi de majorare a salariilor.
 • Astazi se produc derapaje de la democratie ca intre 2000- 2004. Aceste lucruri trebuie spuse oamenilor.
 • Cazul plagiatului inseamna furt intelectual, nu trebuie discutat prin prisma neaparat a celui care este autorul plagiatului, evident este primul ministru, dar miza trebuie sa fie credibilizarea sistemului de invatamant din Romania. Miza acestui demers, dincolo de componenta politica importanta, este credibilitatea, pentru momentul in care un tanar merge cu diploma in mana in UE
 • HotNews.ro va tine la curent cu principalele momente ale evenimentului


Inainte de deschiderea Conventiei a avut loc un incident nefericit. Deputatul Victor Boiangiu s-a impiedicat de un cablu, a cazut si s-a lovit cu capul de un corp dur, impact in urma caruia a suferit o plaga deschisa la frunte. Potrivit Agerpres, incidentul a avut loc in timp ce deputatul discuta cu colega sa de partid Raluca Turcan. Turcan a fost prima care i-a sarit in ajutor, l-a ajutat sa se ridice, sa-si puna o batista la fruntea si l-a condus in afara salii, pe hol. Un echipaj SMURD a sosit la fata locului pentru a ii oferi ingrijiri medicale.

Vasile Blaga isi va sustine candidatura la sefia partidului, in cadrul Conventiei, cu motiunea "PDL: Pentru o societate dreapta'', document programatic in centrul caruia plaseaza ca obiective principale coagularea unui pol de centru-dreapta in scopul obtinerii unui scor electoral cat mai bun la alegerile parlamentare, dar si recredibilizarea si reorganizarea partidului pentru ca PDL sa-si indeplineasca asa cum se cuvine "rolul de principal partid de opozitie".

Blaga a reusit sa obtina sustinerea a 41 de lideri de organizatii PDL.  In cadrul unei conferinte de presa, Blaga a declarat ca si-ar dori ca Monica Macovei si Cristian Preda sa faca parte din conducerea ,,la varf" a PDL, iar Ghoerghe Flutur sa devina secretarul general al PDL. Monica Macovei nu si-a depus insa candidatura pentru nici o functie.

Totodata, Blaga a anuntat ca a avut discutii cu Mihai Razvan Ungureanu si ca acesta poate sa fie un partener pentru PDL. "Am discutat des cu Mihai Razvan Ungureanu si nu intamplator am pus accentul pe coagularea fortelor de centru-dreapta, pentru ca cred ca domnia sa ne poate fi partener si sunt convins ca va fi", a precizat democrat liberalul.

MR Ungureanu nu a fost insa invitat la Conventia PDL, dupa cum a anuntat seful comisiei de organizare, Gheorghe Albu.

Grupul intelectualilor din PDL, reprezentat de Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu si Teodor Paleologu, a renuntat sa mai depuna o motiune pentru conducerea partidului. "Cu motiunile in fata, am constatat ca acestea sunt compatibile, ambele urmaresc modernizarea si unitatea partidului, precum si unitatea dreptei in fata USL. Am decis astazi sa nu depunem o motiune in aceasta etapa a competitiei interne din PDL", au explicat  cei patru intelectuali decizia printr-o declaratie de presa.

Surse democrat liberale au explicat pentru HotNews.ro ca cei patru intelectuali nu au reusit sa stranga cele 35 de semnaturi necesare pentru depunerea motiunii pentru sefia PDL.

Totusi, Cristian Preda si Teodor Paleologu au intrat in cursa pentru un post de prim-vicepresedinte, iar Sever Voinescu tinteste functia de vicepresedinte al PDL. Din grupul intelectualilor, singura care nu candideaza la nici o functie in forul de conducere al partidului este Monica Macovei. 

De precizat ca lideri ca Emil Boc, Elena Udrea, Radu Berceanu, Adriean Videanu, Roberta Anastase, Ioan Oltean, Gheorghe Falca si Stefan Gheorghe au facut un pas in spate, intrand in esalonul doi al partidului.  Acestia nu si-au depus candidatura pentru un post de conducere in Biroul Politic National al PDL.

Pentru functia de secretar general, singurul care si-a depus candidatura este Gheorghe Flutur, iar pentru cele patru functii de prim-vicepresedinte s-au inregistrat sase candidaturi: Dorin Florea, Cristian Preda, Mihai Stanisoara, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu si Cezar Preda.

Pentru cele 15 functii de vicepresedinte al PDL au intrat in cursa 31 de candidati: George Scripcaru, Mircea Hava, Sulfina Barbu, Florin Popescu,  Constantin Ostaficiuc, Alin Tise, Gabriel Berca, Anca Boagiu, Traian Igas, Sever Voinescu, Petru Luhan, Mircea Marin, Jean Marian Marinescu, Raluca Turcan, Radu F Alexandru, Cristian Boureanu, Silviu Prigoana, Sebastian Bodu,  William Brinza, Costica Canacheu, Edward Honorius Circa, Irinel Cristu, Constantin Dumitru, Eduard Finkelstein, Tinel Gheorghe, Iliuta Mihaela, Andreea Paul, Cristian Petrescu, Cezar Preda, Bucur Stefan Stoica, , Alin Silviu Trasculescu.

La cele trei functii de secretar general adjunct candideaza Bogdan Cantaragiu, Alin Popoviciu Ion Dumitrel, Ioan Balan si Cristian Daniel Florian.

In sedinta Colegiului Director din 14 iunie, intreaga conducere a PDL in frunte cu Emil Boc a demisionat in urma rezultatelor obtinute in alegerile locale."Atat presedintele cat si Biroul Permanent National isi asuma raspunderea politica pentru rezultatele pe care le-am obtinut la alegerile locale. [...] Este un gest de asumare a raspunderii politice ca atare" a declarat presedintele demisionar al partidului, Emil Boc, la finalul sedintei Colegiului Director.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11017 vizualizari

 • -21 (31 voturi)    
  echilibristica (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 11:03)

  Mazeta [utilizator]

  Blaga sau MRU? Udrea sau Macovei? Videanu sau Preda? Grea misie pentru postacii oranj, va trebui sa aiba limba bifurcata, ca serpii.
  • -14 (26 voturi)    
   Degeaba o au bifurcata! (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 14:33)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Folosesc numai partea dreapta, partea stanga o au asa de ciuntita incat o lasa nefolosita.

   Am o nelamurire totusi: Voi cei care ganditi numai drept, la ce va foloseste emisfera stanga?
  • -10 (16 voturi)    
   rusine (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 14:43)

   cezar pascu [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   stratagema voastra cei de la hotnews ,este de rahat.... Primul care comenteaza este acest mazeta care are rolul de a posta o marlanie si apoi se reped ceilalti sa il contrazica si incepe balacareala.Santeti penibili.Cenzurati comentariul pentru ca sigur nu va convine....
   • +1 (3 voturi)    
    De ce sa nu-l (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 19:23)

    dami365 [utilizator] i-a raspuns lui cezar pascu

    lasam sa se balacareasca singur de fiecare data cand posteaza ceva?Sa se vada ca e pro comunist ,pro hotie,pro marlanie,pro demagogie.Tot timpul comenteaza fara a tine cont de bunul simt.El si Montesquieu-probabil sunt una si aceeasi persoana,sau frati gemeni.Daca e doar unul e bine ca ia doua salarii de la stapani.Sunteti orbiti de stratageme si de portocalii,indiferent de bunul simt cu care se face o postare.Cum spunea cineva:"nu mi-e rusine ca sunt roman,mi-e rusine ca tu esti roman!"
    • 0 (0 voturi)    
     Democratia PDL (Luni, 2 iulie 2012, 16:13)

     Colonel [utilizator] i-a raspuns lui dami365

     Democratia clasica in PDL: un candidat, un invingator, cinste marelui conducator! Nu esti cu noi, iti aranjeaza securitatea ceva si te trimite la racoare. Noi, securistii PDL, va dorim numai bine!
  • 0 (2 voturi)    
   tot un partid de dovleci si bostani raman (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 17:30)

   Eneas [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   Blaga Vamesul ,daca nu curge ,pica!
   Stanisoara omul lui Energy Holding
   Cezar Preda ,bucuria copiilor
   Flutur ,escrocul suprem,etc ,etc ,numai puslamale ...
   halal partid de opozitie cu 70% infractori....
 • +22 (28 voturi)    
  Ponta sa-si dea demisia? (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 11:03)

  alin [anonim]

  Pentru asta trebuie sa ai o urma de onoare si rusine!
  • 0 (2 voturi)    
   taci ma!!! (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 18:36)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui alin

   voi l-ati pus ministru pe igas care a luat bac-ul la 24 de ani si de cate ori vorbeste face un dezacord si mai aveti tupeul sa comentati
   • 0 (2 voturi)    
    Stai linistit (Duminică, 1 iulie 2012, 2:56)

    andrei [anonim] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    Ca vanghelie are doctorat in drept sau cel putin emare student in drept si e primar de 12 ani , neatins de niciunu dintre psd-isti mai grei sau macar contestat.
 • -10 (24 voturi)    
  Partidul, Blaga, Romania (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 11:22)

  V.R. [utilizator]

  La fel ca Ceausescu, Blaga a castigat in unanimitate, datorita faptului ca a fost singurul candidat. Asta nu prea e un semn bun. Iar in "trupa" PDL vad in continuare aceleasi nume dubioase. Pai cu unii ca Igas sau Boureanu vreti sa castigati voturi, fratilor? Voi chiar sunteti prosti, n-ati priceput deloc mesajul de la locale?

  As fi apreciat mai mult discursurile lui Blaga si Boc daca ar fi recunoscut ca au furat si ei (lucru stiut de o tara intreaga, chiar daca este vorba de licitatii castigate de firme la care prima culoarea portocalie si nu competenta, precum si alte modalitati mai subtile decat ale partidelor USLase)

  Astept miscari din partea axei Ungureanu-Macovei, sper ca se vor distanta pe cat posibil de PDLul compromis.
  • 0 (0 voturi)    
   miscare inteligenrta (Duminică, 1 iulie 2012, 10:04)

   Mr John [anonim] i-a raspuns lui V.R.

   de ce crezi ca Blaga a fost singurul candidat?..el oricum era suspect de blat..daca observi Blaga s-a grabit sa declare coagularea fortelor de dreapta desi acest lucru a fost propus de MRU in jurul partidului nou creat ..sa vedem daca macovei si MRU incep o formatiune noua,desi nu cred ca romanii sunt pregatiti pt asa ceva..dar alianta asta cu pdl va fi la fel cu UNPR..
 • +19 (25 voturi)    
  eu vreu un PDL fara dinozauri (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 11:23)

  pete1 [utilizator]

  ...unul mai cominucativ, mai prezent atunci cand are ceva de comunicat sau atunci cand are ceva de criticat; in ultimi ani parca a fost un partid de muti... a tot luat masuri anti criza, dar prea ptin au iesit in public sa le explice oamenilor: ...la fel se intampla si in prezent, nimeni nu iese in fata sa ia pozitie fata de obraznicia si nesimtirea lui Ponra & co ...lasa impresia ca cineva ia platit pe toti sa taca!
  • 0 (8 voturi)    
   naiv sa crezi... (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 14:41)

   shiramoo [anonim] i-a raspuns lui pete1

   naiv sa crezi ca PDL sa USL se ocupa de tine cetateanul de rand...fiecare vrea partea din buget cat mai grasa si atat...ca este Blaga sau Ponta nci o diferenta....batalia pentru buget este una fara sfarsit.
   ca Blaga este seful PDL nu este prea bine de Base ca o sa-l debarce incet incet ca nu mai are scenarii de telenovele actualizate...cea cu ostatici din Irak este deja amintire
   • -1 (1 vot)    
    perfect de acord (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 18:03)

    geocrin [utilizator] i-a raspuns lui shiramoo

    Acesta sunt doar pentru ei, si nimic mai mult.
    Acesti dusmani de ochi lumi, sunt foarte buni AMICI.
    Au scopuri comune incet dar sigur....debarcarea lui Basescu.
    NU m-ar surprinde sa aud de aliante, sunt capabili de ori si ce, mai putin de ceva bun pentru cetatenii pe care-i imbata cu vorbe MARI !
    Rusine sa le fie la amindoi IPOCRITII !
  • +7 (13 voturi)    
   au portie din placinta (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 15:42)

   GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui pete1

   Sunt votant Basescu si simpatinzant Boc si guvernul sau dar PDL ca partid nu este deloc de parte de ceilalti mincatori din placinta numita bugetul public .
   Sunt impotriva USL si a otravii rosii dar asta nu inseamna ca sunt in accesi masura pentru PDL.
   Cred ca ramine intrebare, eu cu cine mama masi sa mai votez . Tot il astept pe Vlad sa revina sa ii traga in teapa pe toti mincatorii din placinta.
 • +10 (20 voturi)    
  Cred ca Blaga, n-a inteles... (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 11:42)

  A9 [utilizator]

  Blaga, Videau si Berceanu, ei sunt PDL, vor fi alaturi de MRU, in coagularea dreptei din Romania, si nu invers!

  PDL, a avut ocazia sa il aiba membru pe MRU, dandu-i jos guvernul.

  Consider ca daca MRU, nu-i tine la distanta, va fi confundat cu PDL.
 • -15 (17 voturi)    
  repede! (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 12:11)

  Radu [anonim]

  cei din PDL tb sa faca alegerile mai repede si sa o urmeze la marsul comunitatii homosexuale pe dna M Macovei care este membra fondatoare a asociatiei Accept ( de profil).. probabil ca si multi alti simpatizanti vor merge ca sa fie aproape de un lider marcant al PDL, un om de o moralitate ireprosabila..
 • +5 (17 voturi)    
  ati ratat ocazia de a fii ce spuneti (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 12:19)

  iulian [anonim]

  "Vreau un PDL unit, solidar, puternic, atasat principiilor de centru dreaptea. Ma prezint cu motiunea "PDL: Pentru o societate de dreapta"

  Lasa-ti domnule Blaga. PDL a ratat sansa de a ocupa acest loc (centru dreapta) cand a ales in repetate randuri sa le dea peste bot/labe nucleului reformator (Preda, Macovei) si sa tolereze nulitati gen Falca.

  Va aduceti aminte despre declaratiile alea "acesta este adevaratul PDL" ? - si urmau niste nume din care lispseau Macovei, Preda, Ungureaunu etc. Erau vechii bizoni ai PDL pe care-i doare in cur de ideologia acestui partid.

  Acum v-ar placea sa sugeti ceva simpatie de la electoratul autentic de centru-dreapta si-l tot pomeniti pe MRU. Daca-l apreciati atat de mult nu lasati guvernul ala sa cada sau, acum, il puneati pe MRU in fruntea partidului. La usurinta cu care majoritatea curvelor din politica romaneasca (inclusiv PDL) sar dintr-un partid in altul argumentul ca MRU nu e membru PDL e hilar, repet la modul cum va stergeti voi la fund cu afilierea la un partid sau altul.

  Eu sincer cred ca Macovei, Preda, Traian Razvan Ungureanu, Paleologu, Voinescu si ceilalti oameni sanatosi din PDL trebuie sa abandoneze PDL si sa se alature noii forte autentice de centru-dreapta in jurul Noii Republici si a platformei lui Mihai Razvan Ungureanu.

  PDL a ales trecutul. Au ales sa nu se reformeze si sa-i faulteze constant pe cei care doreau sa faca acest lucru. Acum merita sa dispara pentru ca nu avut curajul de a face acel pas decisiv. E adevarat "acela este PDL-ul adevarat" si nucleul reformist ar trebui sa priceapa acest lucru.

  Votul meu merge la Noua Republica.
  • -13 (15 voturi)    
   unu (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 13:14)

   unu [anonim] i-a raspuns lui iulian

   un ungurean si-un neamt vor sa faca o noua republica. unde? pe luna? pamantul e ocupat.
  • +15 (21 voturi)    
   Aveti dreptate... (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 13:16)

   anar1975 [utilizator] i-a raspuns lui iulian

   Si eu tot "Noua Republica" voi vota, caci imi exprima mult mai multa incredere oameni ca Macovei, MRU, Paleologu, Voinescu si Preda decat Blaga!
   • +2 (2 voturi)    
    sunt cei enumerati membri ai acestui nou partid (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 15:46)

    GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui anar1975

    sau ei sunt membri PDL si noul partid este un frate mai mic al PDL.
    Intreb fara rautate, doar din curiozitate.
   • -1 (1 vot)    
    Macovei, fosta securista (Luni, 2 iulie 2012, 16:17)

    Colonel [utilizator] i-a raspuns lui anar1975

    Sunt stupefiat sa aud ca securista Macovei inspira incredere cuiva, dupa ce a facut parte din structurile securiste comuniste, a torturat oameni si a inchis oameni degeaba. Apropo, nu sunt opinii, sunt adevaruri pe care nici ea nu le-a negat niciodata. Tu in ce tara traiesti ?
    • +1 (1 vot)    
     tovarase colonel (Marţi, 3 iulie 2012, 17:14)

     geocrin [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

     Daca asa vez,i asa o fii cred ca ai visat.
     Crezi ca lumea chiar te crede, oamenii NU inghit tot ce le spui matale ori alti TOVARASI fie ei si pontisti ori antonescieni.
     Bratienii pe buna dreptate comenta cineva se invirt in mormit cind aud ca PNL de alta data .......s-a minjit rau de tot.
  • +8 (18 voturi)    
   ..! (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 13:24)

   m_alina [utilizator] i-a raspuns lui iulian

   Subscriu !in idealismul meu, ma asteptam ca d-l Blaga, in timpul discursului, sa aiba o revelatie si sa spuna :'' in nota reformei partidului ,pentru inceput, eu ma retrag si ii declar pe Udrea,Videanu,Ostaficiuc,etc ,-persona non-grata in pdl''; asta ar fi fost o poveste fantastica, cu'' happy beginnings'' , daca s-ar fi dorit un ''happy end''
   P.S. astept ca asociatia domnului MRU, sa se transforme in partid.Votul meu va merge spre el.
  • +3 (3 voturi)    
   Nu mi se pare chiar asa (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 19:34)

   ion [anonim] i-a raspuns lui iulian

   Berceanu, Udrea, Falca, Anstase, Penalty sau Videanu nu mai au niciun post in conducere.

   Cristian Preda e prim-vicepresedinte. Sever Voinescu, Anca Boagiu, Andrea Paul Vass sau Sulfina Barbu sunt vicepresedinti.

   Da, Macovei nu a candidat la nicio functie, dar poate ca e mai bine asa, singura functie unde merita sa incerce era cea de presedinte, dar sustinerea era mult prea slaba. Astazi. Poate peste cativa ani nu o sa mai fie asa.

   Problema e ca dumneavoastra sunteti un idealist. Si eu as vrea cumva sa apara maine o miscare in care sa avem doar oameni curati, inteligenti, cu dragoste de tara, etc. Cam ca un fel de "selectionata turneului", cei mai buni dintre cei mai buni.

   Dar ganditi la rece. Cum se va desfasura un astfel de partid? Cum isi va crea structuri in fiecare oras sau comuna? Cine credeti ca se va inscrie in orasul Bals de exemplu? Idelistii si bunii profesionisti ai orasului Bals? Din contra, se vor inscrie toti traseistii, care au fost respinsi din alte partide. Asa merge treaba "in teritoriu". Dumneavoastra v-ati inscrie in partid? Ati vrea sa faceti politica? Altfel decat de pe margine?

   E greu, e foarte greu. Ai nevoie de infrastructura, de sedii, de membri. Inevitabil in toata aceasta structura se vor prinde ciorchine si oportunisti si carieristi si traseisti, imediat ce or sa simta ca e un os de ros. E ca un fel de mini-oglinda a societatii noastra, ba poate mai rau :)

   Pe scurt, e foarte greu de pornit de la zero, te omoara lipsa infrastructurii. Eu astept sa vad ce ne va arata Noua Republica, de exemplu. Dar inca mai cuget. Inclin sa cred ca voi da votul meu partidului in care se va aflat, chiar si ca membru simplu, Monica Macovei.
   • 0 (0 voturi)    
    pericolele pragmatismului (Duminică, 1 iulie 2012, 14:14)

    iulian [anonim] i-a raspuns lui ion

    Am postat mai jos un alt comentariu care raspunde intr-un fel indemnului dvs. la precautie.

    E adevarat ca e greu. Dar Noua Republica a trecut deja prin mare parte din aceste etape dificile. Ne-a aratat deja ca s-a organizat in teritoriu si a devenit partid. Acum trebuie sa aratam si noi ca sustinem acest efort, deloc de neglijat.

    Da, cred ca in Bals vor adera profesionistii si idealistii orasului la NR asa cum au facut-o deja oameni "idealisti" din zeci de alte orase din Romania. Si da, o sa ma inscriu si eu in orasul meu.

    Pana acum nu am prea vazut oportunisti printre membri. In momentul in care intr-o organizatie majoritatea membrilor sunt integri si tin la aceste valori, ii vor demasca si elimina pe oportunistii care urmaresc alte scopuri. Important este ca marea masa de oameni sa fie ok. In partidele "traditionale" oamenii ok sunt doar foarte rare exceptii. In opinia mea sunt cativa la PDL. De la USL nu-mi vine nimeni in minte. Iar de la UDMR este Peter Eckstein Kovacs, mare pacat ca nu a castigat sefia acolo. De ce? Pentru ca si la UDMR majoritatea si-au ales un leader conform profilului lor. Deci Eckstein Kovacs este si el o exceptie. Aceste exceptii sunt mai degraba tolerate in partidele care isi impart acum scena politica. Tolerati din motive de imagine. Or in Noua Republica majoritatea nu va avea niciun motiv sa tolereze gunoaie.

    Cred ca uneori trebuie sa avem mai mult curaj si sa indraznim mai mult. Va indemn la moderatie in precautie.

    Cele bune!
 • -3 (13 voturi)    
  unu (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 13:10)

  unu [anonim]

  am vazut-o la rtv pe udrea acuzandu-l pe ponta de plagiat. tocmai ea care, potrivit propriilor spuse, nu poate fi acuzata de plagiat pentru ca la teza ei au lucrat mai multi colegi, care, fiecare, a mai adaugat cate ceva la opera.
  ma intreb cat tupeu poate avea aceasta doamna? chiar nu se poate abtine cand vede ca unuii se paruiesc?
 • +7 (9 voturi)    
  PDL, da sau ba (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 13:37)

  Mih. [utilizator]

  Eu cred ca locul PDL in viitoarea constructie de Dreapta (da sau ba) se va lamuri cat de curand.
  Mai cred ca interesul celor care doresc o victorie a Dreptei este sa gaseasca tot ce UNESTE, nu ceea ce diferentiaza (asta, ceva mai incolo), sau ceea ce dezbina (ar fi ft. pagubos, chiar dezastros)
  Cand vom vedea si Platforma propusa de MRU & ICCD, lucrurile vor mai face un pas spre clarificare.
  Cei care isi doresc si sustin Dreapta ar trebui, cred eu, sa fie ft pragmatici si sa isi mai amane intransigentele.
  Este doar o parere...Dar trbuie sa fim extrem de lucizi, de realisti si sa optam pt solutia care are ACUM, sanse maxime de reusita.
  • +6 (10 voturi)    
   de acord, dar (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 14:26)

   iulian [anonim] i-a raspuns lui Mih.

   Sunt de acord cu dvs. in ceea ce priveste identificarea elementelor care unesc. Dar exista unele pericole si in pragmatism si amanarea instransigentelor. Mergand pe calea mentionata de dvs. inseamna ca nu vom da sansa meritata unui nou partid care se naste pentru ca este prea mic si nu are sorti de izbanda (cu alte cuvinte vom continua sa votam raul mai mic pentru ca are mai multe sanse sa contracareze raul cel mare). De exemplu a vota Prigoana la primarie in loc de Nicusor Dan.

   Marturisesc ca daca nu ar exista pe scena politica decat USL si PDL as vota cu PDL. Fara dubii reprezinta partidul mai bun decat USL, mult mai bun as spune. Dar nu as vota un PDL care a refuzat sa faca pasul decisiv spre reforma interna in momentul in care votul imi este cerut de o alianta ce reuneste Noua Republica, Initiativa Civica si alte grupari de centru dreapta autentice. PDL-ul a avut numeroase sanse de a se reforma. Le-a dat cu piciorul.

   Cred ca Noua Republica si eventualele initiative civice gen cea a lui MRU merita increderea noastra acum.

   Inteleg ca tentatia intransigentei si a integritatii poate dauna uneori dar nici sa reincalzim aceeasi supa.

   Nu vad PDL alaturi de Noua Republica. In primul rand PDL nu are finantele la vedere. Au ratat si ocazia de a da legea care transparentiza sursele de finantare ale partidelor politice.

   Or Noua Republica are transparenta in sursele de finantare. Cum sa se alature PDL cu Noua Republica? PDL cu bani despre care nimeni nu stie de unde vin, iar Noua Republica cu banii la vedere?

   Ganditi-va numai la rolul imens jucat pe scena politica romaneasca in ultimii 20 de ani de UDMR. Cu 6% !!!. Ei, am vazut ca in Bucuresti exista cam 10% oameni sanatosi (Nicusor Dan). Cred ca proportia se mentine si la nivel national. Mai sunt 50% din electorat care nu vin niciodata la vot, din ignoranta si scarba. Cei care nu vin din scarba vor iesi le vot o dreapta-centru coagulata si autentica care ar putea obtine 20% la parlamentare. Ce ziceti? Prea optimis
 • -7 (11 voturi)    
  daaa (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 13:55)

  ovi [anonim]

  Asadar asta este cel mai mare furt al unui politician din ziua de azi? M-a furat pe mine? Ma influenteaza cu ceva ca a facut copy paste? get real people. Hai sa vedem cum se punea problema in trecut, ala a furat cateva milioane, ala a furat cateva miliarde, flota, energie, dosare etc. (si sa nu uitam ca Nastase deja executa, altii cand o vor face? flota?, se aude ceva?). Daca atat i-ati gasit lui Ponta atunci e ok , eu in continuare o sa-l votez si-i doresc lucrari de licenta/master/doctorat cat mai copiate ca doar stim cum stau treburile si nu stiu cati copii din ziua de azi reinventeaza economia, dreptul etc. Acesta este noul val de politicieni care n-au colaborat cu securitatea, care n-au vandut flote, care n-au adus mineri etc etc . Nu ca m-ar incanta USL-ul dar Ponta nu e Basexu, nu e Iliexu' , Geana sau Boceanu. E dreptul vostru sa va exprimati si sa cautati nereguli si pentru toate astea va doresc succesuri eterne ;) Oare Elena the 2nd a facut copy paste? declaratii nu i se cer? ^_^
 • +1 (13 voturi)    
  aceeasi Marie cu alta palarie...... (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 13:59)

  costica [anonim]

  Au facut 1 pas inapoi alde Emil Boc, Elena Udrea, Radu Berceanu, Adriean Videanu, Roberta Anastase, Ioan Oltean, Gheorghe Falca si Stefan Gheorghe-Pinalti.
  Au ramas in schimb "marile valori" portocalii numite Flutur, Igas, Sulfina, Berca, Boureanu, Prigoana, Jean Marian Marinescu, Costica Canacheu, Wiliam Branza, Tinel Gheorghe, Cristian Petrescu si alte nume venite din spatele celor retrasi dar care nu spun nimic: pai, de ce-i mai breaz Tinel Gheorghe sau Prigoana sau Costica Canacheu(absolvent de Liceu si atat!!) decat Madam Udrea sau Oltean, de exemplu ??!!
  NU aveti oamnei cu care sa ne convingeti ca puteti schimba in bine Romania... i-ati adus in fata pe cei care pana acum nu au fost expusi, atat, asta-i singurul criteriu, NU exista un criteriu al selectiei pe baza de VALORI, de competente care sa ne dea pe spate si mai ales sa ne dea SPERANTE.
  Fara Traian Basescu, asa cum o si recunosc acum PDListii, PDL este mort.
  Din pacate pentru Romania ..... nu vad deloc in ceea ce spun astia decat aceleasi vorbe goale, pai cititi si spuneti-mi cu ce vine acum PDL sa ne convinga, Dl Blaga si ceilalti vorbesc aceleasi vorbe goale, ca vor sa promoveze "oameni capabili" care sa fie portavocea VALORILOR si proiectelor PDL!
  Care sunt acele VALORI ale PDL, ca din ce-am vazut in astia 4 ani nimic din ce-a promovat PDL nu intra la categoria VALORI !
  Dimpotriva, clientelismul politic care a promovat incompetenta a fost in prim plan!
  Sa o pui pe Roberta Anastase Presedinta la Camera Deputatilor cand nimic nu recomanda asta decat sustinerea fara nici un temei a lui Traian Basescu, Roberta fiind si ea o suspusa a Presedintelui ca si Emil Boc ca si Elena Udrea, ca si ceilalti portocalii..
  Tot ceea ce a promovat PDL a fost Incompetenta cu sprijin de la Cotroceni.
  De ce as avea mai multa incredere ca acum vor proceda altfel, cand ii vad in prim plan adusi pe Prigoana, Igas, Canacheu, Branza, Tinel Gheorghe?
  Mai lipsea Marcel Hoara si vedeam "echipa" de "succesuri" completa a PDL !
  • +7 (9 voturi)    
   costica fii vesel. (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 14:07)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui costica

   La putere sunt ai tai si cred ca esti multumit de maretile realizari.Acum e vremea ta,vremea hotilor de tot felul.Mai ales ca,parca nu-i misto sa fii hot fara o diploma de doctor.Mai ales in drept ca sa faci misto de judecatori daca doamne fereste te trimite DNA pe la ei sa dai explicatii.
   • 0 (0 voturi)    
    USL este un dezastru (Duminică, 1 iulie 2012, 8:58)

    costica [anonim] i-a raspuns lui mircea

    Numai ca echipa lui Blaga nu ne da nici o speranta, a promovat niste nulitati care nu sunt nici macar la nivelul celor plecati, ca pregatire, la ce sa ma astept de la Costica Canacheu, un biet absolvent de Liceu metalurgic si atat ??!!
    La ce sa ma astept de la Prigoana, cum sa-l vad pe Prigoana langa Monica Macovei sau Cristi Preda su Baconschi, oameni educati care mai dau ceva greutate PDLului plin de-o adunatura petrita si neconvingatoare?!
    Vezi ce spunea Sever Voinescu in interviul din Romania libera de acum vreo luna:

    "Sever Voinescu: Marea deficienţă a PDL a fost politica de resurse umane: numiri total nepotrivite făcute în diverse structuri, oameni care nu satisfăceau nici criteriile de integritate şi anticorupţie, nici pe cele de competenţă. Am căutat prea mult obedienţă, şi nu competenţă. Aici am greşit mult, iar PDL trebuie să înveţe această lecţie. Au fost cu totul nepotrivite numirile pe criteriul performanţei organizaţiilor de partid sau al apropierii de un lider sau altul, pornind de la regula că nu contează cât de prost e omul, să fie din PDL. Am îngrăşat clientela politică.'
    http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/principala-greseala-a-pdl-am-cautat-prea-mult-obedienta-si-nu-competenta-263849-pagina2.html#top_articol

    PDL a gresit acum din nou, pentru ca in loc sa promoveze oameni VALOROSI, COMPETENTI, a promovat niste NO NAME, niste perdanti din start(chiar Dna Udrea si-a exprimat rezerva privind echipa lui Blaga!!!) si nu-i vad deloc sa convinga mai mult la toamna!!
    USLul este un dezastru, nu vor face mai nimic din ce-au promis(de unde bani?!) si uite asa din toamna ne vor conduce probabil alde Domnu' Dan de la PP-DD!!!
    Pentru asta sa-i multumim lui Basescu si PDLului ca i-au facut pe romani sa voteze cu USL si pe urma cu PP-DD, satui de aroganta si coruptia si incompetenta portocalie.
    Pacat, nu vad nici o sansa de schimbare in urmatorii muuulti ani.....
 • +2 (10 voturi)    
  am o problemă (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 14:06)

  aspida [anonim]

  cu radu f. alexandru şi cu cei cu acelaşi discurs "intelectual"!nu se poate face astfel de politică ,toate discursutile sunt la baionetă corp la corp! dl. alexandru să treacă la "pionieri"! şi mai sunt ca el,cam...molâi!apoi,nu-mi place blaga sub nici o formă:e alunecos,duplicitar,a lăsat-o pe macovei fara sprijin în faţa jigodiilor usl!e un pervers evident!trebuiesc oameni dispuşi să se bată ,chiar fizic,cu aceşti nemernici!
 • -6 (10 voturi)    
  unu (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 14:32)

  unu [anonim]

  se pare ca postacii portocalii sunt prezenti la conventie pentru ca e cam pustiu pe forum. si eu care credeam ca pe forumuri stau pdlei din esalonul doi!
 • +1 (7 voturi)    
  acum... (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 14:45)

  c# [anonim]

  acum lasa jos frana de mana si lasa gravitatia sa isi faca treaba. relaxativa in timp ce o luati la vale.

  restructurarea PDL cu Blaga in frunte egal cu zero. vorba ceea, "lupul isi schimba parul, dar naravul ba".

  Domnilor, VREM o schimbare de continutsi nu de ambalaj.
  Sau poate n-ati inteles mesajul de la locale?!?
 • +1 (9 voturi)    
  ne invirtim in acelasi cerc vicios (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 15:22)

  sau mai bine zis, in aceeasi mocirla [anonim]

  cred ca nu mai scapam niciodata de ticalosii instalati in politica in urma cu 22 de ani.
 • 0 (0 voturi)    
  ca idee numai (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 16:51)

  visio [utilizator]

  Blaga era ministrul de interne pe vremea cand politistii protestau la cotroceni si ii spuneau lui base ca e javra? ala era ministru care ajunsese carpa in fata tablagiului care isi lua spaga?
  noi astia dela privat nu ne plangem nimanui ca e greu, ca avem salarii mici, sau ca ramanem pe drumuri; noi am inteles ce este capitalismul, am inteles pentru ce s-a iesit in strada in 89; sincer, Blaga are viitor zero in politica; este prea moale, prea...ca la tara...iar cristian preda este dus rau de tot; rau au facut ca nu l-au "exmatriculat" la timp...un om ca el (C. Preda) ar trebui sa fie in tabara pnl...
 • 0 (0 voturi)    
  crin scapa porumbelul (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 17:14)

  sue_ellen [utilizator]

  Ia uitati-va si minunati-va cum crin antonescu a scapat porumbelul : "uniunea social-DEMOCRATA". Si noi care credeam ca e Uniunea Social-LIBERALA... ia ascultati atent in jur de 00:15 : http://www.privesc.eu/Arhiva/10192/Consultari-la-Palatul-Cotroceni--grupul-USL
 • 0 (2 voturi)    
  nu-mi place (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 18:54)

  MirceaA [utilizator]

  Blaga si gasca de hoti din jurul lui nu-mi plac. S-a inhaitat exact cu hotii din PDL. Nu va castiga nimic. Aveau o sansa cu Macovei si gasca ei, chiar nu fura... mult.
 • 0 (0 voturi)    
  "da sefu cata dreptate aveti" (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 19:24)

  DrInOrice [utilizator]

  ce-o sa va mai lipseasca dreptatea lu sefu Base.. cand n-o sa reusiti sa iesiti din propria mocirla
 • +1 (1 vot)    
  Prea tarziu .... (Sâmbătă, 30 iunie 2012, 19:39)

  politicos [anonim]

  Prea tarziu pentru alegerile din toamna si prea devreme pentru cele urmatoare. Pe graba sau pe genunchi cum se mai spune nu se poate redresa un partid de 16 % . Daca aveam minte dar nu am avut separam politicul de executivul angajat in lucruri nepopuliste chiar antipopuliste si alta era situatia.
  Atunci Blaga a fost trimis la colt . Acum e prea tarziu....
 • 0 (0 voturi)    
  La loc comanda (Duminică, 1 iulie 2012, 1:32)

  dezamagitul [utilizator]

  ceausescu se rasuceste in mormant cand vede ca blaga a fost ales cu 97 % aproape sa il depaseasca .Acest partid are reflexe comuniste , conducatorii sant alesi aproape cu unanimitati si cred ca este o mandrie patriotica la ei, ca seful ia tot. Tare m-am mirat ca fost ales blaga ,eu ma asteptam sa candideze singur si sa iasa pe locul 2 ,deoarece el a pierdut alegerile locale ca strateg si comandant al partidului .Acest partid la fel ca toate partidele de la noi nu invata nimic din greseli, nu am auzit pe nimeni sa isi faca autocritica pentru modul arogant si incompetent cum au condus tara . Trebuiau sa vina cu oameni noi imaculati dar probabil ca nu au.Au facut o rotatie a cadrelor si cei care au pierdut alegerile locale in frunte cu blaga au fost recompensati cu noi functii mai putin yes men-ul boc, udrea , militianul urnelor olteanu si anastase cea care nu stie sa numere , Cu toti ar fi fost alesi din nou daca candidau.Cum zice un confrate" alta marie cu aceiasi palarie". Uitati-va cu ce nume defileaza: cu flutur vesnic in fata si el fara contracandidat , igas ,boureanu , scripcaru, pitorescul Paleologu , prigoana care s-a facut de ras la Bucuresti si alte specimene . Din cate am vazut pltforma si obiectivul lor este "Jos ponta" care daca era om de onoare isi dadea demisia si ii lasa fara platforma . In afara de a se incuraja unul pe altul sa se urce pe baricade sa lupte cu morile de vant, altceva nu am auzit . In opinia lor ar trebuii alesi ei in locul gastii lui ponta care aveau sloganul Jos basescu ei in schimb au lozinca Jos ponta . Poporul roman care ii rabda pe toti, nu apare pe nicaieri lipseste cu desavarsire din obiectivele lor ,cum de altfel toti polticieni fac de peste 20 de ani , oamenii sant pomeniti numai in campanii electorale ,cand le fac o groaza de promisiuni mincinoase si ipocrite.
  Da doamne si trezeste poporul roman sa ii scoata in afara pragului electoral, ca pe taranisti pe toti politicieni care au condus tara dupa 1989.
  • 0 (0 voturi)    
   Obiectivul PDL e "Jos Ponta", al USL "Jos Basescu (Duminică, 1 iulie 2012, 11:23)

   costica [anonim] i-a raspuns lui dezamagitul

   "Din păcate, nu avem nimic concret din partea noilor lideri, încremeniţi în proiectul lor anti-Băsescu. Aceasta este singura bătălie pe frontul căreia sunt sacrificaţi neuronii ponto-antonescieni. Mai de­parte de greţoasa manipulare mediatică ce încearcă să facă din actualul preşedinte cauza tuturor relelor din ţară, noilor puternici nu le-a reuşit decât o evidentă izolare de cercul cancelariilor europene. Gafele de grădiniţă în comunicarea oficială nu sunt egalate ca punctaj negativ la capitolul imagine decât de atitudinea primului-ministru în faţa scandalului legat de lucrarea de doctorat a Domniei Sale, la un ocean distanţă de reacţia firească a unui om responsabil şi cinstit, confruntat cu acuzaţiile de plagiat. Adică furt, să ne-nţelegem! Mi-aş dori să aflu poziţia domnului Ponta faţă de insolvenţa Hidroelectrica. Planurile de privatizare convenite cu FMI şi cruciale în atingerea ţintei de deficit bugetar par deja compromise. Ar fi interesant să ştim care sunt priorităţile de investiţii în zona infrastructurii, bani care ar putea fi cheltuiţi cu folos fiindcă ar genera creşterea PIB pe termen mediu şi lung. Toate acestea sunt chestiuni vitale pentru ţară, iar costurile lipsei de iniţiativă sunt extreme şi se vor reflecta în buzunarul românilor.
   I-aş recomanda premierului să atace rapid chestiunile economice. Băsescu mai are ceva mai mult decât 24 de luni de mandat, dar actualul prim-ministru ar putea spera la ani mulţi în fruntea ţării. Istoria recentă demonstrează că Puterea este o amantă plină de hachiţe; îi seduce cu talent pe oamenii de stat, dar îi abandonează uşor. Dacă Ponta s-ar arată mai puţin sensibil la farmecele de budoar şi mai atent la realităţile din teren, ar putea să ne convingă că a trecut de la stadiul de băieţel care se joacă cu maşinuţele la cel de bărbat capabil să ţină în mână hăţurile guvernării. Altfel, nimeni nu va avea chef să-şi riște banii într-un teren de joacă pentru copii."
   http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/daca-bases
 • +1 (1 vot)    
  tanda manda (Duminică, 1 iulie 2012, 11:13)

  pb80tm [anonim]

  ne-am pricopsit cu doua partide a caror unic scop este sa fie impotriva celuilalt. dupa ce ani de zile ne-au impuiat antenele capul cu antibasescu si singura solutie e inlaturarea pdl iaca a venit randul pdl sa faca opozitie si sa coaguleze fortele de dreapta impotriva usl. voi sunteti normali la cap? cand o sa apara partidul a carei grija va fi cetateanul? voi credeti ca romanii de grija usl nu poate dormii. avem nevooie de legi corecte de locuri de munca de oportunitati de dezvoltare privata a individului fara amestecul statului cu tot felul de taxe in buzunarul sau. cu inventarea de noi si noi de agentii de control a cetateanului a caror scop e amendarea sa si alimentarea astfel la infinit a unui aparat bugetar neperformant si a unei clase "capitalist-private" puternic orientate politic si pe spaga. de ce trebuie eu sa platesc 1000 euro ca sa primesc aprobare la un proiect de casa la o parata de primarie de la sat. atata e efortul bugetarilor ca sa scrie 2 hartii? pana cand taxele si amenzile astea care depasesc castigul minim asigurat(neasigurat) de stat cu mult? pana cand trebuie sa suportam tot felul de functionari publici facuti la apelul bocancilor, fara nici o calificare care singura lor grija e sa dea amenzi amaratilor de tarani si sa ia spaga de la bisnitari? de ce trebuie aprobari de la primarii pt anveloparea blocurilor la preturi triple fata de cele din piata? lasati fiecare sa-si construiasca bugetul si castigul sau. singura grija a statului e plata impozitului restul de taxe si amenzi pt asigurari obligatorii, drepturi de autor radio tv mediu ... nu ar trebuii sa fie in obiectivul unui stat de dreapta.
  vreti sa defilati cu dreapta sus nu bagati potentialului mic investitor pe gat porcariile si mizeriile socialiste acumulate in astia 22 de ani. dreapta nu se construieste cu anti usl. dreapta se construieste cu asigurarea unui mediu cinstit si echitabil de afaceri. astfel de legi trebuie facute.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by